Now Reading
8 τέλειες υπαίθριες δραστηριότητες για ένα καλοκαιρινό παιδικό πάρτι

8 τέλειες υπαίθριες δραστηριότητες για ένα καλοκαιρινό παιδικό πάρτι

Κάποιες από αυτές μπορείτε να τις οργανώσετε και ένα οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο, μόνο για
την οικογένειά σας. Η διασκέδαση είναι εγγυημένη.

 

Τι τυχερά που είναι τα παιδιά που έχουν γενέθλια το καλοκαίρι! Πάντα τα ζήλευα, ως παιδί του Νοεμβρίου, γιατί έκαναν πάρτι σε αυλές, ταράτσες, ή και σε εξοχικά με τις καλοκαιρινές τους παρέες, χωρίς να χρειάζεται ποτέ να ανησυχούν για τον καιρό και δίχως το άγχος του σχολικού διαβάσματος.

Αν και το παιδί σας έχει την τύχη να γιορτάζει τα γενέθλιά του στη διάρκεια του καλοκαιριού, εκμεταλλευτείτε τον καιρό της εποχής για να του οργανώσετε ένα επικό πάρτι σε κάποιον υπαίθριο χώρο, είτε στην αυλή του σπιτιού σας είτε στην ταράτσα είτε σε μια μεγάλη βεράντα είτε, ακόμα, σε ένα πάρκο ή στην παραλία. Οι παρακάτω ανέξοδες δραστηριότητες θα απογειώσουν τη διάθεση για μικρούς αλλά και μεγάλους.

Αγώνες μετ’ εμποδίων: Αν κάνετε το πάρτι σε αυλή, στερεώστε τεντωμένα σχοινιά ανάμεσα σε δέντρα και προσθέστε ανάμεσα σε αυτά και άλλα εμπόδια, για παράδειγμα μερικά λάστιχα ή χαρτόκουτα στη σειρά έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα τούνελ, ή μια φουσκωτή πισίνα. Μια ιδέα ιδανική για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να οργανώσετε τσουβαλοδρομίες.

Μπουγέλο: Φτιάξτε βόμβες νερού από μπαλόνια, εφοδιάστε τα παιδιά με νεροπίστολα και άλλα «όπλα» όπως σφουγγάρια μουσκεμένα σε λεκάνες γεμάτες με νερό. Για το ιδανικό κλείσιμο ενός πάρτι που γίνεται στη διάρκεια μιας καυτής ημέρας του καλοκαιριού, ανοίξτε το λάστιχο της αυλής και καταβρέξτε ανελέητα!

Αλευρώματα: Γεμίστε κομμάτια υφάσματος με λευκό αλεύρι, κλείστε τα καλά σαν πουγκιά και δημιουργήστε βόμβες από αλεύρι. Ή γεμίστε δύο πινιάτες, τη μια με γλυκά και την άλλη με αλεύρι, και αφήστε τα παιδιά να κάνουν όλα τα υπόλοιπα.

Θερινό σινεμά: Αν κάνετε το πάρτι σε αυλή και τυχαίνει να έχετε σύστημα home cinema, βγάλτε το εκτός σπιτιού και στήστε ένα πρόχειρο θερινό σινεμά. Έτσι, στη διάρκεια του πάρτι μπορείτε να προβάλετε μια παιδική ταινία ή βίντεο κλιπ παιδικών τραγουδιών. Εννοείται ότι η προβολή θα συνοδεύεται από σπιτικά ποπκόρν και ξηρούς καρπούς.

Κυνήγι θησαυρού: Μπορείτε να το κάνετε θεματικό, για παράδειγμα για πειρατές, σούπερ ήρωες ή αρχαιολόγους, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Ετοιμάστε από πριν ένα χάρτη, τοποθετήστε πινακίδες ή διακριτικά σημάδια σε διάφορα σημεία του χώρου και εξασφαλίστε ένα μικρό έπαθλο για το νικητή.

Δείτε Επίσης

Μουσικός φράχτης: Αυτό το παιχνίδι θα ξετρελάνει τα νήπια, αλλά και παιδιά κάθε ηλικίας. Κρεμάστε από το φράχτη της αυλής σας, ή από ένα σκοινί που θα τοποθετήσετε σε χαμηλό ύψος στην ταράτσα, διάφορα κατσαρολικά και άλλα αντικείμενα που κάνουν θόρυβο, δώστε σε κάθε παιδί από μία κουτάλα και αφήστε το να συμμετέχει στην πιο φασαριόζικη συναυλία. Βασική προϋπόθεση: να μην οργανώσετε το πάρτι τις μεσημεριανές ώρες κοινής ησυχίας!

Κάμπινγκ: Θα είναι, εγγυημένα, το καλύτερο παιδικό πάρτι που έχει γίνει ποτέ. Αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, προσκαλέστε τους φίλους τους σε κάποια κοντινή παραλία, π.χ. της Αττικής ή του μέρους όπου παραθερίζετε, στέλνοντάς τους μαζί με την πρόσκληση και μια λίστα με όλα τα απαραίτητα για μια βραδιά κάμπινγκ. Μετά το απογευματινό μπάνιο, ανάψτε φωτιά, κάντε μπάρμπεκιου και αφηγηθείτε τρομακτικές ιστορίες.

Πικνίκ: Αν τα παιδιά είναι μικρότερης ηλικίας, μπορείτε πάντα να επενδύσετε σε ένα κλασικό πικνίκ, προσκαλώντας τα μαζί με τους γονείς τους σε ένα πάρκο και στρώνοντας στο έδαφος τραπεζομάντιλα με διάφορες λιχουδιές.

Προσοχή: Αν το υπαίθριο πάρτι σας περιλαμβάνει δραστηριότητες στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά θα λερωθούν ή θα βραχούν, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε εκ των προτέρων τους γονείς, ώστε να φέρουν μια αλλαξιά ρούχα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top