Now Reading
Αίθουσα αναμονής… σαν από παραμύθι

Αίθουσα αναμονής… σαν από παραμύθι

Η ζωγράφος Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου μεταμόρφωσε μαγικά την παιδιατρική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Η Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου, ζωγράφος, απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Edinburgh College of Art, επέστρεψε πριν από 3 χρόνια στη γενέτειρά της την Καβάλα και πρόσφατα επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης της και καθώς περπατούσε στους χώρους του Νοσοκομείου βρέθηκε τυχαία στο χώρο αναμονής της Παιδιατρικής Πτέρυγας. Ο χώρος είχε κάποια λιγοστά ζωγραφισμένα σχέδια αλλά ως επί το πλείστον οι τοίχοι ήταν άδειοι και λευκοί. Τότε της ήρθε η ιδέα να δώσει λίγο χρώμα. Ήρθε σε επαφή με τους υπεύθυνους του χώρου αφού πρώτα ετοίμασε κάποια προσχέδια και κολλάζ για να τους δείξει τις ιδέες της.

Τα υλικά αγοράστηκαν από το Νοσοκομείο κι εκείνη προσφέρθηκε εθελοντικά να μεταμορφώσει την αίθουσα αναμονής σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, μια μικρή όαση για όσους θα περίμεναν, τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες της πτέρυγας. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει με ενθουσιασμό το Σάββατο 8 Ιουνίου  κι ολοκλήρωσε το έργο της τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019.

Δείτε Επίσης

Η φαντασία συναντά τα έντονα χρώματα και δεινόσαυροι, πύραυλοι, παγωτά και άλλα θαυμάσια πλάσματα και εξαιρετικές λεπτομέρειες συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και αποτελούν μια υπέροχη πρωτοβουλία που μακάρι να επεκταθεί και σε άλλους παρόμοιους χώρους, καθώς έτσι κι αλλιώς η τέχνη αποτελεί και ίαση και παρηγοριά.

(αφορμή για το άρθρο στάθηκε αφορμή η είδηση που δημοσιεύτηκε στο kavalapost.gr)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top