Now Reading
Αγκαλιά… αντί για τιμωρία;

Αγκαλιά… αντί για τιμωρία;

Η αγάπη είναι πάντα η καλύτερη αντιμετώπιση!

Πήραν κακούς βαθμούς στο τεστ; Έκαναν ζημιά χωρίς να σας το πούνε; Ανακαλύψατε ότι λένε ψέματα; Τους πιάσατε να παίζουν ξύλο; Σας μίλησαν άσχημα ή σας πρόσβαλαν μπροστά σε κόσμο; Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σας έχει αναστατώσει και σας κάνει να έχετε θυμώσει μαζί τους, όσο κι αν δεν σας περνάει αυτόματα από το μυαλό ως το επόμενο βήμα… η αγκαλιά μπορεί να είναι η κίνηση ματ. Και για εκείνα αλλά και για εσάς. Και θα σας πω γιατί:

 

Επειδή τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα με αγάπη, παρά με τιμωρία. Μια αγκαλιά και μια συζήτηση για το τι συμβαίνει θα φέρει ως αποτέλεσμα μια καλύτερη απάντηση από ό,τι αν τους φωνάξετε ή τα βάλετε τιμωρία.

 

Επειδή μερικές φορές, όταν τα παιδιά φέρονται αντιδραστικά, μπορεί να στέλνουν μια κραυγή για βοήθεια. Ίσως δεν μπορούν να εκφράσουν τα μεγάλα συναισθήματά τους με έναν πιο κατάλληλο τρόπο ή ίσως κάτι άλλο που τους ενοχλεί, που τους αναστατώνει, που τους φοβίζει ή τους ανησυχεί και μια αγκαλιά είναι ικανή να ανοίξει την πόρτα για να μιλήσουν για το τι πραγματικά συμβαίνει ώστε να μπορέσετε μαζί να το αντιμετωπίσετε.

 

Επειδή μερικές φορές, όταν τα παιδιά αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους, νιώθουν ότι δεν αξίζουν καλοσύνη και σεβασμό, με αποτέλεσμα να επιδιώκουν να μην συμπεριφέρονται με τρόπο που να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να τους προσφέρουν καλοσύνη ή σεβασμό. Και όταν εισπράττουν απογοήτευση και θυμό σε αντάλλαγμα, τα συναισθήματά τους επικυρώνονται, αισθάνονται χειρότερα για τον εαυτό τους και ο φαύλος κύκλος αρχίζει. Σπάστε αυτόν τον κύκλο προσφέροντας μια αγκαλιά και μια υπενθύμιση ότι το να έχουν κάνει ένα λάθος δεν τους κάνει αυτόματα κακούς χαρακτήρες.

 

Επειδή ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνεργαστούν τα παιδιά είναι να νιώθουν ότι συνδέονται μαζί σας, ότι μπορούν να επικοινωνούν. Με μια ισχυρή επαφή τα παιδιά είναι πιο πιθανό να προσπαθήσουν να κάνουν το σωστό τις περισσότερα φορές … και σε στιγμές που δεν το κάνουν ή δεν μπορούν, μια απλή αγκαλιά μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να επανασυνδεθείτε.

 

Δείτε Επίσης

Γιατί η αγάπη για τα παιδιά πρέπει είναι άνευ όρων. Μπορεί να μην μας αρέσει κάποιες φορές η συμπεριφορά τους, αλλά εξακολουθούμε να τα αγαπάμε, και καλό είναι να τους το δείχνουμε. Τα παιδιά πρέπει να το ξέρουν αυτό, και μερικές φορές πρέπει να τους θυμίζουν, ξανά και ξανά και ξανά, ειδικά όταν η αυτοεκτίμησή τους έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα.

 

Επειδή μερικές φορές είμαστε εμείς οι ενήλικες που χρειαζόμαστε μια αγκαλιά. Όταν τα παιδιά μάς πληγώνουν ή είναι εκτός εαυτού και απλώς δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε μαζί τους, μερικές φορές είμαστε οι γονείς που χρειαζόμαστε τη σύνδεση, την επαφή, τη διαβεβαίωση και την αγκαλιά.

 

Δοκιμάστε το. Μερικές φορές μια δύσκολη κατάσταση λύνεται πιο απλά απ’ όσο νομίζουμε. Κι η αγάπη είναι πάντα η σωστή απάντηση.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top