Now Reading
Συνταγή για diy φυσικό αντικουνουπικό και φυσικές συνταγές για καταπράυνση των τσιμπημάτων

Συνταγή για diy φυσικό αντικουνουπικό και φυσικές συνταγές για καταπράυνση των τσιμπημάτων

Επειδή για το βρεφικό και το παιδικό δέρμα θέλετε μόνο φυσικά συστατικά δείτε πώς να τα προστατέψετε ή καταπραΰνετε από τα κουνούπια

Πώς να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο τα ενοχλητικά τσιμπήματα αυτό το καλοκαίρι; Φτιάχνοντας το δικό σας αντικουνουπικό!

Τι θα χρειαστείτε:

Μισό φλιτζάνι μηλόξυδο

Aιθέρια έλαια (6 σταγόνες από το καθένα):

λεμονόχορτο (lemongrass)

citronella

tea tree

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ευκάλυπτο ή λεβάντα.

Τα αιθέρια έλαια τα βρίσκουμε σε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.

Τα ανακατεύετε σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι και το χρησιμοποιείτε ψεκάζοντας.

Λόγω του ότι το συγκεκριμένο μείγμα δεν περιέχει χημικά, χρειάζεται επαναλαμβανόμενο ψεκασμό μετά από επαφή με νερό ή όταν το παιδί έχει ιδρώσει.

Αν προτιμάτε το αντικουνουπικό σας να είναι σε μορφή λαδιού, αντικαθιστάτε το μηλόξυδο με αμυγδαλέλαιο, το οποίο αλείφετε στο σωματάκι του παιδιού μετά το μπάνιο του και πριν κοιμηθεί.

Στα μωρά θέλει προσοχή να μην έρχεται το δερματάκι τους σε επαφή με αιθέρια έλαια (ρωτήστε το γιατρό σας από πόσων μηνών μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε). Στο μεταξύ όμως ψεκάστε τα ρουχαλάκια τους από την έξω πλευρά και κάποια σημεία στο δωμάτιό τους ώστε τουλάχιστον να υπάρχει η μυρωδιά.

Φυσικά για το παιδικό δωμάτιο προτιμήστε τις κουνουπιέρες, μια πρακτική λύση για τις νύχτες του καλοκαιριού.

Αν παρ’ όλα αυτά σας τσιμπήσει εσάς και το παιδί κάποιο κουνούπι προτείνουμε 7 φυσικές συνταγές για να απαλύνετε τα τσιμπήματα κουνουπιών.

Αλόε Βέρα. Χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητες του φυσικού συστατικού της, απαλύνει το τσίμπημα μόλις απλώσετε μια μικρή ποσότητα. Μπορείτε να το βρείτε απευθείας από το φυτό, αν κόψετε μια άκρη του και απλώσετε στην περιοχή του τσιμπήματος το υγρό που θα βγει από μέσα. Εναλλακτικά, το αγοράζετε απο φαρμακεία σε υγρή μορφή ή τζελ.

Δείτε Επίσης

Μέλι. Ναι, καλά διαβάσατε, το γνωστό σε όλους μέλι μας έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες και το απλώνουμε απευθείας στην περιοχή για να νιώσει το παιδί μας καλύτερα.

Ξύδι. Χάρη στην οξύτητά του το ξύδι βοηθάει και καταπραΰνει το τσίμπημα του κουνουπιού, καθώς και αυτό διαθέτει αντισηπτικές ιδιότητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και μηλόξυδο.

Νερό με μπέικιν σόδα. Ανακατεύοντας τα 2 αυτά συστατικά θα σχηματιστεί μια πάστα η οποία μπορεί στη συνέχεια να απλωθεί και να απαλύνει τον δερματικό ερεθισμό που έχει προκαλέσει το τσίμπημα του κουνουπιού.

Αιθέρια έλαια. Τα έλαια αυτά προκαλούν άμεση ανακούφιση από τσιμπήματα κουνουπιών όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα του παιδιού. Ρόζμαρυ (rosemary), τεϊόδεντρο (tea tree) και λεβάντα είναι τα πιο γνωστά για αυτή τη δουλειά. Δεν το προτείνουμε σε πολύ μωρά γι’ αυτό ρωτήστε τον παιδίατρό σας.

Σαπούνι. Μια στεγνή μπάρα σαπουνιού μπορεί να βοηθήσει στο να ανακουφιστεί προσωρινά το ενοχλητικό “φάγωμα” από ένα κουνούπι. Απλά τρίβετε πάνω στην περιοχή του τσιμπήματος.

Αλατόπαστα. Ανακατέψτε σκόνη αλατιού με ελάχιστη ποσότητα νερού μέχρι να σχηματιστεί μια αλατόπαστα. Απλώστε τη στην περιοχή του τσιμπήματος καθώς το αλάτι, χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες, βοηθάει στην άμεση ανακούφιση του δέρματος και του κνησμού.

Γενικότερα, σε περιοχές με πολλά κουνούπια φορέστε στα παιδιά μακρύ παντελόνι/παντελόνες και κάλτσες ώστε να καλύψετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες περιοχές δέρματος. Αποφύγετε σημεία με λιμνάζοντα νερά ή που μόλις έχουν ποτίσει γιατί εκεί μαζεύονται τα κουνούπια. Βάλτε στο δωμάτιο του παιδιού μια κουνουπιέρα η οποία πραγματικά θα το προστατεύει τα βράδια που τα κουνούπια θα κάνουν έφοδο στο ευαίσθητο δερματάκι του.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top