Now Reading
4 «ακραία» πράγματα που κάνουν οι γονείς παιδιών που έχουν αυτοπεποίθηση και πετυχαίνουν στη ζωή τους

4 «ακραία» πράγματα που κάνουν οι γονείς παιδιών που έχουν αυτοπεποίθηση και πετυχαίνουν στη ζωή τους

πώς να μεγαλώσετε πετυχημένα παιδιά

Η Margot Machol Bisnow ρώτησε 70 γονείς που μεγάλωσαν πολύ επιτυχημένους ενήλικες για τα πιο «ακραία» πράγματα που έκαναν και βοήθησαν να γίνουν τα παιδιά τους γενναία και αυτοπεποίθηση

Οι πετυχημένοι επαγγελματίες δεν είναι απλώς οι ιδρυτές κερδοσκοπικών επιχειρήσεων, είναι όποιος σκέφτεται μια ιδέα και τη μετατρέπει σε κάτι αληθινό, που μεταφράζει ένα πάθος σε έργο.

Ως μητέρα δύο γιων επιχειρηματιών η Margot Machol Bisnow έχει διαπιστώσει ότι από όλες τις συμβουλές για γονείς εκεί έξω, οι πιο σημαντικές είναι να μάθουν στα παιδιά να είναι αρκετά τολμηρά για να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Αλλά πώς το μπορούν οι γονείς να το πετύχουν αυτό;

Όταν έγραφε το βιβλίο της, «Μεγαλώνοντας έναν επιχειρηματία», ρώτησε 70 γονείς που μεγάλωσαν πολύ επιτυχημένους ενήλικες για τα πιο ακραία πράγματα που έκαναν και βοήθησαν να κάνουν τα παιδιά τους γενναία και αυτοπεποίθηση και μάζεψε τα πιο σημαντικά κι αποτελεσματικά:

Έμαθαν στα παιδιά τους να είναι πάντα περίεργα και να μην φοβούνται ποτέ.

Μερικές φορές, αυτό σημαίνει ότι αφήνουμε τα παιδιά να παραβιάζουν κανόνες.

Η Tania Yuki είναι η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Shareablee, μιας εταιρείας που αναλύει τον αντίκτυπο των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης των επιχειρήσεων.

Η Tania ανέπτυξε την αφοβία και την προθυμία της να πειραματιστεί όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Θυμάται ότι ψώνιζε με τον μπαμπά της σε ένα κατάστημα πολυτελών δώρων. Παρά την πινακίδα «Μην αγγίζετε», άγγιξε σχεδόν τα πάντα.

Ένας πωλητής την είδε και της άρπαξε κάτι από το χέρι. Για ένα λεπτό, η Tania νόμιζε ότι είχε πρόβλημα. Αλλά ο μπαμπάς της παρενέβη και είπε: «Είναι απλώς περίεργη. Αν σπάσει κάτι, θα το πληρώσω!».

«Εκείνη τη στιγμή, ήξερα ότι οι γονείς μου θα με εμπιστεύονταν πάντα», μου είπε η Tania. «Ποτέ δεν είχαν κανένα λόγο να αποθαρρύνουν οτιδήποτε αφορούσε την περιέργεια. Ποτέ δεν ένιωσα ότι θα υποστώ συνέπειες για την περιέργεια».

Έδωσαν στα παιδιά τους ανεξαρτησία σε πολύ μικρή ηλικία.

Οι γονείς από τους οποίους πήρα συνέντευξη συμφώνησαν όλοι: Όσο πιο γρήγορα ανατεθούν στα παιδιά μεγάλες ευθύνες, τόσο πιο σίγουρα και ανεξάρτητα θα γίνουν.

