Now Reading
Maternity Glow: Υπάρχει όντως η λάμψη της εγκυμοσύνης;

Maternity Glow: Υπάρχει όντως η λάμψη της εγκυμοσύνης;

Τη βλέπουμε, τη νιώθουμε αλλά υπάρχει πραγματικά η λάμψη που παρατηρούμε στο πρόσωπο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Για κάποιους, είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης που φαίνεται να έρχεται φυσικά, αλλά για άλλους αυτή η λάμψη μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να επιτευχθεί ή και να μην την βλέπουν καν. 

Θυμάμαι που ξαφνιάστηκα όταν μια φίλη μου έκανε κομπλιμέντα για το ότι «λάμπω» κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Μέσα μου έλαμπα σίγουρα από ενθουσιασμό καθώς μετρούσα αντίστροφα για να συναντήσω το μωρό μου, αλλά εξωτερικά νόμιζα ότι έμοιαζα περισσότερο με ένα άυπνο ζόμπι που τριγυρίζει με περισσότερη λιπαρότητα στα μαλλιά και πονεμένη πλάτη. 

Σαφώς η φίλη μου μπορούσε να δει κάτι που δεν μπορούσα και αποδεικνύεται ότι μπορεί να είχε δίκιο. Υπήρχε κάτι βιολογικά μαγικό στο παιχνίδι και η επιστήμη συμφωνεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ορισμένες γυναίκες λάμπουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (ακόμα κι αν δεν το αισθάνονται). 

Ποια είναι η λάμψη της εγκυμοσύνης;

Η λάμψη της εγκυμοσύνης αναφέρεται συνήθως ως εκείνη η όμορφη, φωτισμένη λάμψη που πηγάζει από μέσα μας και χαρακτηρίζεται από ροδαλά μάγουλα, πιο γεμάτα χείλη και πιο λαμπερό δέρμα. Η Catherine Caponero, DO , μαιευτήρας στην κλινική του Κλίβελαντ, λέει ότι ενώ ο καθένας έχει διαφορετική ανταπόκριση στην εγκυμοσύνη, μια λάμψη μπορεί να είναι μια από τις πιο ευχάριστες παρενέργειές της. Μερικές γυναίκες φαίνονται πραγματικά να «λάμπουν» και πολλές από αυτές φαίνεται να τους αρέσει που είναι έγκυες», λέει. «Δεν απολαμβάνουν όλες την εγκυμοσύνη, και είναι απολύτως φυσιολογικό να μην αισθάνονται όλοι «ομορφότεροι» στη διάρκειά της.

Υπάρχουν πολλές δερματικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια και σχεδόν όλες οι γυναίκες θα παρατηρήσουν αλλαγές μελάγχρωσης του δέρματος σε πολλές περιοχές του σώματός τους, συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου τους.  

Άλλες περιοχές που μπορεί να συμβάλλουν στη λάμψη ενός ατόμου περιλαμβάνουν πιο δυνατά νύχια και τέλεια μαλλιά, αλλά και πάλι, αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Τα νύχια μπορεί να μεγαλώνουν γρηγορότερα στην εγκυμοσύνη, κι ενώ ορισμένες έγκυες αναφέρουν πιο δυνατά νύχια, άλλες μπορεί να εμφανίσουν πιο μαλακά ή πιο εύθραυστα νύχια, προσθέτοντας ακόμα οτι πολλές από αυτές θα αναφέρουν επίσης πιο πυκνά ή πιο άτονα μαλλιά.  

Ενώ οι αλλαγές των νυχιών διαφέρουν από άτομο σε άτομο (και από εγκυμοσύνη σε εγκυμοσύνη), έχει μελετηθεί καλά ότι στην εγκυμοσύνη η τριχοφυΐα παραμένει στη φάση ανάπτυξης για περισσότερο από ό,τι σε μη έγκυες γυναίκες.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η λάμψη της εγκυμοσύνης τονίζεται συχνά από την κοινωνία επειδή οι άνθρωποι λατρεύουν να γιορτάζουν τέτοιες συνθήκες. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που βλέπουμε και ακούμε τόσα πολλά για τη λάμψη αυτη στις ταινίες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή διαφημίζεται ως ιδανικό για εγκυμοσύνη, ακόμα κι αν είναι μέρος μιας ευρύτερης εικόνας.

