Now Reading
Αρχίζουμε την εβδομάδα τραγουδώντας, με μια αλεπού που μας κάνει να χαμογελάμε

Αρχίζουμε την εβδομάδα τραγουδώντας, με μια αλεπού που μας κάνει να χαμογελάμε

Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα χαρούμενο ξεκίνημα της ημέρας – για μικρούς και μεγάλους

Αν καθιερώσουμε μικρές χαρούμενες ιεροτελεστίες για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας -ειδικά τώρα που θα ξαναρχίσουν τα σχολεία- το πρωινό θα γίνει λιγότερο αγχωτικό και θα έχουμε μερικούς καλούς λόγους να πεταγόμαστε με όρεξη από το κρεβάτι.

Βάλτε για ξυπνητήρι ένα τραγούδι που αγαπάτε και χρησιμοποιήστε ένα χαρωπό παιδικό τραγούδι ως σύνθημα για να ξέρουν ακούγοντάς το τα παιδιά ότι ήρθε η ώρα να σηκωθούν.

Μουρμουρίστε μαζί με τη μουσική τους στίχους καθώς είστε πάνω από το προσκεφάλι τους και χαϊδέψτε τα καθώς προσπαθούν να ανοίξουν τα μάτια τους – κι όταν καταφέρουν να σας κοιτάξουν χαμογελάστε τους, ακόμα κι αν ο χρόνος πιέζει.

Είναι πολύ καλύτερο να ξυπνήσουν βλέποντας τον γονιό τους να τους χαμογελάει παρά να φωνάζει από το διάδρομο “εμπρός σήκω αργήσαμε”.

Προσπαθήστε να βάλετε το ξυπνητήρι 10 λεπτά νωρίτερα, και αξιοποίηστε αυτό το δεκάλεπτο για να ξεκινήσει η μέρα ομαλά, με ηρεμία και χαμόγελο.

Τα πρώτα λεπτά της μέρας και της κοινής διάδρασης των παιδών με τους γονείς τους είναι πολύτιμα για την τόνωση του δεσμού τους αλλά και παίζουν καθοριστικό ρόλο για το πώς θα εξελιχθεί η μέρα και των δυο σας.

Μείνετε μακριά από οθόνες και κινητά κατά τη διάρκεια του πρωινού. Ιδανικά πάρτε όλοι μαζί πρωινό. Έστω και κάτι μικρό. Προτιμήστε το ραδιόφωνο, ή μια playlist τραγουδιών που αρέσει και στους δυο σας.

Αφεθείτε σε έναν χαρούμενο ρυθμό, αφήστε το σώμα σας να ξυπνήσει καθώς ακολουθεί το ρυθμό. Αν καταφέρετε να χορέψετε και για δυο λεπτάκια θα έχετε καταφέρει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τον πιο όμορφο τρόπο.

Δεν υπάρχει πιο ωραία εικόνα από παιδιά και μεγάλους που φεύγουν από το σπίτι για να αρχίσουν τη μέρα τους χαμογελαστοί. Κι ακόμα κι αν ακούγεται όσο εφικτό όσο ένα καλογραμμένο παραμύθι, αξίζει να το προσπαθήσετε.

Κι ακόμα κι αν δεν τα καταφέρετε κάθε μέρα -υπάρχουν κι οι γνωστές μέρες που όλα πάνε στραβά- όσες μέρες πετύχετε να το βάλετε στο πρόγραμμά σας, θα δείτε ότι θα κάνει τη διαφορά.

Κι αν δεν το δοκιμάσετε τότε δεν ξέρετε να πετυχαίνει ή όχι… Μπορεί να είναι τελικά πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεστε και να καθιερωθεί σε καθημερινή σας συνήθεια.

Ξεκινήστε για παράδειγμα με το παρακάτω τραγούδι – προσπαθήστε να μάθετε και να τραγουδήσετε τους στίχους – θα δείτε ότι όταν τραγουδάτε, ακόμα κι όταν συμβαίνουν μικροαναποδιές, θα σας φαίνονται πιο αστείες και ασήμαντες!

Για που, για που, για που τραβάει η αλεπού

Για που, για που, για που τραβάει η αλεπού

Για που, για που, για που τραβάει η αλεπού αφήνει τα κουνέλια και πάει για τσιφτετέλια

Για που, για που, για που τραβάει η αλεπού ξεχνάει τα κοκόρια και πάει να βρει τ’ αγόρια

Δείτε Επίσης

Τριαλαλαλαλα…. τριαλαλαλαλαλαλαλα…

Για που, για που, για που τραβάει η αλεπού περνάει τα γεφύρια και πάει στα πανηγύρια

Για που, για που, για που τραβάει η αλεπού

χτενίζει την ουρά της και πάει στην πεθερά της

φουντώνει την ουρά της και τρώει την πεθερά της

Τριαλαλαλαλα…. τριαλαλαλαλαλαλαλα…

 

Χορωδία Νέας Γενιάς Ζηρίδη – Για που Για που Για που – Official Animation Video από το δίσκο ‘Η επιστροφή του τεμπέλη δράκου’ Κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα: https://smarturl.it/EpistrofiTouTempeli Στίχοι – Μουσική Γιώργος Χατζηπιερής Ενορχήστρωση: Μάριος Τακούσιης Ερμηνεία: Χορωδία Νέας Γενιάς Ζηρίδη υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού Σενάριο: Γιώργος Χατζηπιερής Εικονογράφηση: Νικολέττα Παπαμιχαήλ Κίνηση Εικόνας – Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παπανικολάου Παραγωγή :Ο Τεμπέλης Δράκος

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top