Now Reading
4 βήματα για να διδάξετε στα παιδιά έξυπνες συνήθειες διαχείρισης χρημάτων

4 βήματα για να διδάξετε στα παιδιά έξυπνες συνήθειες διαχείρισης χρημάτων

Η Kennedy Reynolds, χρηματοοικονομικός σύμβουλος και μαμά 4 παιδιών, επισημαίνει ότι όσο νωρίτερα εκθέτουμε τα παιδιά στη διαχείριση χρημάτων, τόσο περισσότερο τα ενδυναμώνουμε

Το πιο διαρκές και εντυπωσιακό δώρο που μπορείτε να κάνετε σε ένα παιδί είναι η οικονομική εκπαίδευση. Από αυτό το θεμέλιο, μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Ξεκινήστε με την έννοια του χρήματος. Πώς κερδίζει κανείς χρήματα; Πώς μπορούν να μάθουν να τα διαχειρίζονται σωστά; Πώς μπορούν να φτάσουν στο σημείο, ώστε τα χρήματα να γίνουν ένα εργαλείο που θα τα βοηθά να διαμορφώσουν μια ζωή που θα τα ικανοποιεί;

Ενώ μεγάλωσε άνετα, η Kennedy Reynolds είχε ελάχιστη οικονομική εκπαίδευση, οπότε ξέρει από πρώτο χέρι πώς είναι να βγαίνεις στον κόσμο απροετοίμαστος και γρήγορα να βυθίζεσαι στα χρέη. Επιπλέον, η ανατροφή τεσσάρων παιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας –όπου υπήρχε τόση οικονομική αβεβαιότητα και η δουλειά κανενός δεν ήταν εγγυημένη– την οδήγησε στη σημασία του γιατί να μιλήσει νωρίς για χρήματα με τα δικά της παιδιά.

Ως Chief Education Officer στο Acorns, μια εφαρμογή εξοικονόμησης και επένδυσης που έχει δεσμευτεί να κάνει τις επενδύσεις προσβάσιμες σε όλους τους Αμερικανούς, η Kennedy Reynolds  προσπαθεί να θέσει την οικονομική εκπαίδευση στα χέρια όλων – όσο νεότεροι, τόσο το καλύτερο.

Σκεφτείτε τα χρήματα ως γλώσσα. Αν το πούμε στα παιδιά μας από την πρώτη μέρα, θα μπορέσουν να τα καταλάβουν καλύτερα. Θα έχουν γνώμη πάνω σε αυτά. Θα μπορούν ακόμη και να τα χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο. Ως μαμά τεσσάρων παιδιών, αυτός είναι ο στόχος της. Θέλει τα παιδιά της να βλέπουν τα χρήματα ως εργαλείο και όσο πιο έμπειρα είναι σε αυτά, τόσο πιο χρήσιμο θα είναι για αυτά.

4 συμβουλές για να μιλήσετε στα παιδιά για έξυπνες συνήθειες χρημάτων και οικονομική ευεξία

Ακολουθούν συμβουλές για απλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας σχετικά με τα χρήματα για να τα βοηθήσουμε να κερδίζουν, να αποταμιεύουν και να ξοδεύουν υπεύθυνα.

Ξεκινήστε νωρίς

Το να διδάξουμε στα παιδιά μας για καλές οικονομικές συμπεριφορές από νεαρή ηλικία είναι το κλειδί. Μιλήστε από νωρίς για τις ανάγκες και τα θέλω και βοηθήστε τα να καταλάβουν ότι η κατανόηση των χρημάτων δεν είναι αγγαρεία – είναι δώρο! Είναι ένας δρόμος προς την οικονομική ελευθερία και τις επιλογές.

Δείτε Επίσης

Αφήστε τα να δουλέψουν

Στα παιδιά αρέσει να τα εμπιστεύονται να ηγηθούν ενός έργου, να ολοκληρώσουν μια εργασία ή να βοηθήσουν. Δημιουργήστε δουλειές που ταιριάζουν στην οικογένειά σας και ορίστε έναν «μισθό». Στη συνέχεια, μιλήστε μαζί τους για την αποταμίευση, τις επενδύσεις και τις δαπάνες. Υπάρχει κάτι που θέλουν; Τέλεια! Βοηθήστε τα να κερδίσουν και εξοικονομήστε χρήματα για αυτό. Στη συνέχεια, βοηθήστε τα να κατανοήσουν τις δαπάνες έναντι των επενδύσεων. Αφήστε τα να αποφασίσουν αν εξακολουθούν να θέλουν πραγματικά αυτό το πράγμα ή αν θέλουν να επενδύσουν αυτά τα χρήματα που κέρδισαν με κόπο.

Πώς να αξιοποιήσουν τα πάθη τους

Εάν το παιδί σας αγαπά τα ζώα, δείτε αν μπορούν να βοηθήσουν να ταΐσει το κατοικίδιο ενός γείτονα, να βγάλει βόλτα το σκύλο ή ακόμα και τη γάτα να καθίσει για λίγο για κάποια επιπλέον μετρητά. Εάν το παιδί σας λατρεύει να μαγειρεύει, οργανώστε μια προσφορά ψησίματος ή ζητήστε του να πουλήσει τα προϊόντα του σε φίλους. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διδάξετε στα παιδιά ότι το να κερδίζουν χρήματα μπορεί να είναι διασκεδαστικό και ανταποδοτικό!

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να μετατρέψουν τα χόμπι τους σε κερδοφόρα απασχόληση

Τα χόμπι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα. Στοιχεία που παραγγέλθηκαν από την GoHenry αποκάλυψαν ότι 4 στους 10 (40%) νέους έχουν μια εργασία μερικής απασχόλησης κάποιας περιγραφής και ένα επιχειρηματικό 6% έχει ήδη ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Για παράδειγμα, ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να εξερευνήσουν την πώληση των έργων τέχνης τους για να μετατρέψουν το έργο του πάθους τους σε παράπλευρη ενίσχυση.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top