Now Reading
Ανάπτυξη του παιδιού απο τη γέννηση εως 6 μηνών και κατάλληλα παιχνίδια

Ανάπτυξη του παιδιού απο τη γέννηση εως 6 μηνών και κατάλληλα παιχνίδια

  Τους πρώτους έξι μήνες τα μωρά μαθαίνουν να ελέγχουν τους μυς τους, αρχίζουν να συνειδητοποιούν τις…

kiv

 

Τους πρώτους έξι μήνες τα μωρά μαθαίνουν να ελέγχουν τους μυς τους, αρχίζουν να συνειδητοποιούν τις αισθήσεις τους και εκφράζουν σωματικές και ψυχικές ανάγκες τους. Τις πρώτες έξι εβδομάδες της ζωής τους τα μωρά έχουν ανάγκη από σωματική και οπτική επαφή- η καλύτερη δυνατή εστίαση με τα μάτια είναι μόλις 8-10 ίντσες.
Τα παιχνίδια μας συνδυάζουν τις αναπτυσσόμενες δυνατότητες του μωρού σας και ταυτόχρονα το διασκεδάζουν
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΘΗΣΗ.

 

Στη διάρκεια των πρώτων έξι εβδομάδων, τα μωρά αναπτύσσουν τον έλεγχο των μυών που είναι απαραίτητος για να συγκρατούν το κεφαλάκι τους όρθιο. Λατρεύουν να κοιτούν το πρόσωπο της μαμάς τους και επικεντρώνονται σε αντικείμενα που δημιουργούν έντονες αντιθέσεις μεταξύ φωτεινών και σκούρων χρωμάτων. Γύρω στις πρώτες έξι εβδομάδες, το μωρό αρχίζει να ανταποκρίνεται στο χαμόγελο και να δείχνει ευχαρίστηση. Ευχαριστιούνται να διαλέγουν και να αλλάζουν αντικείμενα, που βρίσκονται κοντά τους.

-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΚΡΗΞΗ

Μόλις το μωρό σας φτάσει τεσσάρων μηνών, γίνεται απίστευτα ενεργητικό. Μπορεί να σηκώνει το κεφάλι του και να γυρίζει πλευρά μόνο του. Καθώς το μωρό κατακτά το σώμα του, καταφέρνει πιο εύκολα να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω του. Το ενδιαφέρον του να μάθει το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται διευκολύνεται πλέον από την ικανότητά του να γυρίζει, να βλέπει και να ακούει πράγματα. Μπορεί να ελέγχει τα χέρια του, να φέρνει διάφορα αντικείμενα στο πρόσωπό του και να τα βάζει στο στόμα του. Λατρεύει να γελάει και να βγάζει φωνές, κάνοντας διάφορους ήχους, όταν κάποιος του μιλάει. Ακόμη και όταν είναι μόνο του, θα το ακούσετε να δοκιμάζει ήχους και να ακούει τον εαυτό του.
Γύρω στον 5ο και 6ο μήνα το μωρό σας μπορεί να αλλάζει εύκολα στάσεις στον ύπνο του και να είναι καθιστό για μικρό χρονικό διάστημα. Ο συνδυασμός χεριού- ματιού έχει βελτιωθεί, ώστε να μπορεί να αλλάζει τα αντικείμενα από το ένα χέρι στο άλλο.

-ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΩΣ ΤΟΝ 6O ΜΗΝΑ

Οπτική ανάπτυξη:
• Πολύχρωμα παιχνίδια, που βοηθούν την όραση και την εστίαση Κινούμενα αντικείμενα, που κρέμονται πάνω από την κούνια, και παιχνίδια δραστηριοτήτων, που είναι τοποθετημένα γύρω από τη κούνια

Ακουστική ανάπτυξη:
• Παιχνίδια, που κάνουν ήχους, όπως μουσικά κουτιά ή κουδουνίστρες

Κινητική ανάπτυξη:
• Παιχνίδια, που μπορούν να κρατήσουν εύκολα στα χέρια τους
• Παιχνίδια, που κρέμονται πάνω από το μωρό για να τα πιάνει και να τα κλοτσάει.

Ψυχοσωματική ανάπτυξη:
• Βιβλία με εικόνες, μουσική και κούκλες, οι οποίες κινούνται από τους γονείς

save

 

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top