Now Reading
Ανάπτυξη του παιδιού απο 3-4 χρονών

Ανάπτυξη του παιδιού απο 3-4 χρονών

  Σ’ αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι πολύ ενεργητικά, περίεργα και κοινωνικά Το πιο έντονο χαρακτηριστικό…

 

xantr

Σ’ αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι πολύ ενεργητικά, περίεργα και κοινωνικά. Το πιο έντονο χαρακτηριστικό είναι η χρήση της γλώσσας. Είναι πλέον ικανά να περιγράψουν με λεπτομέρεια πράγματα, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να χρησιμοποιούν έννοιες, όπως το χρόνο, το μέγεθος και τους αριθμούς.

 

-Διασκέδαση και ομαδικά παιχνίδια
Το παιδί βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση. Η ταχύτητα και η κινητικότητα του έχουν βελτιωθεί και αυτό το γεμίζει με εμπιστοσύνη. Του αρέσουν εξωτερικές δραστηριότητες, όπως το τρέξιμο, το ποδήλατο και το σκαρφάλωμα. Καταφέρνει να φτιάχνει ξύλινα πάζλ με περισσότερα από οχτώ κομμάτια, ενώ η ζωγραφική και το σχέδιο αρχίζουν και του ελκύουν το ενδιαφέρον.

Παίζοντας με τους συνομήλικους του
Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας έχουν αναπτύξει περισσότερο έλεγχο στα συναισθήματά τους και δείχνουν μεγαλύτερη προθυμία να ευχαριστούν τους άλλους. Τους αρέσει να παίζουν σε ομάδες και αποκτούν φίλους. Αρχίζουν να μοιράζονται το παιχνίδια τους και περιμένουν τη σειρά τους για να παίξουν. Παιχνίδια ρόλων, όπως το σχολείο και το μαγαζί είναι πολύ αγαπημένα των παιδιών σ’ αυτή την ηλικία.

-Αντίληψη του χρόνου
Το παιδί σας καταλαβαίνει καλύτερα την αίσθηση του χρόνου και κατανοεί τις έννοιες ‘του πριν’ και ‘του μετά’. Μπορείτε να του δώσετε πιο ακριβείς οδηγίες, όπως ‘ Να πλύνεις τα χέρια σου, πριν το φαγητό’.


-Κατάλληλα παιχνίδια από 3 ως 4 χρονών

Ανάπτυξη των κινητικών ικανοτήτων
• Αλογάκια και τρίκυκλα οχήματα βελτιώνουν τις κινητικές ικανότητες και την ισορροπία. Ο άβακας, οι χάντρες και άλλα παιχνίδια με κορδόνια βοηθούν στη βελτίωση κινητικών ικανοτήτων.

Πνευματική ανάπτυξη
• Πολύχρωμα ξύλινα τουβλάκια βοηθούν το παιδί να κατανοήσει έννοιες, όπως η συμμετρία, η ισορροπία, τα σχήματα και τα χρώματα. Τα σετ με τουβλάκια της PlanToys® έχουν ποικιλία μεγεθών και θεμάτων και μπορούν να προστεθούν και άλλα, ενώ το παιδί μεγαλώνει. Το δέντρο ισορροπίας της PlanToys® εισάγει στο παιδί τις βασικές έννοιες των μαθηματικών, ενθαρρύνοντας το να μάθει να μετράει, ενώ τοποθετεί στο δέντρο ισορροπίας τα μαϊμουδάκια.

Δημιουργικότητα και Φαντασία
• Παιχνίδια ρόλων, όπως το κουκλόσπιτο και ο γερανός καλλιεργούν τη φαντασία του παιδιού. Τα παιδιά δημιουργούν τους χαρακτήρες και τους διαλόγους, ενώ το παιχνίδι εξελίσσεται.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top