Now Reading
6 συμβουλές για να διατηρήσετε τη ρουτίνα του νεογέννητού σας κατά την περίοδο των γιορτών!

6 συμβουλές για να διατηρήσετε τη ρουτίνα του νεογέννητού σας κατά την περίοδο των γιορτών!

Απολαύστε τα πρώτα Χριστούγεννα μαζί με το μωρό σας με πρόγραμμα και συνέπεια!

Η περίοδος των διακοπών με το νεογέννητό σας είναι τόσο συναρπαστική, αλλά μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να κρατήσετε τις ισορροπίες ώστε και το μικρό σας να είναι χαρούμενο και να διατηρήσετε τη ρουτίνα του νεογέννητου .  

Φέτος, το νεογέννητο μωρό σας θα έχει προτεραιότητα καθώς ξεκινάτε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα διακοπών. Κρατήστε λοιπόν τα πράγματα απλά, να είστε ευέλικτοι, να παρακολουθείτε τις ενδείξεις του μωρού σας και να απολαμβάνετε αυτή την ιδιαίτερη εποχή του χρόνου. 

Για να ενισχύσετε την εμπειρία των διακοπών σας ακολουθούν μερικές συμβουλές για να πλοηγηθείτε σε αυτόν τον πολυάσχολο χρόνο με το νεογέννητό σας.

1. Θέστε ξεκάθαρα όρια και προγραμματίστε το μέλλον.

Πάντα γίνονται τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και το να έχετε ένα βασικό πλάνο και λίγη βοήθεια θα μειώσει κάθε επιπλέον άγχος.  

Είναι πολύ σημαντικό εσείς και ο σύντροφός σας να είστε στην ίδια σελίδα , οπότε αφιερώστε χρόνο για να αναπτύξετε μια λίστα με προτεραιότητες και όρια που λειτουργούν για τον καθένα από εσάς. Επίσης, ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ανατροφή των παιδιών πρέπει να είναι πάντα ομαδική προσπάθεια.  

Μόλις συζητήσετε πόσες συγκεντρώσεις θέλετε να παρακολουθήσετε ενημερώστε την οικογένεια και τους φίλους σας. Επίσης, να είστε ξεκάθαροι σχετικά με το πόσοι άνθρωποι αισθάνεστε άνετα να βρίσκονται κοντά σας ανά πάσα στιγμή, ειδικά επειδή αυτή την περίοδο των γιορτών, βλέπουμε μια αύξηση σε ασθένειες. Εάν χρειάζεστε επιπλέον συμβουλές, συζητήστε αυτές τις ερωτήσεις με τον παιδίατρό σας.  

2. Τηρείτε τη συχνότητα τροφοδοσίας.

Ο ήπιος και συνεπής καθημερινός ύπνος και οι ρουτίνες σίτισης βοηθούν το μωρό σας να μην έχει άγχος και πιο πιθανό να τρέφεται καλά. Όταν είναι δυνατόν, αφήστε τα σημάδια ύπνου και πείνας του μωρού σας να διαμορφώσουν τη ρουτίνα σας και όχι το ρολόι. Τα πράγματα μπορεί να κυλήσουν πιο ομαλά με αυτόν τον τρόπο.

Διατηρήστε μια ρουτίνα με φαγητό, ύπνο και παιχνίδι. Αυτό βοηθά στην καθοδήγηση των χρόνων σίτισης και ύπνου και ενημερώνει όλους πότε είναι εντάξει να παίζουν με το μωρό. 

Εάν το ταραχώδες περιβάλλον των διακοπών αναστατώνει το τάισμα του μωρού σας, μετακινηθείτε σε ένα ήσυχο δωμάτιο μακριά από όλους. Είτε θηλάζετε είτε ταίζετε με μπιμπερό, επιτρέψτε τη διατήρηση της επαφής δέρμα με δέρμα για το νεογέννητό σας κατά τη διάρκεια της σίτισης.

