Now Reading
Βάλτε τη ζώνη σας…με προορισμό το διάστημα

Βάλτε τη ζώνη σας…με προορισμό το διάστημα

Νέα πρωινή ζώνη αφιερωμένη στα παιδιά για τα Σαββατοκύριακα από το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και φίλες με όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις παραστάσεις (η μία αμέσως μετά την άλλη) γεμάτες από περιπέτειες στη Γη και στο Διάστημα!

Όλα τα Σαββατοκύριακα  έως 21 Ιουλίου

Πρόγραμμα:

Στις 10:30 το πρωί ξεκινάμε με την πολυβραβευμένη παράσταση: «Polaris. Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας», που απευθύνεται σε παιδιά 5-9 ετών. Οι δύο ήρωες ο Τζέιμς Χειμέριος, ο ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο, και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ο φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συναντιούνται για πρώτη φορά στους πάγους της Αρκτικής. Γίνονται φίλοι, συζητούν για τις πατρίδες τους, παρατηρούν τα αστέρια και αναρωτιούνται γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο πόλους της Γης! Προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το μυστήριο… χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο. Κάπως έτσι βρίσκονται να ταξιδεύουν γύρω από τη Γη και από εκεί ως τον Άρη και τον Κρόνο για να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν!

Στις 11:30 ακολουθεί η εντυπωσιακή συνέχεια: «Lucia: Το μυστικό των Πεφταστεριών». Στην παράσταση αυτή οι δύο φίλοι συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Διάστημα με το Polaris, το αυτοσχέδιο διαστημόπλοιό τους. Χτυπημένοι από έναν μετεωρίτη, θα προσγειωθούν απότομα στους πρόποδες μίας Προκολομβιανής πυραμίδας και θα συναντήσουν την Λουτσία, ένα κολιμπρί που λατρεύει τα βράχια. Αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες και γι’ αυτό ταξιδεύουν ως το φεγγάρι και από εκεί έως την ζώνη των αστεροειδών, ώσπου τελικά καταλήγουν στον πυρήνα ενός κομήτη! Με οδηγό τους την υπόθεση, την παρατήρηση και την ανάλυση, βρίσκουν τις απαντήσεις που αναζητούν και επιστρέφουν με ασφάλεια στην Γη! Η παράσταση αυτή απευθύνεται επίσης σε παιδιά 5-9 ετών.

Στις 12:30 την σκυτάλη παίρνει «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων», μία παράσταση για τους λίγο μεγαλύτερους φίλους μας από 10 ετών και άνω. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους.

Δείτε Επίσης

Παρουσιάζοντας με συνοπτικό τρόπο ορισμένες μόνο από τις πιθανές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων, η νέα ψηφιακή παράσταση «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων» εστιάζει και στην επικρατέστερη θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι δεινόσαυροι χάθηκαν από προσώπου της Γης εξαιτίας της συντριβής στον πλανήτη μας ενός τεράστιου αστεροειδούς πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια.

Πόσο πιθανό είναι άραγε ένα αντίστοιχο σενάριο μελλοντικής εξαφάνισης των ειδών που ζουν σήμερα στον πλανήτη μας;

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: eef.edu

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top