TOP

Μία από τις γεύσεις που μας γυρίζουν στις πιο γλυκές μας παιδικές αναμνήσεις και μας βάζει να καθόμαστε μπροστά από το δίσκο που έχει ετοιμάσει η γιαγιά μας είναι το βύσσινο, είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα… είτε ακόμα και ως λικέρ που μας έδινε ως φάρμακο γιατροσόφι σε σφηνάκι η γιαγιά όταν μας πόναγε η κοιλιά μας (και όλως τυχαία μας πόναγε πυκνά συχνά στις διακοπές μας στο χωριό).

Στις μέρες μας θα βρούμε πολλές αξιόλογες και ποιοτικές επιλογές που θα μας βγάλουν από τον κόπο να ετοιμάσουμε μόνες μας, ωστόσο επειδή τίποτα δεν συγκρίνεται με το σπιτικό, σας έχουμε μια εύκολη συνταγή από το site του Άκη Πετρετζίκη (akispetretzikis.com) – για να βγάλετε τα κουκούτσια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παιδιά, που τους αρέσει να ανακατεύονται με την κουζίνα, αυτή μάλιστα η διαδικασία που εμάς μας φαίνεται κουραστική, για τα παιδιά είναι σαν παιχνίδι…

Υλικά:

  • 2 κιλά βύσσινο
  • 2,5 κιλά ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2-3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
  • ¼ κουταλάκι ξινό

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βύσσινα πάνω από την κατσαρόλα που θα βράσουμε το γλυκό(για να μη χάσουμε το χυμό που βγάζουν καθώς τα καθαρίζουμε).
  • Όταν τελειώσουμε το καθάρισμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Αν θέλουμε να κάνουμε και βυσσινάδα προσθέτουμε όλο το νερό αν όχι βάζουμε το μισό.
  • Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι, προς το τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη και το ξινό.

Καταχώρησε Σχόλιο