Εάν θηλάζετε, βοηθάει να προσέχετε τι τρώτε και πίνετε κατά τη διάρκεια των εορτασμών. Ορισμένα στοιχεία σε ποτά και τρόφιμα, όπως η καφεΐνη και το αλκοόλ, ή αλλεργιογόνα τρόφιμα όπως τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και τα οστρακοειδή, μπορεί να περάσουν στο μητρικό γάλα και να προκαλέσουν στο μωρό σας ανησυχία, να το κάνουν ευερέθιστο και με δυσκολία στον ύπνο. Στόχος να γεμίσετε το πιάτο σας με τροφές που γνωρίζετε ότι το μωρό σας μπορεί να ανεχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας ή τον σύμβουλο γαλουχίας.

3. Βρείτε ένα ήρεμο μέρος για τροφοδοσία και άντληση.

Οι διακοπές μπορεί να είναι απίστευτες, αλλά η υπερβολική διέγερση από τον συνεχή θόρυβο και τα φώτα μπορεί να είναι υπερβολική για το νεογέννητό σας. 

Ενώ η οικογένεια και το μωρό εγκαθίστανται στη νέα τους ρουτίνα, θυμηθείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε από τη φασαρία των διακοπών. Βρείτε εκ των προτέρων ένα ήρεμο και γαλήνιο μέρος για να ταΐζετε και να αντλείτε γάλα.  

Δείτε Επίσης

4. Πάρτε αρκετές προμήθειες για το τάισμα του μωρού ενώ ταξιδεύετε. 

Όταν ετοιμάζετε βαλίτσες για ταξίδι με αεροπλάνο με το νεογέννητό σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν αρκετά καθαρά μπουκάλια, βρεφική φόρμουλα ή μητρικό γάλα στις χειραποσκευές σας και φτιάξτε ένα plan b σε περίπτωση καθυστερήσεων. Για να ζεστάνετε μπουκάλια βρεφικού γάλακτος ή μητρικού γάλακτος, ζητήστε από την αεροσυνοδό μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το μπιμπερό ή τη θήκη σας στο κύπελλο για να ξεπαγώσει ή να ζεσταθεί. Ελέγξτε ξανά τη θερμοκρασία πριν δώσετε το γάλα στο μωρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό. 

Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, αφήστε αρκετό χρόνο για στάσεις σίτισης. 

Είναι καλύτερο να αποφύγετε να ταΐζετε το νεογέννητό σας σε κάθισμα αυτοκινήτου ή εν κινήσει αυτοκίνητο γιατί μπορεί να είναι πιθανός κίνδυνος πνιγμού. Αντίθετα, σταματήστε συχνά για μικρά διαλείμματα τεντώματος και σίτισης.  

5. Προσαρμόστε το πρόγραμμα ύπνου του μωρού χωρίς μεγάλη αναστάτωση.

Προσπαθήστε να διατηρείτε τον υπνάκο και το πρόγραμμα ύπνου του νεογέννητου σας όσο περισσότερο γίνεται. Λίγη ευελιξία χρειάζεται συχνά κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά όσο πιο σταθεροί είστε στη ρουτίνα σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι όταν χρειαστεί να κάνετε προσαρμογές. 

6. Απολαύστε αυτόν τον πολύτιμο χρόνο παρά τις εκπλήξεις.

Οι διακοπές μπορεί να είναι διαφορετικές φέτος, αλλά έχετε κατά νου ότι όλο αυτό είναι μια στιγμή για να μοιραστείτε, να γιορτάσετε και να διασκεδάσετε. Κρατήστε τα πράγματα απλά, βάλτε υγιή όρια και φροντίστε σωστά τον εαυτό σας και το μωρό σας. Θυμηθείτε, αυτή είναι η πρώτη περίοδος διακοπών με το νεογέννητό σας και δημιουργείτε μαζί νέες και πολύτιμες αναμνήσεις.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top