Now Reading
Απολαύστε το «Η μπαλάντα της μάνας» σε ποίηση της Μελισσάνθης που ερμηνεύει υπέροχα η Κατερίνα Κυρμιζή

Απολαύστε το «Η μπαλάντα της μάνας» σε ποίηση της Μελισσάνθης που ερμηνεύει υπέροχα η Κατερίνα Κυρμιζή

Ο Νίκος Γρηγοριάδης παρουσιάζει το νέο μουσικό βίντεο για το τραγούδι «Η μπαλάντα της μάνας»  που ερμηνεύει η Κατερίνα Κυρμιζή, από το πρόσφατο άλμπουμ του Ο Βασιλιάς της λύπης 

Σύγχρονο σαν να γράφηκε μόλις χθες, διαχρονικό, εκφράζει την ψυχή και την ουσία της μάνας και την έννοια και το μεγαλείο της μητρότητας, το ξεχωρίσαμε με το που βγήκε και κυκλοφόρησε, τώρα απόκτησε και το δικό του ξεχωριστό βίντεο.

Ο Νίκος Γρηγοριάδης παρουσιάζει το νέο μουσικό βίντεο για το τραγούδι «Η μπαλάντα της μάνας» που ερμηνεύει η Κατερίνα Κυρμιζή, από το πρόσφατο άλμπουμ του Ο Βασιλιάς της λύπης στο οποίο συμμετέχουν στην ερμηνεία πέρα από τον ίδιο και την Κυρμιζή ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Η «Μπαλάντα της μάνας» είναι ένα εκτενές ποίημα της ποιήτριας Μελισσάνθης, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Ήβη Κούγια-Σκανδαλάκη (7 Απριλίου 1907 – 9 Νοεμβρίου 1990) από το οποίο ο Νίκος Γρηγοριάδης πήρε αποσπάσματα για να φτιάξει το σπαρακτικό τραγούδι που η Κατερίνα Κυρμιζή ερμηνεύει με συγκίνηση, εσωτερικότητα και ευαισθησία.

Φέρνοντας στο νου μας τον Αϊλάν Κουρντί, το αγόρι που βρέθηκε πνιγμένο στα παράλια της Αλικαρνασσού με τη φωτογραφία του να σοκάρει τον κόσμο, φέρνοντας στο νου τους πρόσφυγες που χάθηκαν και χάνονται ακόμα στα βάθη του Αιγαίου στον αγωνιώδη δρόμο τους προς μια καλύτερη ζωή, το τραγούδι αποκτά μια σημερινή, ακόμα πιο δραματική διάσταση.

Το τραγούδι «Η μπαλάντα της μάνας» είναι το τέταρτο κατά σειρά από το άλμπουμ του Νίκου Γρηγοριάδη «Ο Βασιλιάς Της Λύπης» που οπτικοποιείται. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Ραφήνας από τον Νίκο Γρηγοριάδη. Προηγήθηκαν το ομότιτλο του άλμπουμ, ντουέτο του Γιώργου Νταλάρα με τον Μίλτο Πασχαλίδη σε στίχους του ιδίου του συνθέτη, το «Κι Αν Έσβησε Σαν Ίσκιος» σε ερμηνεία Γιώργου Νταλάρα και σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη και το ντουέτο του Γιώργου Νταλάρα και της Κατερίνα Κυρμιζή “Red Roses» σε στίχους του Χρήστου Γαβρήλου.

Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο ίδιος ο δημιουργός όπου έπαιξε ακουστική κιθάρα, πιάνο και keyboards και συμπλήρωσαν στο μπάσο ο Γιάννης Γρηγορίου, στα τύμπανα ο Δημήτρης Αντωνιάδης και στις ηλεκτρικές κιθάρες ο Προκόπης Κρανιδιώτης. Ηχοληψία, μίξη και mastering έκανε ο Ηλίας Λάκκας στο Studio Odeon και την παραγωγή την υπογράφουν οι Νίκος Γρηγοριάδης, Κατερίνα Κυρμιζή και Ηλίας Λάκκας. Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από τη Formiggart.

Η μπαλάντα της μάνας

Την ώρα αυτή που τα μωρά ξυπνάνε,

πάνω στου στήθους τη ζεστή φωλιά

που να ‘ναι κι ο δικός μου γιος; Που να ‘ναι;

Στης θάλασσας μέσα την αγκαλιά

με δίχως νανουρίσματα κοιμάται…

Κοιμάται ο γιος μου μη μου τον ξυπνάτε

κύματα, πιο βαθιά μη μου τον πάτε

της άρμης σας πικρά είναι τα φιλιά

 

«Μαζί θα κοιμηθούμε πλάι – πλάι

(νάνι) κανένας μη μου το ξυπνάει…»

 

Ποιο άλλο μικρό δέχτηκε τέτοια χάδια;

Πίνει για γάλα τον πικρό αφρό

Του κύματος φοράει τα τυλιγάδια

τριγύρω στο λαιμό τον τρυφερό

Πού είδατε αλλού τέτοιο ακριβό γιορντάνι;

Νάνι του, νάνι, νάνι – νάνι – νάνι

σωπάτε, νάνι, το παιδί μου κάνει

κι έχει για κούνια, τώρα, το νερό

 

«Μαζί θα κοιμηθούμε πλάι – πλάι

(νάνι) κανένας μη μου το ξυπνάει…»

Δείτε Επίσης

 

-Αποκοιμούνται στο μαστό τα βρέφη

Μένανε η άρμη το παιδί μου τρέφει

με το μικρό του δαχτυλάκι γνέφει

της τρικυμίας ν’ αρχίσουν οι χοροί

Μ’ απόψε η θάλασσα είναι σαν το λάδι

-πλατειά, θαρρείς, που απλώθηκε στρωμνή-

μαυρίζει, αίμα πνιγμένου, το σκοτάδι

Παιδί μου ακούς της μάνας τη φωνή;

 

«Μαζί θα κοιμηθούμε πλάι – πλάι

(νάνι) κανένας μη μου το ξυπνάει

γιατί η καρδούλα του ίσως (να) πονεί».

Συνθέτης: Νίκος Γρηγοριάδης Ποίηση: Μελισσάνθη (αποσπάσματα) Ερμηνεύτρια: Κατερίνα Κυρμιζή Digital Album: Ο Βασιλιάς Της Λύπης | FormiggArt 2021 https://formiggart.gr/ Stream: https://orcd.co/gregoriadis-nikos-o-v… Buy: https://nikosgregoriadis.bandcamp.com… Βίντεο: Νίκος Γρηγοριάδης Ηχογράφηση, Μίξη, Mastering: Ηλίας Λάκκας, Odeon Ενορχήστρωση, Προγραμματισμός: Νίκος Γρηγοριάδης Παραγωγή: Νίκος Γρηγοριάδης, Κατερίνα Κυρμιζή, Ηλίας Λάκκας Έπαιξαν: Τύμπανα: Δημήτρης Αντωνιάδης Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου Ακουστική Κιθάρα, Πιάνο, Keyboards: Νίκος Γρηγοριάδης Ηλεκτρικές Κιθάρες: Προκόπης Κρανιδιώτης

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top