Now Reading
7 τύποι μαμάδων που θα συναντήσεις στην παραλία φέτος το καλοκαίρι

7 τύποι μαμάδων που θα συναντήσεις στην παραλία φέτος το καλοκαίρι

Μήπως σε κάποια από τις περιγραφές αναγνωρίζεις και τον εαυτό σου;

Μπορεί η ιδέα των «τύπων» μαμάς να είναι απλοϊκή, ωστόσο δεν παύει να μας διασκεδάζει. Σε κάποιους από τους παρακάτω τύπους, πάντως, βρίσκουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας, που μας βοηθάει να κάνουμε αυτοκριτική.

Η μαμά στα πρόθυρα υπερκόπωσης. Είναι συνήθως μόνη ή με ένα σύντροφο που περνάει την ώρα του χαζεύοντας στο τάμπλετ του, μιλώντας στο κινητό και κάνοντας, γενικώς, τον Κινέζο. Συνήθως με ένα νήπιο και ένα μωρό, δεν προλαβαίνει ούτε λεπτό να χαλαρώσει αφού είτε θα κυνηγάει το νήπιο που παλεύει με τα κύματα είτε θα προσπαθεί να ηρεμήσει το μωρό που πλαντάζει στο κλάμα στην αγκαλιά της. Σίγουρα έχει αποφασίσει μέσα της να μην ξαναπατήσει σε παραλία μέχρι τα παιδιά της να μπουν στην εφηβεία.

Η μαμά-περίπτερο σε τουριστικό θέρετρο. Έχει κουβαλήσει μαζί της όλα όσα πωλούνται σε τέτοια κιόσκια, από πλαστικά παιχνίδια παραλίας και καρέκλες μέχρι αντιηλιακά και εντομοαπωθητικά, συν ένα ολοκληρωμένο γεύμα σε τάπερ. Αν χρειαστείς οτιδήποτε, μη διστάσεις να της το ζητήσεις, εκτός αν έχεις εκνευριστεί από το γεγονός ότι με όλα αυτά τα πράγματα που μεταφέρει, έχει κάνει κατάληψη σχεδόν στη μισή παραλία.

Η «όχι στα βαθιά παιδί μου» μαμά. Παρόλο που δεν έχει μετακινηθεί ούτε εκατοστό από το κάθισμά της από τη στιγμή που έφτασε στην παραλία, προσπαθεί να προστατεύσει τα παιδιά της –αλλά όχι και την ψυχική ηρεμία των γύρω της- φωνάζοντάς τους διαρκώς να μην πηγαίνουν βαθιά στη θάλασσα, ακόμα και αν αυτά βρίσκονται σε ηλικία που ακόμα δεν έχουν καμία αίσθηση του κινδύνου. Δεν λέει να σηκωθεί για να πάει κοντά τους, ακόμα και αν έχει κύμα δύο μέτρων, πεπεισμένη ότι οι φωνές της θα λειτουργήσουν σαν θαυματουργό σωσίβιο.

Η μαμά social media (wannabe) influencer. Από τότε που έφτασε στην παραλία κυνηγάει διαρκώς το παιδί με ένα κινητό στο χέρι και το φωτογραφίζει ενώ αυτό παίζει στην άμμο, τσαλαβουτάει με τα μπρατσάκια του, χαλάει το κάστρο ενός άλλου παιδιού ή έχει πέσει με τα μούτρα στο νερό παλεύοντας να πάρει ανάσα. Κανένα πρόβλημα, αφού βγάζοντας όσο γίνεται περισσότερες φωτογραφίες όλο και κάποια χαριτωμένη θα έχει να ανεβάσει στο Facebook ή στο Instagram για να συγκεντρώσει τουλάχιστον δέκα likes από άλλες μαμάδες (wannabe) influencers.

Η αγχωμένη με τον ήλιο μαμά. Αναρωτιέσαι γιατί έφερε το παιδί για μπάνιο μέσα στο καταμεσήμερο, αν ήταν να υποστεί όλη αυτή την ταλαιπωρία, αφού έχοντάς του φορέσει ολόσωμο μαγιό, καπέλο και παπούτσια, παράλληλα το κυνηγάει όλη την ώρα να του απλώσει μία ακόμη στρώση αντιηλιακού στα ελάχιστα σημεία γυμνής επιδερμίδας. Λέμε ναι στην αντιηλιακή προστασία, όχι στην υστερία.

Δείτε Επίσης

Η μαμά «είναι ώρα να φύγουμε». Όλες έχουμε πει σε κάποια φάση στα παιδιά μας αυτή τη φράση, αλλά το αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη μαμά την επαναλαμβάνει εδώ και δύο ώρες, ενώ τα παιδιά της την αγνοούν επιδεικτικά συνεχίζοντας να παίζουν με την άμμο και το νερό. Ίσως κι αυτή, όπως και η μαμά στα πρόθυρα υπερκόπωσης, Σίγουρα έχει αποφασίσει μέσα της να μην ξαναπατήσει σε παραλία μέχρι τα παιδιά της να μπουν στην εφηβεία.

Η αξιοζήλευτη μαμά. Κάθεται χαλαρή στην ψάθα, ενώ τα (μεγάλα) παιδιά της επιδεικνύουν τις επίσης αξιοζήλευτες ικανότητές τους στην κολύμβηση ή παίζουν στην άμμο χωρίς να ενοχλούν κανέναν και χωρίς να βάζουν διαρκώς τον εαυτό τους σε κάποιον καινούριο κίνδυνο. Είναι η μαμά που θέλεις να πλησιάσεις και να εκμαιεύσεις όλα τα μυστικά της.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top