Now Reading
Έχετε ακόμα την ευκαιρία αυτό το περίεργο καλοκαίρι να το απολαύσετε με τα παιδιά

Έχετε ακόμα την ευκαιρία αυτό το περίεργο καλοκαίρι να το απολαύσετε με τα παιδιά

Προσφέροντας τους υπέροχο υλικό για όμορφες και δυνατές αναμνήσεις

Ακόμα κι αυτό το τόσο περίεργο και τόσο διαφορετικό καλοκαίρι μπορούμε να το ζήσουμε στο μάξιμουμ και να προσφέρουμε στα παιδιά υπέροχο υλικό για όμορφες και ανεξίτηλες αναμνήσεις.

Από το πρώτο του καλοκαίρι που φοβάσαι για τα πάντα, από τον ήλιο, τα έντομα, τη θάλασσα, τι επιτρέπεται, τι δεν επιτρέπεται μέχρι τη στιγμή που θα σου πει «μαμά, θα πάω διακοπές με τους φίλους μου», μια ανάσα δρόμος και μια χούφτα μόλις καλοκαίρια.

Τα καλοκαίρια και ειδικά το διάστημα των κοινών οικογενειακών διακοπών είναι ένα διάστημα ορόσημο. Είναι οι μέρες που χαλαρώνουμε, που ξεκουραζόμαστε, και που ως γονείς ερχόμαστε πολύ πιο κοντά στα παιδιά μας, σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται. Είναι η κατεξοχήν εποχή που οι γονείς αποκτούν ξανά κάτι από την ανεμελιά της δικής τους παιδικής ηλικίας. Καλοκαίρι δεν σημαίνει πολυτέλεια ούτε εξεζητημένες διακοπές.

Καλοκαίρι σημαίνει επιστροφή στην απλότητα, να απαλλάσσεσαι από τα περιττά, να είσαι ανάλαφρος κι όσο πιο κοντά στη φύση γίνεται. Κι αν τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών λόγω των δώρων – το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη τους εποχή γιατί είναι από μόνη της ένα δώρο, κι όχι μόνο για τα κλειστά σχολεία και τις διακοπές αλλά κυρίως για τις στιγμές που θα ζήσουν με τους γονείς τους. Αυτές τις δυνατές αναμνήσεις που θα έχουν να θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.

Δείτε Επίσης

  • Φτιάξτε τη δική σας λίστα με τις καλύτερες αναμνήσεις.
  • Καθιερώστε να βγάζετε μια φωτογραφία σε μια συγκεκριμένη μέρα/ώρα ή τόπο για να τη συγκρίνετε κάθε χρόνο.
  • Αν πηγαίνετε κάθε καλοκαίρι στο ίδιο σπίτι –πατρικό ή εξοχικό– αφιερώστε μια γωνιά ή ένα μέρος ενός τοίχου ή πόρτας για να μετράτε το ύψος των παιδιών.
  • Κρατήστε ένα ημερολόγιο με όλα τα «για πρώτη φορά» που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιριού – πρώτο μπάνιο, πρώτη βουτιά, πρώτη φορά χωρίς βοηθητικές ρόδες ποδηλάτου.
  • Δημιουργήστε τον χάρτη με τις διαδρομές των καλοκαιριών σας – βάζοντας πινέζες στα μέρη που έχετε επισκεφθεί
  • Φτιάξτε το κουτί των αναμνήσεών σας – όπου θα βάζετε μέσα αποκόμματα από εισιτήρια, φωτογραφίες, κοχύλια, ή ό,τι άλλο σας είναι σημαντικό
  • Δημιουργήστε τα δικά σας σουβενίρ – ζωγραφίστε μαζί με τα παιδιά πέτρες ή φτιάξτε κοσμήματα από κοχύλια
  • Δώστε σε κάθε μέλος της οικογένειάς σας στην αρχή των διακοπών σας από ένα σημειωματάριο για να γράφει εκεί όσα του έκαναν εντύπωση, όσα θέλει να μην ξεχάσει και όσα θεωρεί ότι ήταν οι καλύτερες στιγμές των διακοπών – κάντε ένα «αποχαιρετιστήριο» πάρτι του καλοκαιριού και διαβάστε τι έχει γράψει ο καθένας.
  • Βάλτε στόχο να κάνετε κάθε καλοκαίρι και κάτι καινούργιο που να το έχετε αποφασίσει όλοι μαζί από πριν ή να το αποφασίσετε από κοινού στις διακοπές σας.
  • Ακολουθήστε έναν διαφορετικό δρόμο – ή κάντε με άλλον τρόπο μερικές κλασικές σας συνήθειες
  • Αφήστε κάτι …για μια άλλη φορά – το να υπάρχει και κάποιο «απωθημένο» ή κάτι που δεν προλάβατε να κάνετε δεν είναι κακό, δημιουργεί προσδοκίες για το επόμενο καλοκαίρι, ακόμα και αν είναι κάτι που στο μεταξύ ξεχαστεί

  • Δοκιμάστε μια νέα γεύση παγωτού ή ένα φαγητό που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά
  • Μιλήστε για τις φοβίες σας που αφορούν το καλοκαίρι ή για πράγματα που σας ενοχλούν ή δεν σας αρέσουν και δείτε πώς όλοι μαζί μπορείτε να βρείτε μια λύση ή μια ανακούφιση.
  • Φτιάξτε το δικό σας παζλ – τυπώστε σε μεγάλη διάσταση μια αγαπημένη φωτογραφία ή τη φωτογραφία που αποτυπώνει καλύτερα την πιο δυνατή στιγμή των διακοπών σας και ζητήστε να σας την κόψουν σε κομματάκια παζλ – όταν ο καιρός περάσει θα είναι μια όμορφη δραστηριότητα για τα κρύα βράδια του χειμώνα!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top