Now Reading
Happy Fairy day – ναι υπάρχει Διεθνής Μέρα Νεραϊδών, είναι στις 24/6

Happy Fairy day – ναι υπάρχει Διεθνής Μέρα Νεραϊδών, είναι στις 24/6

Σήμερα γιορτάζουν ο Μπεν κι η Χόλι, αλλά και πολλά ακόμα μαγικά πλάσματα

Είτε τις βλέπετε ως μικρές φτερωτές υπάρξεις που ξεφυτρώνουν από τα βάθη της γης, είτε ως ψηλές εντυπωσιακές μορφές με ανοιχτόχρωμο δέρμα και ξανθά μαλλιά, υπάρχει ένα πράγμα σίγουρο, οι νεράιδες κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο και παραμυθένιο. Αυτά τα πλάσματα εμφανίζονται σε όλα τα παιδικά δωμάτια, από κούπες έως μπλουζάκια και αποτέλεσαν το αντικείμενο των παραμυθιών των παιδιών και ακόμη και των υπερφυσικών ρομαντικών λογοτεχνικών ειδών. Το Fairy Day γιορτάζει αυτά τα απίστευτα μυθολογικά πλάσματα που τα έχει συλλάβει η φαντασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και τιμά την εκπληκτική ιστορία τους. Άλλωστε ποιος στις μέρες μας δεν πιστεύει στη νεράιδα των δοντιών!

 

Ιστορία της Ημέρας των Νεράιδων

Οι νεράιδες υπήρχαν σχεδόν σε κάθε πολιτισμό σε όλο τον κόσμο, αν και μπορεί να έχουν κληθεί με διαφορετικά ονόματα. Αυτό που έχουν κοινό, όπου κι αν πάτε, είναι ότι είναι πνεύματα που κατοικούν στον κόσμο γύρω μας και συχνά λειτουργούν με ιδιαίτερους και συχνά περίεργους νόμους.

Όλοι έχουμε ακούσει για τις φτερωτές νεράιδες που πετάνε γύρω από λουλούδια και πάντα σχεδιάζονται σαν χερουβείμ ή σαν μικροσκοπικές φτερωτές πεταλούδες, αλλά ξέρατε ότι οι Νάνοι αποτελούν επίσης μέρος της νεραϊδοοικογένειας; Αυτά τα πλάσματα ήταν κοινά στην γερμανική φολκλορική παράδοσης και συνδέονται με τα άτομα που δούλευαν στα ορυχεία. Οι νάνοι ήταν μια μορφή νεράιδας που ζούσαν στα ορυχεία και ο ρόλος τους ήταν «χτυπήσουν» για να προειδοποιήσουν τους ανθρακωρύχους για εκκρεμείς σπηλιές και κίνδυνο.

Οι νάνοι με τα κόκκινα καπέλα, που βρίσκονται ως διακοσμητικά σε πολλούς κήπους, διαμορφώθηκαν από τα πλάσματα από το βορρά. Αυτά τα ήσυχα και λιτά πλάσματα ήταν μέρος των σκοτεινών δασών του Βορρά και πέρασαν το χρόνο τους ζώντας κοντά στα σπίτια ανθρώπων, τα οποία μερικές φορές βοηθούσαν.

Υπάρχουν ακόμη και νεραϊδοπλάσματα που ζουν στους ωκεανούς όπως το ιρλανδικό Selkie, με σκοτεινά μαλλιά και μάτια, αυτά τα πλάσματα ήταν σε θέση να μετατραπούν σε ανθρώπους!

 

Πώς να γιορτάσετε την Ημέρα των Νεράιδων

Γιορτάστε την Ημέρα των Νεράιδων με ένα μικρό φεστιβάλ στο σπίτι κάνοντας ένα πάρτι με θέμα τις νεράιδες. Ό,τι κι αν κάνετε, μην ξεχάσετε να τιμήσετε τη νεράιδα στο σπίτι σας αφήνοντας ένα πιάτο με μπισκότα και μια μικρή μερίδα γάλακτος.

Ακολουθούν μερικοί μαγικοί τρόποι για να γιορτάσετε την Ημέρα των Νεράιδων, ανεξάρτητα από το πού ζείτε και τι πιστεύετε.

 

Δείτε μια ταινία

Μερικές από τις μεγαλύτερες ταινίες περιλαμβάνουν ιστορίες με νεράιδες, ξωτικά και νάνους και άλλα μαγικά πλάσματα, από το Snow White έως τον Peter Pan. Και, το εκπληκτικό πράγμα για αυτές τις ταινίες είναι ότι είναι διαχρονικές. Ή δείτε μερικά επεισόδια από το Μπεν και Χόλι!

Φτιάξτε έναν κήπο νεράιδων

Οι κήποι είναι τώρα στην καλύτερη εποχή τους. Ένας κήπος νεράιδων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γιορτάσετε την εκδήλωση και να απολαύσετε το μεγαλείο που είναι η Ημέρα των Νεράιδων. Οι οικογένειες θα απολαύσουν πόσο πολύ αγαπούν τα παιδιά να προσποιούνται ότι είναι η Tinker Bell, ενώ οι γονείς μπορούν να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους στο DIY.

Ω ναι, η κατασκευή ενός θέρετρου για νεράιδες απαιτεί πολλές κατασκευές, αλλά το παραμυθένιο σπίτι είναι μισή μέρα δουλειάς!

 

Δείτε Επίσης

Ντυθείτε σαν νεράιδες-ξωτικά, ζωγραφίστε σχετικά θέματα ή φτιάξτε χειροτεχνίες

Διασκέδαση για όλη την οικογένεια σημαίνει διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Για να δημιουργήσετε έναν κόσμο κατάλληλο για μαγικά πλάσματα, χρειάζεστε μαγικά πλάσματα. Το να αφήνεις τα παιδιά να φορούν τιάρα και να ρίχνουν λάμψη στα ρούχα τους φροντίζει το στοιχείο της νεράιδας, αλλά τι γίνεται με τους μονόκερους, τους δράκους και τους βατράχους; Αν έχετε μικρά ζωάκια μπορείτε να τα βάλετε στο παιχνίδι της μεταμφίεσης!

Face painting. Κατασκευές και ζωγραφιές με θέμα τα ξωτικά, τους νάνους και τις νεράιδες μέχρι μαγικά γλυκά είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις δημιουργικής νεραϊδοαπασχόλησης!

 

Διαβάστε ένα παραμύθι

Το διάβασμα είναι το να χάνεσαι σε διαφορετικούς κόσμους και δεν υπάρχει ένας κόσμος πιο δημιουργικός από τη Νάρνια ή την Χώρα του Ποτέ. Ακόμα κι αν δεν είστε πλέον παιδί, τα παραμύθια λένε ιστορίες που όλοι λατρεύουν. Τα παραμύθια με ήρωες και ηρωίδες από τον νεραΐδόκοσμο είναι συναρπαστικά.

 

Και βέβαια μην ξεχάσετε να έχετε άφθονη νεραϊδόσκονη!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top