Now Reading
Ανάπτυξη του παιδιού απο 2-3 χρονών

Ανάπτυξη του παιδιού απο 2-3 χρονών

Η τρομερή ηλικία των 2 είναι η μεταβατική περίοδος, όπου το μωρό γίνεται ένα υπερκινητικό μικρό παιδί, και…

kloun

Η τρομερή ηλικία των 2 είναι η μεταβατική περίοδος, όπου το μωρό γίνεται ένα υπερκινητικό μικρό παιδί, και μπορεί να είναι πολύ κουραστική και εκνευριστική για τους γονείς. Δεν είναι εύκολο να ελέγχετε τις πράξεις του, αλλά εξαρτάται ακόμα από την αγάπη των γονιών του και την υποστήριξή τους. .

 

-Τρέλα για σκαρφαλώματα
Τα χέρια και τα πόδια του παιδιού σας είναι πια δυνατά και έχουν μεγαλύτερη ευκινησία. Μπορεί να τρέξει, να πηδήξει, να σκαρφαλώσει και να κάνει ποδήλατο. Όσο πιο πολύ κινείται και παίζει, τόσο πιο πιθανό είναι να αποκτήσει υγιείς συνήθειες και να έχει μια ισορροπημένη ζωή, όταν μεγαλώσει..

-Αναπτυγμένες κινητικές ικανότητες
Στην ηλικία των τριών το παιδί μπορεί να κρατήσει μόνο του το κουτάλι ή το στυλό και μπορεί να κόψει ένα κομμάτι χαρτί με ψαλίδι. Μπορεί επίσης να ντύνεται μόνο του και εξασκεί τις κινητικές του ικανότητες με τα κουμπιά και τα φερμουάρ των ρούχων του.

Ομιλία και γλωσσικές ικανότητες
Το παιδί σας λατρεύει να σας διηγείται ό, τι βλέπει, ακούει και μαθαίνει. Οι συζητήσεις σας καταγράφονται πολύ γρήγορα στη μνήμη του. Μπορεί να αρθρώσει εύκολα προτάσεις που έχουν περισσότερες από τέσσερις λέξεις και να προφέρει το όνομα και το επώνυμό του.

Ατελείωτη Φαντασία
Τα νήπια αποκτούν καλύτερη μνήμη και θυμούνται γεγονότα από το παρελθόν. Μπορούν να εκφραστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια και παίζουν με μεγαλύτερη ευχαρίστηση το παιχνίδι των ρόλων. Τους αρέσει να παίζουν με κουκλόσπιτα, να παριστάνουν ότι έχουν μια φάρμα και να μαγειρεύουν. Το παιχνίδι των ρόλων βοηθά στην ανάπτυξη του λόγου, της λογικής σκέψης και της αποφασιστικότητας.


-Κατάλληλα παιχνίδια από 2 ως 3 χρονών


Ανάπτυξη κινητικών ικανοτήτων
• Αλογάκια και τρίκυκλα οχήματα βοηθούν στη βελτίωση της μυϊκής δύναμης, της ισορροπίας και της αντίληψης του χώρου και του χρόνου.
• Παιχνίδι με χάντρες, που βοηθά την χειρωνακτική επιδεξιότητα και το συνδυασμό χεριού- ματιού


Πνευματική ανάπτυξη
• Γεωμετρικός πίνακας, που διδάσκει στο παιδί τα σχήματα, ενώ κατηγοριοποιεί στη σωστές θέσεις το κάθε σχήμα.
• Παιχνίδι ρόλων, όπως το τσίρκο, το λεωφορείο δραστηριοτήτων και η κουζίνα

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top