Now Reading
5 συμβουλές για να φτιάξετε τις δικές σας ή για να επιλέξετε τις έτοιμες παιδικές τροφές που τονώνουν τον εγκέφαλο

5 συμβουλές για να φτιάξετε τις δικές σας ή για να επιλέξετε τις έτοιμες παιδικές τροφές που τονώνουν τον εγκέφαλο

Τα βαρέα μέταλλα στον κόσμο μας είναι αναπόφευκτα, αλλά η συνειδητή προσπάθεια ελαχιστοποίησης αυτής της έκθεσης αξίζει τον κόπο

H παρασκευή σπιτικού φαγητού για την οικογένειά σας έχει επίσης αναρίθμητα, πλούσια οφέλη:

Εκθέτοντας τα παιδιά σε γεύσεις που τρώτε ως οικογένεια

Δίνοντας προτεραιότητα στην κοινωνική συνιστώσα του μαγειρέματος μαζί και της κοινής χρήσης ενός γεύματος

Διατηρώντας τις οικογενειακές παραδόσεις

Προετοιμασία φρέσκων συστατικών

Θα μπορούσα να συνεχίσω! Η ψυχική υγεία είναι επίσης υγεία του εγκεφάλου, και μερικές φορές ψυχική υγεία σημαίνει να ανοίξεις φύλλο, ενώ άλλες φορές σημαίνει να φτιάξεις και να απολαύσεις μια οικογενειακή σπεσιαλιτέ. Για εκείνες τις ευκαιρίες όπου το σπιτικό φαγητό είναι στο μενού, υπάρχουν αρκετές ασφαλείς επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφασίσετε ποια συστατικά θα συμπεριλάβετε.

Τα βαρέα μέταλλα στον κόσμο μας είναι αναπόφευκτα, αλλά η συνειδητή προσπάθεια ελαχιστοποίησης αυτής της έκθεσης αξίζει τον κόπο.

Είτε αγοράζετε παιδικές τροφές από το κατάστημα είτε φτιάχνετε τις δικές σας στο σπίτι, εδώ είναι οι πέντε κορυφαίες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξετε και να σκεφτείτε για να ενισχύσετε την υγεία του εγκεφάλου του μωρού σας και να μειώσετε τα βαρέα μέταλλα στις παιδικές τροφές.

Εξερευνήστε λιγότερο κοινά λαχανικά και φρούτα

Υπάρχουν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου – και δεν βρίσκονται όλα στα βασικά, καθημερινά φρούτα και λαχανικά σας. Για να βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, αναζητήστε μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών και φρούτων όπως φύκια, μανιτάρια maitake, σπόρους κολοκυθιού, έλαιο φυκών και ηλιόσπορους που έχουν υψηλή διατροφική πυκνότητα, όπως DHA, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνη E.

Λάβετε έξυπνες αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζετε

Το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος με τα βαρέα μέταλλα δεν βρίσκεται στην προετοιμασία του φαγητού αλλά στο έδαφος στο οποίο καλλιεργούμε τα λαχανικά. Δώστε μεγάλη προσοχή στα λαχανικά που καλλιεργούνται στο χώμα και ξεφλουδίστε τα πριν τα μαγειρέψετε—και διαφοροποιήστε τα είδη που σερβίρετε.

Μια συμβουλή είναι να αγοράσετε baby καρότα αντί για ολόκληρα καρότα. Τα baby καρότα δεν είναι στην πραγματικότητα ένα νεότερο καρότο, αλλά η καρδιά ενός καρότου που έχει μαλακώσει σε μικρότερο μέγεθος, πράγμα που σημαίνει λιγότερη έκθεση σε βαρέα μέταλλα που βρίσκονται στην εξωτερική επιφάνεια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι επειδή κάτι χαρακτηρίζεται ως οργανικό δεν σημαίνει ότι είναι απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα. Στην πραγματικότητα, υπήρξε μια μη σημαντική τάση για υψηλότερα βαρέα μέταλλα στις βιολογικές έναντι των μη βιολογικών παιδικών τροφών. Τελικά, είναι πολύ λιγότερο το πώς καλλιεργείτε τα προϊόντα και περισσότερο το πού καλλιεργείτε τα προϊόντα, γι’ αυτό η ποικιλία είναι το κλειδί.

Μην ξεγελιέστε από τους ισχυρισμούς μιας συσκευασίας

Δείτε Επίσης
ενίσχυση ομιλίας βρέφους

Αναποδογυρίστε το φαγητό σας, καθώς αυτό που μετράει είναι η εσωτερική διατροφή. Ένα κουτί, ένα βάζο ή μια θήκη μπορεί να έχει σπανάκι στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας, αλλά αν έχει μόνο το 2% της ημερήσιας αξίας σιδήρου ενός παιδιού, πιθανότατα παίρνετε το ισοδύναμο 1 θερμίδας σπανάκι.

Η συσκευασία μπορεί να είναι πολύ παραπλανητική, αλλά το διατροφικό πάνελ είναι ρυθμισμένο και πρέπει να λέει την αλήθεια χωρίς προκατάληψη. Δείτε τα συστατικά της πρώτης λίστας, τα οποία είναι στις μεγαλύτερες αναλογίες.

Προτιμήστε τα λαχανικά από τα φρούτα

Κατά γενικό κανόνα, αναζητήστε παιδικές τροφές πρώτα από λαχανικά, αντί για τροφές που προέρχονται από φρούτα, οι οποίες μπορεί να είναι πλούσιες σε σάκχαρα φρούτων. Ένα παιδί στους πρώτους 18 μήνες εργάζεται πραγματικά για να αναπτύξει τον ουρανίσκο του και να καταλάβει πώς είναι το κανονικό γεύμα του και ποια είναι η γεύση του. Είναι ισχυρό για να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν από νωρίς να εκτιμούν μια ποικιλία γεύσεων με πυκνά θρεπτικά συστατικά.

Αναζητήστε εγγυημένα πιστοποιημένα προϊόντα

Είναι συγκλονιστικό, εκτός των κανονικών προτύπων διατροφής, υπάρχει πολύ μικρή ρύθμιση σχετικά με τις παιδικές τροφές. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβλαβείς ρύποι, όπως τα βαρέα μέταλλα, μπορούν να περιέλθουν στα τρόφιμα που ταΐζουμε τα μωρά μας.

Ο μόλυβδος, ο οποίος εμποδίζει την πλήρη ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός μωρού, έχει βρεθεί σε πολλούς διαφορετικούς τύπους παιδικών τροφών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι επιτακτική ανάγκη να επιλέξετε παιδικές τροφές από μια μάρκα που χρησιμοποιεί δοκιμές τρίτων για τον έλεγχο για βαρέα μέταλλα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top