Now Reading
5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο πρώτο σας ραντεβού με έναν ειδικό γονιμότητας. 

5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο πρώτο σας ραντεβού με έναν ειδικό γονιμότητας. 

Το ραντεβού είναι το απαραίτητο βήμα πριν πάρετε σημαντικές αποφάσεις ζωής.

Το να προγραμματίσετε το πρώτο σας ραντεβού σε μια κλινική γονιμότητας μπορεί να είναι συντριπτικό σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ωστόσο μάλλον αξίζει την όποια ταλαιπωρία…  Το να γνωρίζετε τι να περιμένετε και να προετοιμάσετε μια λίστα ερωτήσεων εκ των προτέρων, διασφαλίζει ότι μπορείτε να πάρετε μια σωστή απόφαση σχετικά με τα επόμενα βήματα στο ταξίδι του οικογενειακού σας προσανατολισμού. 

Το αρχικό ραντεβού με τον ειδικό γονιμότητας θα περιλαμβάνει την ανασκόπηση του παρελθόντος αναπαραγωγικού και γενικού ιστορικού της υγείας σας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν φαρμάκων που παίρνετε καθώς και τυχόν σχετικών αποτελεσμάτων δοκιμών και/ή διαγνώσεων. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να ξεκινήσει πρόσθετες εξετάσεις που θα σας βοηθήσουν να διευκρινίσετε τις θεραπευτικές επιλογές σας και να εξατομικεύσετε το σχέδιο γονιμότητάς σας. 

Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια του ραντεβού, μπορεί να αντιμετωπίσετε υπερφόρτωση πληροφοριών, όρων και ακρωνύμιων με τα οποία μπορεί να μην είστε εξοικειωμένοι Γι’ αυτό είναι καλό να προετοιμάσετε ένα σύνολο ερωτήσεων εκ των προτέρων. 

1. Με βάση το ιατρικό και αναπαραγωγικό ιστορικό μου, ποια είναι η αρχική σας εκτίμηση;

Κατά τη διάρκεια αυτής της αρχικής επίσκεψης, θα ερωτηθείτε για το ιατρικό και οικογενειακό σας ιστορικό υγείας καθώς και για το αναπαραγωγικό ιστορικό σας και του συντρόφου σας. Ο ειδικός θα κάνει ερωτήσεις σχετικά με κοινές καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα, όπως ο διαβήτης, η ενδομητρίωση , προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις, φάρμακα και άλλα. Επίσης, φροντίστε να μοιραστείτε τους στόχους γονιμότητας σας όπως πόσα παιδιά μπορεί να θέλετε και πότε. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τα επόμενα βήματά σας καθώς και τον σωστό δρόμο για εσάς.

2. Ποιες εξετάσεις ή διαδικασίες προτείνετε για τον καθορισμό του σχεδίου θεραπείας;

Η απάντηση θα πρέπει να προσαρμόζεται με βάση την αρχική σας αξιολόγηση και τους στόχους σας, αλλά οι συνήθεις εξετάσεις ή διαδικασίες μπορεί να περιλαμβάνουν συνήθη εξέταση αίματος και έλεγχο για μολυσματικές ασθένειες, εξετάσεις αίματος ορμονών, υπερηχογράφημα πυέλου, γενετικό έλεγχο και άλλα. Απλώς για να θέσουμε προσδοκίες, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πλήρης αξιολόγηση μπορεί να μην είναι δυνατή μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι δοκιμές.

Ο ειδικός θα ρωτήσει επίσης πώς παρακολουθούσατε την ωορρηξία , επομένως είναι ιδανικό να έχετε δεδομένα μερικών μηνών χρησιμοποιώντας κιτ στο σπίτι, εφαρμογές παρακολούθησης ή άλλες μεθόδους. Με βάση τα αποτελέσματα ορισμένων ή όλων αυτών των εξετάσεων, ο γιατρός θα περιγράψει ένα εξατομικευμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει ποιες επιλογές πρέπει να λάβετε υπόψη και την πιθανότητα επιτυχίας. 

3. Ποιες πιθανότητες επιτυχίας μπορώ να περιμένω από διαφορετικές μεθόδους θεραπείας και ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι παρενέργειες της καθεμίας;

Αυτή είναι μια σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνετε, καθώς η απάντηση ποικίλλει ανάλογα με την αξιολόγηση και τα αποτελέσματα των δοκιμών σας. Φροντίστε να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μονοπατιού και να θέσετε ρεαλιστικές προσδοκίες για τον εαυτό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία. Και θυμηθείτε να συζητήσετε τυχόν κινδύνους και πιθανές παρενέργειες που θα μπορούσαν να σας αποτρέψουν από την καθημερινή σας ρουτίνα. 

Δείτε Επίσης

4. Ποια μπορεί να είναι η δυνατή επαφή μου με την κλινική; Προσφέρετε online ραντεβού;

Ενώ πολλές κλινικές προσφέρουν πρόσβαση σε παρόχους 24/7 μέσω τηλεφώνου, email και της διαδικτυακής τους πύλης, κάθε κλινική λειτουργεί διαφορετικά, επομένως φροντίστε να γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο για να τους προσεγγίσετε εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες καθώς πλοηγείστε σε αυτήν την περίοδο.

5. Τι γίνεται με τα έξοδα;

Το κόστος της θεραπείας γονιμότητας ποικίλλει ευρέως μεταξύ κλινικών, παρόχων και ακόμη και πόλεων. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο θα σας κοστίσει κάθε θεραπεία από την τσέπη σας. Εάν δεν έχετε μεγάλη ασφαλιστική κάλυψη, ρωτήστε για επιλογές αυτοπληρωμής, ή προγράμματα κάλυψης που δεν γνωρίζετε,  οι οποίες μπορεί συχνά να είναι φθηνότερες. Πολλές κλινικές γονιμότητας παρέχουν επιλογή χρηματοδότησης και προγράμματα πληρωμών, οπότε φροντίστε να ρωτήσετε .

Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε ραντεβού με περισσότερα από ένα ιατρεία προτού αποφασίσετε για μια κλινική και έναν ειδικό που σας κάνει να αισθάνεστε σιγουριά, ασφάλεια και αισιοδοξία. Πολλές κλινικές κάνουν τώρα και online συναντήσεις κάτι που μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς εξερευνάτε διάφορους δρόμους. Ετοιμαστείτε να κάνετε ερωτήσεις και αφιερώστε τον χρόνο που χρειάζεστε για να σκεφτείτε ποια είναι η καλύτερη πορεία δράσης για εσάς και την μελλοντική σας οικογένεια.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top