Now Reading
Τέσσερις τροφές που θα σε βοηθήσουν… αν έφαγες υπερβολικά

Τέσσερις τροφές που θα σε βοηθήσουν… αν έφαγες υπερβολικά

Τρόφιμα που βοηθούν το σώμα σου να ανακάμψει και να χωνέψει με ευκολία

Τα καλά νέα είναι ότι η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει ένας υπέροχος τρόπος για να ελαττώσεις τη ζημιά ενός πλούσιου γεύματος και να μειώσεις τις ελεύθερες ρίζες, τρώγοντας αυτά τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα. Ο άλλος τρόπος για να βοηθήσεις το σώμα σου και να μειώσεις τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών είναι βέβαια το να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες.

Ναι στα φρούτα

Εάν έχεις απολαύσει ένα υπερβολικό γεύμα, συνέχισε τρώγοντας φρούτα. Η κατανάλωση φρούτων πλούσιων σε αντιοξειδωτικά – συμπεριλαμβανομένων των μούρων, των σταφυλιών, των ακτινίδιων και των κερασιών – βοηθά στην ελαχιστοποίηση της επικίνδυνης βλάβης των ελεύθερων ριζών που εμφανίζεται μετά από ένα γεύμα. Φτιάξε ένα πιάτο φρούτων για επιδόρπιο ή προσπάθησε ώστε την επόμενη μέρα να έχεις ως στόχο να φας μόνο ή κυρίως φρούτα. Δοκίμασε ένα smoothie φρούτων ή μια φέτα ολικής αλέσεως με φρούτα στο πρωινό, τα φρούτα αναμειγνύονται εύκολα σε μια σαλάτα ή σερβίρονται στο πλάι για μεσημεριανό γεύμα.

Ναι στο ξίδι

Έχοντας μια κουταλιά της σούπας ξίδι μαζί με το γεύμα, ίσως μοιρασμένο στη σαλάτα, μπορεί να μετριάσει την ακμή του σακχάρου στο αίμα που εμφανίζεται μετά την κατανάλωση ενός μεγάλου γεύματος πλούσιου σε υδατάνθρακες.

Για τους περισσότερους, μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα προκαλεί εξίσου γρήγορη πτώση – κάτι που αυξάνει και την όρεξη. Αυτή η αύξηση της ζάχαρης είναι ιδιαίτερα πρόβλημα για άτομα με διαβήτη, τα οποία δεν μπορούν να καθαρίσουν αποτελεσματικά τη γλυκόζη (με την πάροδο του χρόνου, η υπερβολική γλυκόζη στο αίμα βλάπτει τους ιστούς).

Ναι στο κρασί

Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο το να κεράσεις τον εαυτό σου ένα ποτήρι, αλλά τα αντιοξειδωτικά στο κόκκινο κρασί βοηθούν πραγματικά. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μπορεί να μειώσει την αρνητική επίδραση των τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, μειώνοντας τα επίπεδα μιας ένωσης που παράγεται στο σώμα μετά την κατανάλωση λίπους – που συνδέεται με καρδιακές παθήσεις. Μαγείρεψε με κόκκινο κρασί ή απόλαυσε ένα ποτήρι με το δείπνο σου. Αλλά να θυμάσαι, το μέτρο είναι το κλειδί! Άλλωστε υπάρχουν κι άλλα τρόφιμα που παρέχουν αντιοξειδωτικά όπως φρούτα και λαχανικά.

Ναι στα μπαχαρικά στα γεύματά σου

Η προσθήκη μπαχαρικών στο γεύμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της υπερκατανάλωσης τροφής. Σε μια μικρή μελέτη του 2011 στο The Journal of Nutrition, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν ένα γεύμα που περιελάβανε περίπου 2 κουταλιές της σούπας μπαχαρικά (ένα μείγμα δεντρολίβανου, ρίγανης, κανέλας, κουρκουμά, μαύρο πιπέρι, γαρίφαλο, σκόνη σκόρδου και πάπρικα) είχαν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκερίδιων και ινσουλίνης και υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών μετά την κατανάλωση ενός γεύματος με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλών θερμίδων σε σύγκριση με όταν έτρωγαν ένα σχεδόν ίδιο γεύμα που ωστόσο δεν είχε μπαχαρικά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το μείγμα μπαχαρικών μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της απορρόφησης λίπους και τα αντιοξειδωτικά βοηθούν να καθαρίσουν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που παράγονται όταν τρως υπερβολικά.

Πηγή: AllYou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top