Η Sara Lyon, εξουσιοδοτημένη θεραπεύτρια μασάζ και εκπαιδεύτρια γέννας ορίζει τη λάμψη της εγκυμοσύνης ως «την αντιληπτή ζωτικότητα της εγκυμοσύνης». Ωστόσο, προειδοποιεί ότι η λεγόμενη λάμψη δεν είναι πάντα εγγυημένη.

Τι προκαλεί τη λάμψη της εγκυμοσύνης;

Υπολογίζεται ότι η ισχυρή πλειοψηφία πάνω από το 90% των γυναικών έχουν σημαντικές και σύνθετες δερματικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με τις διάφορες αλλαγές που επηρεάζουν το σώμα σε κάθε τρίμηνο, δεν είναι περίεργο που δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στην αλλαγή της εμφάνισής μας και αναζητούμε σημάδια αυτής της μετατρεπόμενης λάμψης.

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από τη λάμψη και γιατί επηρεάζει κάποιες εγκυμοσύνες και άλλες όχι; 

Η λάμψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οφείλεται στις ορμόνες και στην αύξηση της ροής του αίματος, λέει ο Δρ Caponero. Αλλά προσθέτει ότι αυτοί οι ίδιοι παράγοντες μπορούν επίσης να συμβάλουν σε ορισμένες από τις λιγότερο επιθυμητές δερματικές αλλαγές στην εγκυμοσύνη, όπως η αύξηση της λιπαρότητας που μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει και σε ακμή εγκυμοσύνης .

«Είναι επίσης φυσιολογικό να παρατηρούμε αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, αλλαγές στην εμφάνιση των αιμοφόρων αγγείων και ραγάδες», εξηγεί ο Δρ Caponero.

Δείτε Επίσης

Κατά μέσο όρο, ο όγκος του αίματος αυξάνεται κατά 50% στην εγκυμοσύνη, ωστόσο, η βελτίωση του δέρματος δεν είναι πανταχού παρούσα και δεν πρέπει να αναμένεται. Λόγω της αύξησης των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, βλέπουμε συχνά ραγάδες, μέλασμα (αποχρωματισμό του δέρματος) και αγγειακές αλλαγές. 

«Ορισμένες γυναίκες μπορεί επίσης να αισθάνονται φαγούρα και να εμφανίσουν διαφορετικά εξανθήματα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη. Επίσης, εάν έχετε μια προϋπάρχουσα πάθηση του δέρματος, η εγκυμοσύνη μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση».  

Όλες αυτές οι αλλαγές, θετικές και αρνητικές, μπορεί να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της εγκυμοσύνης.

Πότε ξεκινά η λάμψη της εγκυμοσύνης;

Ήδη από το πρώτο τρίμηνο, το σώμα θα μπορούσε να θέτει τις βάσεις για όλες αυτές τις αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν αισθάνεστε χάλια από τα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης όπως ναυτία, φούσκωμα και κόπωση, να ξέρετε ότι μπορεί να φαίνεστε υπέροχη!

Τώρα ξέρουμε ότι η λάμψη της εγκυμοσύνης είναι δυνατή, αλλά υπάρχουν και πολλά που μπορείτε να κάνετε για να την ενισχύσετε..

Το μπρονζέ ρουζ είναι ένας εύκολος τρόπος για να μιμηθείτε αυτή την υπέροχη λάμψη που συχνά συνδέουμε με την εγκυμοσύνη.

Η διατροφή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Θυμηθείτε ότι είναι σημαντικό να τρώτε καλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την υγεία τη δική σας αλλά και του μωρού σας! Όπως αποδεικνύεται η λάμψη της εγκυμοσύνης είναι αποδεκτή ωστόσο η εγκυμοσύνη δεν είναι πάντα μια ευχάριστη ιστορία για όλους! Σκεφτείτε οτι η λάμψη πηγάζει από μέσα μας οπότε φροντίστε το όσο περισσότερο μπορείτε!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top