Now Reading
To Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τα παιδιά να ζωντανέψουν τους δικούς τους «Καθημερινούς Ήρωες»

To Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τα παιδιά να ζωντανέψουν τους δικούς τους «Καθημερινούς Ήρωες»

Σε έναν ψηφιακό διαγωνισμό ζωγραφικής που μπορείτε να πάρετε μέρος έως 25/3, για ηλικίες 4-15 ετών

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης επαναπροσδιορίζει τον εκπαιδευτικό του ρόλο σε μία εποχή όπου η εκπαιδευτική διαδικασία αναδιαμορφώνεται και προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις.
Το ΜΑΘΑΙΝΩ αποτελεί το εκπαιδευτικό τμήμα του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής, όπου τα παιδιά μαθαίνουν, ψάχνουν και συζητούν, στο σχολείο ή στο σπίτι, θέματα που αφορούν στην Ιστορία, στην Τέχνη και στον κόσμο που μας περιβάλλει. Οι δραστηριότητες είναι διαμορφωμένες για τις ανάγκες όλων των ηλικιών και αποτελούν πεδίο έμπνευσης, κινητοποίησης, προβληματισμού, συμμετοχής και έκφρασης.
Φέτος, επιλεγμένα έργα της έκθεσης «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», που πραγματοποιείται για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δίνουν το έναυσμα για μια σειρά αναζητήσεων γύρω από τις έννοιες του Ήρωα και των ηρωικών πράξεων.
Ας σκεφτούμε πώς εμφανίζεται το παρελθόν στο παρόν μας και ας φανταστούμε όλοι μαζί το μέλλον!

Ο φετινός, 8ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιείται, πρώτη φορά, ψηφιακά!

Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό, συμμετέχουν στο τέλος στην αντίστοιχη «ψηφιακή» έκθεση ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν όλο το χρόνο δημιουργικές δραστηριότητες και αποκτούν γνώσεις που τα μυούν στο σύμπαν της Ιστορίας και της Τέχνης.

Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 26.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί και φέτος παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να σκεφτούν και να αποτυπώσουν τον δικό τους Καθημερινό Ήρωα!

Με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» που θα ξεκινήσει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μόλις ανοίξουν τα μουσεία, το Μουσείο καλεί τα παιδιά να ζωντανέψουν τους δικούς τους «Καθημερινούς Ήρωες»!

Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης, ψάχνουμε και μαθαίνουμε για τους Ήρωες του τότε και τους συνδέουμε με τους Ήρωες του σήμερα. Ποιοι είναι οι δικοί σου Καθημερινοί Ήρωες, και τι τους κάνει να ξεχωρίζουν; Ένας πυροσβέστης; Ένας γιατρός; Ένα παιδί που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον; H μητέρα ή ο πατέρας σου; Τους βλέπουμε γύρω μας, τους φανταζόμαστε και τους ζωντανεύουμε στο χαρτί, κάνοντάς τους ακόμα πιο μοναδικούς!

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται και φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε «ψηφιακή» έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!

Δείτε Επίσης

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Είναι πολύ απλό!

[1] Κατέβασε το σχέδιο και εκτύπωσέ το σε χαρτί μεγέθους Α4.

[2] Τοποθέτησε το χαρτί σου οριζόντια και όχι κάθετα, διάλεξε τα υλικά και τα χρώματα που σου αρέσουν και ζωγράφισε μέσα στην κορνίζα τον Καθημερινό σου Ήρωα (μπορεί να είναι ένας ή και περισσότεροι ήρωες), εν δράσει!
[3] Πάρε ένα κινητό ή tablet και φωτογράφισε το έργο σου. Φρόντισε η επιφάνεια να είναι καθαρή από τυχόν αντικείμενα που υπάρχουν γύρω του. Εναλλακτικά, μπορείς και να το σκανάρεις.
[4] Για να φανεί ωραία η ζωγραφιά άναψε το φως του δωματίου σου ή βρες μια γωνιά που να έχει αρκετό φυσικό φως. Πρόσεξε να μην φαίνεται η σκιά σου μέσα στη φωτογραφία του έργου!
[5] Ζήτα από έναν ενήλικα να συμπληρώσει με τα στοιχεία σου τη φόρμα συμμετοχής και ανέβασε το έργο σου στο site. Προσοχή! Το αρχείο θα πρέπει να είναι σε μορφή JPG και το μέγεθός του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 ΜΒ.
[6] Μπορείς να συμμετέχεις μόνο με μία ζωγραφιά.
[7] Κράτα τη ζωγραφιά που μας έστειλες γιατί, αν δεν φαίνεται καλά στη φωτογραφία, θα σου ζητήσουμε να μας την ξαναστείλεις!
[8] Μπορείς να στείλεις το έργο σου μέχρι την 25η Μαρτίου 2021.
[9] Αν έχεις απορίες μπορείς να διαβάσεις εδώ τις απαντήσεις στις “Συχνές Ερωτήσεις” (FAQs)
Καλή επιτυχία!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top