Now Reading
Mουσική για τρυφερές ηλικίες με δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Mουσική για τρυφερές ηλικίες με δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να έρθουν σε επαφή με τη μουσική.

 

Σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους, η ενασχόλησή μας με τη μουσική πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα στον κύκλο της ζωής μας.

Οι λιλιπούτειοι φίλοι μας μπορούν να ενταχθούν στα τμήματα των συστημάτων Robbie (από 10 έως 22 μηνών), Teddy (από 22 μηνών έως 4 ετών) και Junior Music Course (από 4 έως 6 ετών) στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και σε όλα τα παραρτήματά του, αφού πρώτα παρακολουθήσουν ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα. Επίσης σε επιλεγμένα παραρτήματα του Ωδείου μπορούν να παρακολουθήσουν το σύστημα Orff (από 4 έως 8 ετών) και το σύστημα Junior Strings (από 4 έως 7 ετών).

Οι γονείς που προσφέρουν στα παιδιά τους το προνόμιο να συμμετέχουν στο σύστημα Robbie βλέπουν θετικότατα απτά αποτελέσματα, όπως, μεταξύ άλλων, πιο ήρεμο ύπνο και αλματώδη ανάπτυξη της συναισθηματικής και κοινωνικής συμπεριφοράς του βρέφους.

Τα μέλη της ομάδας “Teddy” διασκεδάζουν, συνεργάζονται, υπακούουν σε κανόνες, προχωρούν με άνεση και ταχύτητα από το ένα στάδιο ανάπτυξης στο επόμενο και προσαρμόζονται ευκολότερα στην οικογένεια του παιδικού σταθμού. Από την τρυφερή αυτή ηλικία γνωρίζουν, αφομοιώνουν και αγαπούν τη μουσική.

Στο “Junior Music Course” κύριο εργαλείο εκμάθησης είναι το πληκτροφόρο όργανο.

Πριν καλά-καλά μάθουν ανάγνωση και γραφή, τετράχρονοι μπόμπιρες μιλούν τη γλώσσα της μουσικής. Ξέρουν τις νότες, ξεχωρίζουν τους ήχους των οργάνων και τραγουδούν σωστά… Αυτό το μικρό θαύμα συντελείται καθημερινά στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπου εκατοντάδες παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών μαθαίνουν τα μυστικά της μουσικής μέσω του πρωτοποριακού συστήματος Junior Music Course. Στο σύστημα Orff η γνωριμία με το ρυθμό, τον ήχο, τη μελωδία, το τραγούδι και τις βασικές μουσικές φόρμες γίνεται μέσα από μικρές ορχήστρες με ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, κρουστά, φλογέρα κ.ά., μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια, αλλά και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Στο σύστημα Junior Strings το παιδί έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο των εγχόρδων (βιολί ή βιολοντσέλο). Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις θεμελιώδεις μουσικές έννοιες με βιωματικό τρόπο και  σχηματίζουν από τα πρώτα κιόλας στάδια μια μικρή ορχήστρα. Το Ωδείο διαθέτει δωρεάν τα κατάλληλα μικρά βιολιά ή τσέλα, ανάλογα με την επιλογή του παιδιού.

Στα πρώτα κιόλας μαθήματα, βλέπεις δειλά και διστακτικά παιδάκια, να μαθαίνουν την έννοια της συνεργασίας και να κάνουν φίλους λειτουργώντας μέσα σε ένα μουσικό σύνολο, να επιστρατεύουν τη φαντασία τους, να καλλιεργούν την αυτοπεποίθησή τους, να μαθαίνουν στην πράξη τη σημασία της πειθαρχημένης προσπάθειας, να αγαπούν τη μουσική.

Και για τα μεγαλύτερα παιδιά, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας ανοίγει διάπλατα τον κόσμο της μουσικής με διπλή προσφορά.

 H σωστή μουσική εκπαίδευση γίνεται προσιτή σε όλους με χαμηλά δίδακτρα για τα πρώτα επίπεδα σπουδών, αλλά και με δώρο το μουσικό όργανο.

Φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, κιθάρα, βιολί, βιολοντσέλο, ηλεκτρική κιθάρα, ντραμς, παραδοσιακό κλαρίνο και μπουζούκι γίνονται για πάντα δικά σας με την εγγραφή σας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας για το διδακτικό έτος 2017-2018, ενώ για τους σπουδαστές πιάνου, το Ωδείο παραχωρεί ένα όρθιο πιάνο, για έναν ολόκληρο χρόνο!

Η μουσική μάς γεμίζει ευχαρίστηση και χαρά, ενώ καταπολεμά την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και ενισχύει την ανάπτυξη της νοημοσύνης και της κοινωνικότητας.

Δείτε Επίσης

 Εάν θέλετε το παιδί σας να πάρει από την αρχή όλα εκείνα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την ισορροπημένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, δεν έχετε παρά να το φέρετε σε επαφή με τη μουσική. ΔΕΝ είναι πολύ νωρίς.

Πού; Στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στο κέντρο της Αθήνας και στα παραρτήματά του στην Αγία Παρασκευή, το Αιγάλεω, τη Γλυφάδα, την Κηφισιά, τα Μελίσσια, τη Νέα Σμύρνη, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα.

Πώς; Τηλεφωνώντας στο 210 3634000.

Για πληρέστερη ενημέρωση: www.nakas.edu.gr

 

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top