Now Reading
Βλέπουμε μαζί με τα παιδιά το «Joy and Heron», το πιο τρυφερό και πιο αισιόδοξο animation

Βλέπουμε μαζί με τα παιδιά το «Joy and Heron», το πιο τρυφερό και πιο αισιόδοξο animation

Και γινόμαστε η χαρά που θέλουμε να βλέπουμε στον κόσμο

H Joy –στα ελληνικά χαρά– είναι ένα σκυλάκι που βρίσκεται σε μια βάρκα μαζί με το αφεντικό της που έχει πάει για ψάρεμα. Είναι ένα μικρό χαρούμενο σκυλάκι που απολαμβάνει τη φύση και χαίρεται με τις λεπτομέρειες που θαυμάζει αλλά και την εμπειρία που βιώνει. Το αφεντικό της είναι αφοσιωμένο στο ψάρεμα. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας ερωδιός που «κλέβει» από την ανοιχτή κονσέρβα τα σκουλήκια που υπάρχουν ως δόλωμα. Η Joy γαβγίζει και προσπαθεί να υπερασπιστεί την περιουσία του αφεντικού της – όμως με αυτό τον τρόπο δημιουργείται φασαρία κι αυτό θυμώνει τον άνθρωπο που χρειάζεται ησυχία για να ψαρέψει. Ο ερωδιός προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί αυτό και αποπειράται να κλέψει περισσότερα σκουλήκια. Σε μια συμπλοκή ωστόσο ανάμεσα στον ερωδιό (που ανήκει στο είδος του Σταχτοτσικνιά – όπως με συμβουλεύει να γράψω ο γιος μου που είναι φανατικός bird-watcher ή αλλιώς παρατηρητής πουλιών) και την Joy ο άνθρωπος επεμβαίνει και χτυπάει το πουλί με το ένα κουπί της βάρκας.

Ο ερωδιός φεύγει και η επόμενη σκηνή μας αποκαλύπτει το φύλο και την ιδιότητά του – καθώς μας δείχνει τη μαμά ερωδιό να προσπαθεί να ταΐσει τα 3 πεινασμένα πουλάκια της – που δεν θέλουν να  φάνε τα ψάρια που τους φέρνει αλλά θέλουν μόνο σκουλήκια. Η Joy που βλέπει τη σκηνή όχι μόνο δεν μένει ασυγκίνητη αλλά αποφασίζει να δράσει, δείχνει λοιπόν στη μαμά ερωδιό πώς να πάρει μια μεγάλη ποσότητα από σκουλήκια για να ταΐσει τα μικρά της και τη βοηθάει ώστε να το πετύχει.

Η μαμά ερωδιός παίρνει τα σκουλήκια αλλά δεν ξεχνάει να δείξει την ευγνωμοσύνη της. Γυρίζει μετά από λίγο και αφήνει μέσα από το ράμφος της αρκετά ψάρια στη βάρκα – κάτι που ευχαριστεί την Joy αλλά εξίσου χαροποιεί τον άνθρωπο που δεν θα γυρίσει σπίτι του χωρίς ψαριά.

Δείτε Επίσης

Μια τρυφερή ιστορία, ένας ύμνος στο νόημα της αγάπης, του σεβασμού, της αλληλεγγύης αλλά και της μητρότητας και των αγωνιών κάθε μαμάς. Το animation που δεν έχει λόγια αλλά που με τόσο εύγλωττο τρόπο περνάει τόσα υπέροχα μηνύματα για την αρμονική συνύπαρξη όλων των ειδών στη φύση αλλά και για τη χαρά της προσφοράς και της ευγνωμοσύνης – τελειώνει με την εξής φράση «make joy happen», παρακινώντας μας όλους να γίνουμε και να είμαστε οι ίδιοι χαρά για τον εαυτό μας, τους άλλους, τον κόσμο ολόκληρο!

Joy & Heron – To celebrate the coming year of the dog, JD.com, China’s largest retailer, has released an animation starring its mascot, Joy: “A JOY STORY: Joy and Heron” Passion Pictures Australia http://www.passion-pictures.com/austr… Agency: 180.ia Directors: Kyra & Constantin Chief Creative Officer: Kenneth Kuan Creative: Kenneth Kuan, Ben Too, Xu Kun, Lim Yanshan, Xu Chao Agency Producer: Nancy Wang, Violette Xue Account Service: Peter Lo, Bonnie Tian, Wang Mengdi Production Company: Passion Pictures Melbourne Animation Producer: Sibylle Preuss Animation Supervisor: Ferran Casas CG Supervisor: Alex Holman Head of CG: Jason Nicholas VFX Supervisor: Dave Walker Sound Design: Nami Strack Music & Sound Mix: Nylon Studios Original Score Composer: Jesse Watt Executive Producer: Katie Mackin Producer: Fiona Fry SUBSCRIBE to CGMeetup for more inspiring content! http://bit.ly/Sub2CGMeetup Watch More CGI & VFX Animated Short Films: http://bit.ly/2DTJARP

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top