Now Reading
Πώς να μειώσετε το άγχος και να φροντίσετε τον εαυτό σας ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε.

Πώς να μειώσετε το άγχος και να φροντίσετε τον εαυτό σας ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε.

Οι στρατηγικές για τη μείωση του άγχους μπορούν να σας βοηθήσουν να βγείτε αλώβητη από τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα που έρχονται με την προσπάθεια να μείνετε έγκυος.

Θέλετε όσο τίποτα ένα δικό σας παιδί, όμως ο πελαργός ακόμα δεν έχει φτάσει στο σπίτι σας..Προσπαθείτε να συλλάβετε ή αντιμετωπίζετε θέματα υπογονιμότητας; Κάθε εμπειρία από μόνη της είναι αρκετά δύσκολη, καθώς επικεντρωνόμαστε στην απόκτηση ενός παιδιού, κάτι που μπορεί να εξελιχθεί σε μια κατάσταση ψυχοφθόρα γεμάτη από αδιάκοπη θλίψη και απογοήτευση. 

Η διαχείριση του άγχους σας είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διατήρησης της συνολικής ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής σας ευεξίας, έτσι ώστε να μπορείτε να μπείτε σε αυτή τη συντριπτική εμπειρία πιο υγιής. Οι στρατηγικές μάθησης μείωσης του άγχους μπορούν να σας βοηθήσουν να περάσετε όσο πιο ανώδυνα γίνεται μέσα από αυτήν την προσωπική σας θαλασσοταραχή χωρίς να χάσετε σημαντικά κομμάτια του εαυτού σας.

1. Βρείτε το κατάλληλο δίκτυο υποστήριξής.

Το ταξίδι της προσπάθειας για σύλληψη μπορεί να είναι μια μοναχική, συντριπτική και απογοητευτική εμπειρία. Ένα από τα πράγματα που βοηθούν είναι μια ομάδα υποστήριξης και ένα δίκτυο ανθρώπων που καταλαβαίνουν τι περνάτε. Ευτυχώς, υπάρχουν τώρα πολλοί τρόποι για να συνδεθείτε με άλλα άτομα που προσπαθούν να συλλάβουν, όπως στο Instagram και στις ομάδες του Facebook

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές κοινότητες και εφαρμογές που βασίζονται σε συνδρομή όπου μπορείτε να είστε παρέα με άλλους που προσπαθούν να συλλάβουν και μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποια μορφή υπογονιμότητας.

Το να νιώθετε λιγότερο μόνοι αφαιρεί πολύ από το άγχος, την απομόνωση και τα συναισθήματα ανεπάρκειας που νιώθετε σε αυτό το ταξίδι.

2. Θέστε όρια.

Ο καθορισμός ορίων με τους ανθρώπους στη ζωή μας μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμος για τη μείωση του άγχους μας, καθοδηγώντας σας σε αυτό που επιλέγετε να κάνετε, να δείτε και να μιλήσετε. Ενώ οι ερωτήσεις ή τα σχόλια μπορεί να είναι καλοπροαίρετα, μπορεί να προκαλούν αρνητικά συναισθήματα. Είναι εντάξει να βάζετε όρια με σημαντικά άτομα στη ζωή σας για το τι μπορούν να σας ζητήσουν ή για το τι είστε διατεθειμένοι να συζητήσετε σχετικά με τη γονιμότητά σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να το κάνετε μόνοι σας, ζητήστε από τον σύντροφό σας να το κάνει για εσάς.

Η ψυχική και συναισθηματική σας ευεξία πρέπει να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτού του επίπονου ταξιδιού και δεν πρέπει να αισθάνεστε ενοχές.

3. Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας.

Το να ανοίξετε γραμμές επικοινωνίας με τον σύντροφό σας είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας. Όταν προσπαθείτε να συλλάβετε και ίσως αντιμετωπίζετε υπογονιμότητα, στηριχτείτε στον σύντροφό σας για βοήθεια. Δηλώστε άμεσα τις ανάγκες σας και δώστε σαφείς οδηγίες για να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να υποστηρίξει την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία. 

Δείτε Επίσης

Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι οι σύντροφοί μας μπορούν να κατανοήσουν αυτό που χρειαζόμαστε, αλλά συνήθως δεν συμβαίνει αυτό. Συχνά, θέλουν να παρέχουν υποστήριξη, αλλά δεν ξέρουν πώς και οι προσπάθειές τους μπορεί ακόμη και να σας κάνουν να νιώσετε χειρότερα εάν τους προσεγγίσετε με λάθος τρόπο. Είτε πρόκειται για κάτι τόσο μικρό όσο μια αγκαλιά ή ίσως κάτι πιο ουσιαστικό, το να το ζητήσετε ξεκάθαρα θα σας ωφελήσει και τους δύο.

4. Φτιάξτε μια εργαλειοθήκη αυτοφροντίδας.

Δημιουργήστε μια εργαλειοθήκη δοκιμασμένων και αληθινών στρατηγικών που σας βοηθούν να αξιοποιήσετε την εσωτερική σας ηρεμία. Είναι σημαντικό να έχετε περισσότερες από μία στρατηγικές αυτοεξυπηρέτησης επειδή κάθε μέρα και κάθε κατάσταση είναι διαφορετική και απαιτεί κατάλληλη μέθοδο για να βοηθήσει στη μείωση του άγχους.

Μερικές μέρες μπορεί να χρειαστείτε μια πιο φυσική διέξοδο για να μειώσετε το άγχος σας, όπως μια προπόνηση, ένα μάθημα γιόγκα ή μια βόλτα με έναν φίλο. Άλλες καταστάσεις μπορεί να σας απαιτήσουν να αντιμετωπίσετε την ψυχική σας ευεξία με ενσυνειδητότητα-διαλογισμό ή τεχνικές αναπνοής. Φροντίστε να δοκιμάζετε νέα πράγματα κάθε τόσο, ώστε να μπορείτε σιγά σιγά να δημιουργήσετε έναν πλήρη κατάλογο στρατηγικών αυτοφροντίδας. 

Όταν κάποιος προσπαθεί να γίνει γονιός, το άγχος της διαδικασίας μπορεί να συσσωρευτεί αν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε τη σωστή βάση για να αντιμετωπίσετε αυτά τα συντριπτικά συναισθήματα. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο ταξίδι σας αυτή τη στιγμή, ποτέ δεν είναι αργά να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο δύναμης, υποστήριξης και φροντίδας για τον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να δείτε το μέλλον με μεγαλύτερη πίστη και αισιοδοξία. 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top