Now Reading
Ένα πρωινό Σαββάτου γεμάτο μουσικές, ταξίδια και έναν συναρπαστικό… γάιδαρο!

Ένα πρωινό Σαββάτου γεμάτο μουσικές, ταξίδια και έναν συναρπαστικό… γάιδαρο!

Κι αυτό το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, στον Ιανό γίνονται εξαιρετικές εκδηλώσεις για παιδιά

Στις 10:00 η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte έρχεται στον Παιδικό ΙΑΝΟ και πραγματοποιεί το πέμπτο μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ενότητα «Κόκκινη κλωστή δεμένη σε ανέμη… μουσική» και «Ένα ταξίδι θα σε πάω», για παιδιά 6-9 και 9-12 ετών αντίστοιχα.

10:00-11:00 «Ένα ταξίδι θα σε πάω… Ιταλία» μέρος δεύτερο (για παιδιά 9-12 ετών).

Τον Φεβρουάριο θα σας ταξιδέψουν ακόμη στην Ιταλία. Χάραμα στην πλατεία του Αγ. Μάρκου. Η πρωινή πάχνη κι ο κρύος αέρας σχηματίζει καπνό από τις ανάσες μας. Ελάτε να μεταμφιεστούμε… κι ας είναι μακριά το καρναβάλι. Ακούμε συνθέτες που έφυγαν, αλλά η μουσική τους έμεινε. Τη διασώζει η ομορφιά της, Clementi, Puccini, Rossini, Scarlatti αλλά και Nino Rota και Luciano Berio.

Με σεβασμό και αγάπη για τα παιδιά δημιούργησαν το μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξίδι θα σε πάω», αφήνοντας τη μουσική να παρασύρει τα παιδιά σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου και να αποδείξει ότι μερικά από τα πιο αξέχαστα ταξίδια, μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας τη φαντασία. Μέσα από ακροάσεις, παιχνίδια, χάρτες, φωτογραφίες, γεύσεις, μυρωδιές και αντλώντας έμπνευση κάθε φορά από μία διαφορετική χώρα, θα αφεθείτε στη μουσική γοητεία των πόλεων της Ιταλίας. Με «μουσικές» στιγμές και δεσμεύονται ότι θα φτιάξετε τη δική σας «μουσική γεωγραφία». Με οδηγό τη φαντασία, ετοίμασαν ένα ζεστό μουσικό περιβάλλον και να προσφέρουν στους «μικρούς συνταξιδιώτες» μερικά αξέχαστα μουσικά ταξίδια!

Στις 11:00-12:00 «Το μικρό και το μεγάλο, πολύ forte, λίγο… piano» (για παιδιά 6-9 ετών)

Για τους μικρότερους φίλους της, η musicArte δημιούργησε φέτος το πρόγραμμα «Κόκκινη κλωστή δεμένη σε ανέμη… μουσική». Πρόκειται για μικρές αυτοτελείς μουσικές ιστορίες βασισμένες σε γνωστά μουσικά θέματα με μουσική, τραγούδι και χορό! Μικρές μουσικές «διαδρομές» που ωθούν τα παιδιά να φανταστούν, να ονειρευτούν και φεύγοντας να πάρουν μαζί τους μελωδίες, εικόνες και σκέψεις που θα κεντρίσουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απαραίτητες οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στο 6987300329 (Κατερίνα Παπαδάκου).

Δεκτές ομάδες έως 5 ατόμων, μόνο κατόπιν συνεννόησης.

Link Εκδήλωσης: ianos.gr/events

Στις 12:00 οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Τασούλας Επτακοίλη, «Ο Γκαρής », σε εικονογράφηση της Στέλλας Στεργίου.

– Πετάει ο γάιδαρος;

– Για να δούμε…

Ο Γκάρης ήταν ένας γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι. Δούλευε σκληρά, κουβαλούσε φορτία, είχε υπομονή, άντεχε στην πείνα και στη δίψα. Μέχρι που μια μέρα, ο Γκάρης άλλαξε και δεν ήταν πια ένας γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι. Απέκτησε δυνάμεις που κανένας από τη γενιά του δεν είχε ποτέ, ούτε είχε καν ονειρευτεί, για να βοηθάει όλα τα ζώα που έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό μιλούν γι’ αυτόν με θαυμασμό πρόβατα και γουρούνια, κότες και λαγοί, αετοί και μοσχάρια. Ακόμα και άλογα. Ή μάλλον, κυρίως τα άλογα. Και δεν τον θαυμάζουν μόνο. Τον ζηλεύουν. Γιατί ξέρουν καλά πως ούτε με μια τρίχα από την ουρά του δεν μπορούν να συγκριθούν.

Μια συναρπαστική ιστορία για το πιο παρεξηγημένο από τα οικόσιτα ζώα. Και μια απόδειξη ότι όποιος αποφασίσει να πολεμήσει την αδικία θα ανακαλύψει πως είναι πολύ πιο δυνατός από όσο νομίζει… Παράλληλα για τους μικρούς φίλους θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με δραστηριότητες εμπνευσμένες από το βιβλίο.

Δείτε Επίσης

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας-εκπαιδευτικός

Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος-συγγραφέας

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 6 ετών και άνω

Link Βιβλίου: ianos.gr/o-gkaris

Link Εκδήλωσης: ianos.gr/events

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top