Now Reading
Ένα δέντρο μια φορά – του Ευγένιου Τριβιζά

Ένα δέντρο μια φορά – του Ευγένιου Τριβιζά

Άλλο ένα διαχρονικό κι υπέροχο παραμύθι, με δυνατά μηνύματα!

Το «Ένα δέντρο, μια φορά», ένα από τα πιο αγαπητά βιβλία του, που προάγει την οικολογική ευαισθητοποίηση και μεταδίδει επίκαιρα  μηνύματα που αφορούν στη ζωή των περιθωριοποιημένων ατόμων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, γίνεται ταινία υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων (3d animation).

Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο που φυτρώνει στο άχαρο πεζοδρόμιο μιας πόλης και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο, που βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα χριστουγεννιάτικα δέντρα και ζηλεύει, ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως, δεν έχει στολίδια, ούτε και χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα καχεκτικό δέντρο στη μέση ενός παγωμένου, βρόμικου πεζοδρομίου; Κι όμως… εκείνη η νύχτα είναι αλλιώτικη από τις άλλες, μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική…

Την ταινία, ένα απολαυστικό θέαμα για όλη την οικογένεια (family show) με συγκίνηση, λεπτές αποχρώσεις του χιούμορ, πλούσια φαντασία και χωρίς ίχνος βίας, σε πρωτότυπο σενάριο του ίδιου του Ευγένιου Τριβιζά, τη σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Ράππας (συνεργάτης του Steven Spielberg και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου των ΗΠΑ). Την παραγωγή υπογράφουν ο Παναγιώτης Ράππας και ο βραβευμένος με ΕΜΜΥ και υποψήφιος για το ANNIE 2007, Νάσος Βακάλης (πηγή: ΕΡΤ).

 

Δείτε Επίσης

Το Ένα δέντρο μια φορά κυκλοφορεί και σε βιβλίο από τις εκδόσεις Καλέντη, σε εικονογράφηση του Νικόλα Ανδρικόπουλου.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top