Now Reading
To παιδί στο σχολείο χωρίς καμία έγνοια στο κεφάλι σας!

To παιδί στο σχολείο χωρίς καμία έγνοια στο κεφάλι σας!

Πώς θα λάβετε τα μέτρα σας για μια χαρούμενη σχολική χρονιά

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και σίγουρα κανένας γονιός δεν θέλει να τη συνοδεύουν δυσκολίες και επιπλέον έγνοιες. Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε ώστε να είστε βέβαιοι πως τίποτα δεν θα σας ταλαιπωρήσει και η φετινή σχολική χρονιά θα κυλήσει χαρούμενα και ξέγνοιαστα;

Παιχνίδι, πολύ παιχνίδι

Είναι γνωστό πως το παιχνίδι αποτελεί τη σημαντικότερη «δουλειά» ενός παιδιού και σε καμία περίπτωση δεν είναι χάσιμο χρόνου. Το σχολικό πρόγραμμα και τα διαβάσματα μπορεί να ξεκίνησαν, αλλά είναι εξίσου απαραίτητο να μένει χρόνος στο παιδί για παιχνίδι. Μέσα από το παιχνίδι ένα παιδί κατανοεί τον κόσμο, εκφράζει τα συναισθήματά του, παρατηρεί, επιλύει προβλήματα και βγάζει όλη την ένταση της ημέρας. Συνεπώς, όλα τα παραπάνω προσφέρουν στο παιδί την ψυχική ισορροπία που έχει ανάγκη για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα και να μεγαλώσει ως ένας ισορροπημένος ενήλικας.

Ένα μήλο την ημέρα

Η γνωστή σε όλους φράση (παροιμία) σχετικά με την υγεία μας και των παιδιών μας. Καθώς πλησιάζει η χειμερινή περίοδος, οι ιώσεις πληθαίνουν και το σχολείο αποτελεί εστία μικροβίων. Αντί, λοιπόν, να αναζητάτε τελευταία στιγμή φάρμακα και θεραπείες, καλό θα είναι να προνοήσετε και να χτίσετε από τώρα ένα γερό ανοσοποιητικό, μέσα από τη διατροφή και την καθημερινή άσκηση του παιδιού. Προτιμήστε σπιτικά γεύματα για κολατσιό, φρούτα και σαλάτες εποχής, ξηρούς καρπούς για ενέργεια και εκδρομές στη φύση! Αποφύγετε οτιδήποτε επεξεργασμένο και έτοιμο, με χημικά και αγνώστου προέλευσης προϊόντα. Με ένα καλό και ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα θα έχετε ένα υγιές και χαρούμενο παιδί.

Παιδικό κεφάλι χωρίς «έγνοιες»

H καθημερινή επαφή με τόσα παιδιά στο σχολείο, τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από έναν ζωντανό «μπελά» που κανένας δεν επιθυμεί στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο κεφάλι του παιδιού του.

Καλό θα είναι να πάρετε κι εδώ τα μέτρα σας, πριν γίνει το «κακό».

Προσπαθήστε να θυμίζετε στα παιδιά σας κάποιες οδηγίες, όπως το να μην ανταλλάσσουν προσωπικά αντικείμενα (βούρτσες, κοκαλάκια, λαστιχάκια, μαντίλια, μπαντάνες, κασκόλ) και σε περίπτωση που έχουν μακριά μαλλιά να τα πιάνουν κοτσίδα, τουλάχιστον στο σχολείο.

Εσείς, από την άλλη, μπορείτε τσεκάρετε το κεφάλι τους μια φορά την εβδομάδα αλλά και να «οπλιστείτε» με την προληπτική αντιφθειρική λοσιόν xlice, από τη Pharmasept, η οποία προσφέρει εγγυημένη προστασία από τις ψείρες έως 48 ώρες!

Πέρα του ότι είναι δερματολογικά ελεγμένη και δεν περιέχει άρωμα, είναι ιδανική για τα μεγαλύτερα παιδιά που θέλουν να διατηρούν το προσωπικό τους στιλ και look στο σχολείο, μια και είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να μη λαδώνει τα μαλλιά!

Δείτε Επίσης

Και δεν είναι μόνο αυτό!

Η Pharmasept σέβεται απόλυτα την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών και δημιούργησε μια εξειδικευμένη σειρά περιποίησης, βασισμένη σε κλινικά μελετημένες φόρμουλες, με αγνές και φυσικές πρώτες ύλες, που καλύπτει τις ανάγκες της παιδικής και προεφηβικής ηλικίας. Μπορείτε να αναζητησετε τα προϊόντα της σειράς Pharmasept Kid Care . Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης, που καλύπτει όλες τις ανάγκες της παιδικής επιδερμίδας και η οποία περιλαμβάνει υπέροχα προϊόντα περιποίησης σώματος, μαλλιών, αλλά και ειδικής φροντίδας.

Μάθετε περισσότερα στο https://www.pharmasept.gr/el/ta-proionta-mas/tol-velvet/paidiki-peripoiisi

 

 

 

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top