Now Reading
Ανώδυνα tips για να βγάλεις τη ζάχαρη από τη διατροφή σου

Ανώδυνα tips για να βγάλεις τη ζάχαρη από τη διατροφή σου

Η sugar free προσπάθεια σου αυτή την φορά θα έχει αποτέλεσμα!

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Σοκολατένια μους, παγωτό καραμέλα, pasta flora, πορτοκαλόπιτα είναι μερικά μόνο γλυκά που λιγουρεύομαι ακόμα και στο άκουσμα τους. Οι γλυκιές αμαρτίες λατρεύονται από τους περισσότερους και δυστυχώς δύσκολα μπορούν να κοπούν μαχαίρι από την καθημερινή διατροφή. Ωστόσο η σαγηνευτική γλυκιά ζάχαρη που περιέχουν, μπορεί να μετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη σου, αφού είναι ύπουλη και καταστροφική τόσο για την σιλουέτα, όσο και για την γενικότερη υγεία του οργανισμού σου. Με γνώμονα, λοιπόν, την τελευταία πρόταση (και όχι την πρώτη), υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από την ζάχαρη και τα προβλήματα της, κάνοντας μια δυναμική και συντονισμένη προσπάθεια αποτοξίνωσης. Σίγουρα, οι πρώτες 72 ώρες είναι κρίσιμες, αφού το σώμα σου θα υποστεί το σοκ της αλλαγής, όπως συμβαίνει εξάλλου σε κάθε αποτοξινωτική προσπάθεια. Παρόλα αυτά, αν ακολουθήσεις κατά γράμμα τα παρακάτω «ανώδυνα» tips, να είσαι σίγουρη πως ο ασθενής θα διαφύγει απόλυτα τον κίνδυνο.

Αρχικά είναι σημαντικό να γνωρίζεις που βρίσκεται η ζάχαρη, ώστε να την αποφύγεις. Αν πιστεύεις πως μόνο τα γλυκά την περιέχουν είσαι γελασμένη, καθώς η ζάχαρη βρίσκεται κρυμμένη στα συστατικά πάρα πολλών συσκευασμένων τροφίμων, όπως γιαούρτια, ψωμιά, σάλτσα ντομάτας κλπ κλπ. Μπορεί να φέρουν την ένδειξη «Χωρίς πρόσθετα σάκχαρα» (που σημαίνει έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα), έλεγξε όμως καλού κακού για γλυκόζη, σουκρόζη, μαλτόζη και υδρολυμένο άμυλο.

Εκπαιδεύοντας ξανά τους γευστικούς κάλυκες. Όλοι το ξέρουν πως η ζάχαρη είναι σούπερ εθιστική και όσο περισσότερη καταναλώνεις, τόσο περισσότερο την αναζητά ο οργανισμός σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αρχίσεις να εκπαιδεύεις τους γευστικούς κάλυκες σου και πάλι από την αρχή, μειώνοντας σιγά και σταδιακά την ζάχαρη από τα γεύματα σου. Ξεκίνα με τον καφέ σου για παράδειγμα, αντί για δύο κουταλιές ζάχαρης προσπάθησε να περιοριστείς στην μια ή και σε καμία.

Προτίμησε υγιεινά σάκχαρα και κάνε τις σωστές αλλαγές. Επίλεξε να καταναλώνεις τροφές με φυσικά σάκχαρα, όπως γλυκοπατάτα, καρότα κ.α. ενώ αντικατέστησε την ζάχαρη με ένα σιρόπι Αγαύης, το οποίο περιέχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Βάλε στα γεύματά σου σπόρους και ξηρούς καρπούς, αφού αποτελούν μια καλή και σταδιακή λύση για να απεξαρτηθείς  πλήρως από την ζάχαρη.

Κάντο μόνη σου, με τα χεράκια σου. Θέλεις muffins, παγωτό, donuts; Μπες στην κουζίνα και ετοίμασέ τα, αντί να μπεις στον πειρασμό να επισκεφτείς το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σου. Φτιάχνοντας homemade γλυκά (και αλμυρά) έχεις εσύ τον έλεγχο των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις καθώς και τις ποσότητες που θα επιλέξεις να βάλεις μέσα.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top