Now Reading
Πώς να οργανώσεις τη ρουτίνα σου αν ζεις οικογενειακώς στην Αθήνα

Πώς να οργανώσεις τη ρουτίνα σου αν ζεις οικογενειακώς στην Αθήνα

Για να μάθεις πως να οργανώσεις τη ρουτίνα σου αν μένεις οικογενειακώς στην Αθήνα, συνέχισε να διαβάζεις!

Η καθημερινότητα για μια οικογένεια, η οποία ζει σε μία μεγάλη πόλη, όπως η Αθήνα είναι συνήθως χαοτική! Το σχολείο και οι εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών μαζί με τις δουλειές και τις υποχρεώσεις των γονιών, μπορούν πολλές φορές να γίνουν εμπόδιο στο να περνά η οικογένεια ποιοτικό χρόνο μαζί.

Με λίγη όμως οργάνωση, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν ριζικά! Η δημιουργία μιας καλά προγραμματισμένης ρουτίνας σίγουρα θα σε βοηθήσει να χτίσεις μια σταθερή καθημερινότητα για εσένα και την οικογένειά σου, η οποία θα κάνει πολύ πιο εύκολη τη διαχείριση των απροόπτων που τυχαίνουν κάθε μέρα. Επίσης, οι ρουτίνες είναι ένας εύκολος τρόπος να δημιουργήσεις ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σου.

Για να μάθεις πως να οργανώσεις τη ρουτίνα σου αν μένεις οικογενειακώς στην Αθήνα, συνέχισε να διαβάζεις!

Συγχρόνισε τις δραστηριότητές σας 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να οργανώσεις την καθημερινότητά σου, ώστε να έχεις χρόνο για τα χόμπι και τις δραστηριότητές σου είναι να τις συγχρονίζεις με των παιδιών, ακόμα κι αν αυτές βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο μεταξύ τους.

Για παράδειγμα, μπορεί εσύ να πηγαίνεις γυμναστήριο στο Παγκράτι και το παιδί σου φροντιστήριο στους Αμπελόκηπους. Παρότι υπάρχει απόσταση μεταξύ των δύο περιοχών, μπορείς να το κανονίσεις έτσι ώστε την ώρα που το παιδί είναι στο φροντιστήριο, εσύ να είσαι στο γυμναστήριο και να πηγαίνεις να το παίρνεις όταν τελειώνει.

Έτσι, και θα έχεις χρόνο για σένα, και θα περνάς extra χρόνο με το παιδί. Τέτοιου είδους έξυπνοι και βολικοί συνδυασμοί μπορούν να αποδειχθούν σωτήριοι σε μια καθημερινότητα που τρέχει με τόσο γρήγορους ρυθμούς!

Προγραμμάτισε μια μηνιαία εξόρμηση

Μια εξόρμηση είναι η ιδανική ευκαιρία για να περάσετε χρόνο μαζί σαν οικογένεια, μακριά από το θόρυβο και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Επίσης, ο προγραμματισμός μιας εκδρομής ή μιας επίσκεψης σε κάποιο μέρος είναι μια δραστηριότητα στην οποία μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια.

Κάθε μήνα, μπορείτε να επιλέγετε όλοι μαζί έναν προορισμό (υπάρχουν πολλοί κοντά στην Αθήνα) ή ένα χώρο που θέλετε να επισκεφθείτε, από θεματικό πάρκο μέχρι μουσείο, και να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε Σαββατοκύριακο για τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας.

Τα παιδιά σίγουρα θα ενθουσιαστούν με την προοπτική της επίσκεψης σε ένα νέο μέρος και η μηναία σας ρουτίνα θα αποκτήσει νέο ενδιαφέρον!

Αξιοποίησε το χρόνο πριν τον ύπνο

Σε όλες τις οικογένειες υπάρχει κάποιου είδους βραδινή ρουτίνα πριν τον ύπνο. Παρόλο που μπορεί να τρέχεις να τα ετοιμάσεις όλα για την επόμενη μέρα, να βάλεις τα παιδιά για ύπνο και να περάσεις λίγο χρόνο με τον/την σύντροφό σου, ίσως είναι καλή ιδέα να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα την αξιοποίηση του χρόνου πριν τον ύπνο.

Δείτε Επίσης

Αυτό μπορεί να σημαίνει να αφιερώνεις λίγο χρόνο για να καληνυχτίσεις το κάθε παιδί ξεχωριστά, να διαβάζετε μαζί ένα βιβλίο ή να μιλάτε για το πως ήταν η μέρα του και πως νιώθει. Μπορεί να είναι μόνο για λίγα λεπτά, αλλά θα βελτιώσει τόσο την καθημερινή ρουτίνα, όσο και τη σχέση σου με το κάθε παιδί. Επιπλέον, είναι ένας υπέροχος τρόπος να κλείσει ευχάριστα η μέρα!

Καθιέρωσε εβδομαδιαίες βόλτες

Μια βόλτα προσφέρει την ιδανική αφορμή για να χαλαρώσεις και να περάσεις ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σου, χωρίς να ξοδέψεις καθόλου χρήματα!

Στην Αθήνα, υπάρχουν πολλά υπέροχα μέρη τα οποία προσφέρονται για οικογενειακές βόλτες, όπως ο Εθνικός Κήπος, το Πάρκο Τρίτση, η Μαρίνα Φλοίσβου, το Δάσος Συγγρού, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και πολλά άλλα.

Μπορείς να καθιερώσεις χαλαρές βόλτες για εσένα και την οικογένειά σου κάθε Σαββατοκύριακο και να εξερευνείτε ένα νέο μέρος τη φορά, όλοι μαζί!

Οι ρουτίνες είναι ωφέλιμες τόσο για τα παιδιά, όσο και τα τους γονείς. Με την σωστή οργάνωση, μπορείς να δημιουργήσεις για εσένα και την οικογένειά σου μια καθημερινότητα που δεν θα περιλαμβάνει μόνο τρέξιμο και υποχρεώσεις, αλλά και διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top