Now Reading
Ένας υπέροχος και πολύχρωμος κόσμος – επιλέγοντας το «τέλειο» κρεμαστό

Ένας υπέροχος και πολύχρωμος κόσμος – επιλέγοντας το «τέλειο» κρεμαστό

Κρέμονται και περιστρέφονται πάνω από την κούνια τους και κάνουν τα μωρά χαρούμενα

Τα μωρά το πρώτο διάστημα δεν έχουν τη δυνατότητα να παίζουν με παιχνίδια, υπάρχει όμως που λατρεύουν από τις πρώτες στιγμές της ζωής τους – όταν αρχίζουν να κοιμούνται στην κούνια τους. Τα κρεμαστά ή mobiles, που περιστρέφονται και έχουν βάση για να ενσωματώνονται στην κούνια είναι ιδανικά τόσο για να τα ψυχαγωγήσουν όσο και για να τα ηρεμήσουν. Επειδή όταν δεν κοιμούνται περνάνε αρκετές ώρες ξαπλωμένα, το mobile  είναι ένας πρώτος τρόπος που εξασκεί τη φαντασία και την παρατηρητικότητά τους και ενεργοποιεί τις αισθήσεις τους. Κυκλοφορούν όμως τόσα πολλά πλέον που πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοδιαλέξει.

Υπάρχουν τα ξύλινα, με φυσικά υλικά μόνο φτιαγμένα και χειροποίητα, με ζωντανά χρώματα, φιλικά στο περιβάλλον, απόλυτα ασφαλή και με υπέροχη αισθητική.

Υπάρχουν τα υπερσύγχρονα και με ηλεκτρονικό μηχανισμό εξοπλισμένα που μπορεί να διαθέτουν φως, μουσική, αυτόματη περιστροφική κίνηση.

Υπάρχουν τα πιο αρτιστίκ, με περίεργα σχήματα, και περίτεχνες τεχνοτροπίες που μαγνητίζουν και το δικό σας βλέμμα. Κάποια πιο ζαλιστικά είναι η αλήθεια.

Υπάρχουν αυτά που εστιάζουν στα ζωάκια, και μπορεί να είναι λούτρινα ή πλαστικά, ή υφασμάτινα, αλλά πάντα σε ζωηρά κι έντονα χρώματα.

Υπάρχουν τα πιο διακριτικά, σε παλ χρωματισμούς ή άσπρο μαύρο.

Δείτε Επίσης

Υπάρχουν τα μελωδικά ή τα τελείως αθόρυβα.

Κι υπάρχουν και τα χειροποίητα που αν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να φτιάξετε οι ίδιοι. Ιδέες και υλικά υπάρχουν αμέτρητα στη διάθεσή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά, όπως κοχύλια και πέτρες ή πιο φιλικά προς τα παιδιά υλικά όπως να ανακυκλώσετε δικά σας βρεφικά παιχνίδια, ή να φτιάξετε στολίδια από χαρτί – εκεί οι επιλογές είναι άφθονες, μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση και από τα οριγκάμι, ή μπορείτε να το φτιάξετε με πλεχτές πολύχρωμες μπάλες.

Τα μωρά εκτιμούν όσα φωσφορίζουν, όσα μπορούν να κινούνται και να περιστρέφονται, όσα αργότερα μπορούν να αρπάζουν με το χέρι χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να φύγει το κρεμαστό από τη θέση του ή να ξεκολλήσει κάποιο από τα συστατικά του – κι είναι αλήθεια ότι τους αρέσουν αυτά που συνδυάζουν και την ηχητική απόλαυση. Οπότε χρειάζεστε μια γερή και σταθερή κατασκευή, που το ύψος του να προσαρμόζεται και να μπορεί να ανεβοκατέβει. Πολλά κρεμαστά εκτός ότι απασχολούν με όμορφο τρόπο τα μωρά όσο είναι ξύπνια, επίσης τα βοηθούν να κοιμηθούν και να κάνουν ήρεμο ύπνο.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top