Now Reading
1η Ιουνίου – τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων

1η Ιουνίου – τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων

Γονείς: ίσως το πιο δύσκολο και πιο ωραίο «επάγγελμα» εφ’ όρου ζωής

Το 2012, η ​​Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Γονέων. Έκτοτε, πραγματοποιείται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου για να τιμήσει τις γονικές μονάδες σε όλο τον κόσμο. Το να είσαι γονιός είναι μια από τις πιο καθολικές εμπειρίες, αλλά σίγουρα δεν είναι μια βόλτα στο πάρκο. Πρώτον, έχει τις προκλήσεις του πολύ πριν καν γεννηθούν παιδιά. Με πολλές επιπλοκές που προκύπτουν από την εγκυμοσύνη, μόνο το να έχεις έναν υγιή γονέα είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε ευγνώμονες.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΟΝΕΩΝ

Οι γονείς είναι ο φάρος της ζωής ενός παιδιού. Θέτουν τα θεμέλια για τα παιδιά, τα γαλουχούν και τα εξοπλίζουν με τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες σε όλη τη ζωή. Οι γονείς προστατεύουν τα παιδιά τους και κάνουν αμέτρητες ανιδιοτελείς θυσίες για να εξασφαλίσουν την ανάπτυξή τους.

Την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων, τα παιδιά εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στους γονείς τους για όλα όσα έχουν κάνει για αυτά. Πραγματικά, η σχέση μας με τους γονείς μας είναι ο πιο σημαντικός και αληθινός δεσμός που θα έχουμε ποτέ οι περισσότεροι από εμάς, και η αφοσίωση των γονιών μας προς εμάς είναι σεβαστή και αγαπητή αυτήν την ημέρα. Όσοι από εμάς έχουμε φιλία με τους γονείς μας και είμαστε σε θέση να έχουμε μια υγιή σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τον σεβασμό και όχι στην εξουσία ή στην αυστηρή κηδεμονία, είμαστε τυχεροί. Είναι πραγματικά μια ευλογία να έχεις καλούς γονείς.

Συμβαίνει αμφίδρομα, με τους γονείς να αναγνωρίζουν επίσης ότι έχουν την πρωταρχική ευθύνη απέναντι στους απογόνους τους και τη σημασία των ρόλων τους στην ανάπτυξη των παιδιών τους. Είναι απαραίτητο για ένα παιδί να μεγαλώσει σε ένα υγιές περιβάλλον με υγιή όρια και οι γονείς είναι τα καλύτερα πρότυπα για αυτό. Μελέτες δείχνουν ότι το τραύμα και οι συναισθηματικές πληγές που υφίστανται ένα παιδί εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη και την προοπτική του για τη ζωή και αποτελούν ένα γενικό εμπόδιο για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Μπορεί να μην φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά η ανατροφή των παιδιών έχει αντίκτυπο στην οικονομική ευημερία και την κοινωνική ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν να επικεντρώνονται σε ζητήματα που σχετίζονται με την οικογένεια και πώς η συναισθηματική και ψυχική ευημερία ενός παιδιού διακλαδίζεται σε άλλους τομείς ανάπτυξης σε μεγάλη κλίμακα. Στις 9 Δεκεμβρίου 1989, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα που ανακήρυξε το έτος 1994 ως Διεθνές Έτος της Οικογένειας. Σε άλλο ψήφισμα του 1993, η 15η Μαΐου ορίστηκε ως ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Οικογένειας, κάθε χρόνο.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν την 1η Ιουνίου ως την ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Γονέων. Στόχος της ημέρας είναι να τονώσει την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της γονεϊκότητας και του ρόλου της στην παροχή προστασίας και των εργαλείων που χρειάζονται για τη θετική ανάπτυξη των παιδιών. Οι γονείς είναι, εξάλλου, οι πρώτοι δάσκαλοι και η ανθρώπινη αλληλεπίδραση στην οποία εκτίθεται ένα παιδί. Οι ηγέτες της κοινότητας, οι γονείς, τα παιδιά, οι δάσκαλοι και οι οικογενειακές οργανώσεις συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν την ημέρα και να προωθήσουν την αποτελεσματική ανατροφή των παιδιών.

Εκστρατείες και εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοξενούνται επίσης ευρέως για γονείς και για να ενθαρρύνουν τη σταθερότητα στις πυρηνικές οικογένειες. Συγγενείς οργανισμοί χρησιμοποιούν επίσης αυτή την ημέρα για να προωθήσουν το μοντέλο μιας πυρηνικής οικογένειας με δύο γονείς.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Ανταλλάξτε τις σκέψεις σας για την ανατροφή των παιδιών με άλλους

Δείτε Επίσης

Θέλετε να ακούσετε ιστορίες για το τι συμβαίνει όταν αφήνετε ένα παιδί μόνο του με έναν μαρκαδόρο; Δεν θα χαλάσουμε το τέλος, αλλά δεν υπάρχει καλύτερη μέρα για να μάθετε από αυτή. Εκτός από αστείες ιστορίες, μπορεί επίσης να συναντήσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές. Στην πραγματικότητα, μερικές από τις καλύτερες γνώσεις προέρχονται από τους δικούς σας γονείς. Έτσι, όταν σταματάτε, μην φοβάστε να ζητήσετε μερικά μυστικά δοκιμασμένα.

Δείτε μια ταινία για γονείς και παιδιά

Είναι μια οικογενειακή μέρα και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για μια οικογενειακή ταινία. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ταινιών εκεί έξω που παρουσιάζουν γονείς και παιδιά. Είτε πρόκειται για επιστημονική φαντασία, δράση ή δράμα, υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο μπορείτε να είστε σίγουροι: θα υπάρξει μια ειλικρινής συζήτηση (όχι «η συζήτηση») και θα σας δώσει μια σοβαρή περίπτωση των συναισθημάτων. Το ιδιαίτερο εδώ είναι ότι όποια μορφή κι αν έχει, μια οικογένεια εξακολουθεί να είναι οικογένεια.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top