Ο Michael Skolnik είναι ο ιδρυτικός συνεργάτης της The Soze Agency, μιας εταιρείας που δημιουργεί εταιρικές καμπάνιες. Ανέπτυξε την αγάπη του για το θέατρο σε ηλικία 14 ετών και έγραψε γράμματα σε 50 παραγωγούς του Μπρόντγουεϊ ζητώντας να γίνει οικότροφος. Πήρε ένα ναι, από το Blue Man Group, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Οι γονείς του δούλευαν με πλήρες ωράριο και δεν μπορούσαν να τον οδηγήσουν από το σπίτι τους στην κομητεία Westchester στη Νέα Υόρκη κάθε μέρα. Αλλά είχαν φίλους με ένα άδειο διαμέρισμα στην πόλη, οπότε τον άφησαν να ζήσει μόνος του εκείνο το καλοκαίρι.

«Δεν ξέρω αν τόση ελευθερία και ανεξαρτησία σε τόσο νεαρή ηλικία θα λειτουργούσε για όλους, αλλά ήταν ό,τι έπρεπε για μένα», είπε ο Μάικλ. «Η εμπιστοσύνη τους σε εμένα με άφησε να ωριμάσω πολύ νωρίτερα από τους συνομηλίκους μου».

Δεν διάλεξαν τα πάθη των παιδιών τους.

Δεν είναι πάντα εύκολο να εμπιστευόμαστε αποτελέσματα που ακόμα δεν μπορούμε να δούμε. Όμως όλοι αυτοί οι γονείς εμπιστεύονταν τα παιδιά τους να κάνουν επιλογές για το πώς περνούσαν τον χρόνο τους.

Ο Eric Ryan είναι ο συνιδρυτής της Method Products, μιας εταιρείας 100 εκατομμυρίων δολαρίων που παράγει προϊόντα καθαρισμού. Μεγαλώνοντας, το πάθος του ήταν η ιστιοπλοΐα.

«Δεν ήμουν καλός μαθητής, αλλά μου άρεσε η ιστιοπλοΐα και δούλεψα σκληρά σε αυτό. Ταξίδεψα ανταγωνιστικά από την τέταρτη τάξη μέχρι το κολέγιο», είπε. «Ο μπαμπάς μου ήταν πάντα εκεί για να με υποστηρίξει, παρόλο που δεν ήξερε τίποτα για την ιστιοπλοΐα».

Δείτε Επίσης

Ο Eric, όπως πολλοί από τους επιχειρηματίες που γνώρισε η Margot Machol Bisnow, διάλεξε ένα πάθος που οι γονείς του μπορεί να μην είχαν επιλέξει για εκείνον.

Η μαμά του της είπε: «Ο σύζυγός μου και εγώ είχαμε μια λίστα με πράγματα που θέλαμε να ξέρουν πώς να κάνουν, αλλά μετά επέλεξαν αυτό που τους ενδιέφερε».

Μοιράστηκαν τους δικούς τους αγώνες.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι επιτυχημένοι ενήλικες τα είχαν εύκολα ως παιδιά. Αλλά πολλές φορές, οι άνθρωποι γίνονται επιτυχημένοι επειδή έμαθαν πώς να αντιμετωπίζουν την αποτυχία.

Η Paige Mycoskie είναι μια από τις πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες γυναίκες στις ΗΠΑ, μέσω της μάρκας ρούχων της Aviator Nation. Η μαμά της Pam είπε στη Margot Machol Bisnow ότι η ανθεκτικότητα της Paige προήλθε από την παρατήρησή της να περνάει από τους δικούς της αγώνες.

«Έμαθα ότι είχα υψηλή χοληστερόλη και έπρεπε να αλλάξω τη διατροφή μου. Έγραψα ένα βιβλίο με συνταγές για το πώς να μαγειρεύω με λιγότερα λιπαρά», είπε. «Δεν ήξερα τίποτα για τη συγγραφή ενός βιβλίου ή για τον εκδοτικό κλάδο».

Ένας άλλος γονιός μπορεί να έκρυβε πόσο δυσκολευόταν, μη θέλοντας να στενοχωρήσει τα παιδιά του. Όμως η Pam επέλεξε να μοιραστεί την εμπειρία της μαζί τους. Τα παιδιά της έμαθαν ότι ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα – και ότι, με θάρρος και αποφασιστικότητα, τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν κατά μέτωπο.

I talked to 70 parents who raised highly successful adults: 4 ‘extreme’ things they did differently (cnbc.com)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top