Now Reading
Ποιος θα βάλει τη μαμά για ύπνο;

Ποιος θα βάλει τη μαμά για ύπνο;

Μαμάδες, μην αμελείτε μία από τις πιο βασικές σας ανάγκες!

Κάθε γυναίκα όταν γίνεται μαμά είναι προετοιμασμένη να χάσει τον ύπνο της. Όμως ακόμα και όταν το μωρό μεγαλώνει και γίνεται παιδί, οι μαμάδες όχι μόνο δεν αναπληρώνουν ώρες ύπνου αλλά συνεχίζουν να αμελούν αυτό το κεφάλαιο και συσσωρεύουν κούραση και κόπωση. Η έλλειψη ύπνου ωστόσο είναι λογικό να επηρεάζει αρνητικά συνολικά την ψυχική, νοητική και σωματική υγεία της μαμάς. Μπορεί το σώμα να συνηθίζει, να ξυπνάει, να αντέχει με λιγότερες από το κανονικό ώρες ύπνου, αλλά αθροιστικά η ζημιά στον οργανισμό συνεχίζει ολοένα να μεγαλώνει.

6 δεδομένα που πρέπει να λάβετε υπόψη

  1. Ανισότητα και στον ύπνο

Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι οι γυναίκες που έχουν παιδιά είναι πιο πιθανό να στερηθούν τον ύπνο, κάτι όμως που δεν ισχύει και για τους άντρες που γίνονται μπαμπάδες. Δημοσιευμένα αποτελέσματα μιας τηλεφωνικής έρευνας σε 5.850 άνδρες και γυναίκες, έδειξαν ότι μόνο το 48% των μητέρων ηλικίας κάτω των 45 ετών ανέφεραν τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου τη νύχτα.

  1. Δεν είναι ανάγκη το ζευγάρι να συγχρονίσει τον ύπνο του

Τα ζευγάρια συχνά κάνουν το λάθος να προσπαθούν να κοιμηθούν συγχρονισμένα, αλλά οι μητέρες χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο ύπνο σε διαφορετικούς χρόνους – καθώς επηρεάζεται η ανάγκη ύπνου από τον κύκλο τους. Ένα από τα χαρακτηριστικά που συχνά αντιμετωπίζουν οι γυναίκες είναι ότι χρειάζονται περισσότερο ύπνο στο δεύτερο μισό του κύκλου τους. Βασικά, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο ύπνο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του μήνα, οπότε το να προσπαθείτε να συντονίσετε τα ωράρια ύπνου με τον σύντροφό σας δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το να ακούτε τις ανάγκες του σώματός σας.

  1. Η έλλειψη ύπνου δεν σας εξοικονομεί χρόνο

Πολλές μητέρες αλλάζουν τον ύπνο τους σε μια προσπάθεια να έχουν περισσότερες ώρες την ημέρα, για εργασία, για πλυντήρια, για αυτο-φροντίδα, αλλά δυστυχώς, το ρολόι είναι πεπερασμένο. Ο ανεπαρκής ύπνος δεν δίνει περισσότερες ώρες, απλώς σας κάνει λιγότερο παραγωγικές. Αν έχετε επαρκή ποσότητα ύπνου, θα κάνετε περισσότερα σε λίγες ώρες, θα είστε πιο παραγωγικές και πιο ευτυχισμένες, θα είστε πιο υγιείς και θα απολαμβάνετε πολύ περισσότερα.

  1. Δημιουργεί προβλήματα στην εργασία

Οι μητέρες αντιμετωπίζουν ήδη πολλά εμπόδια στο χώρο εργασίας και οι μελέτες δείχνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος καθιστά τις συνθήκες ακόμα πιο δύσκολες. Όταν δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά, η απόδοσή σας πέφτει κι αυτό δημιουργεί επιπλέον πίεση.

  1. Βλάπτει την υγεία και την οικογενειακή ευτυχία

Ο χρόνιος ανεπαρκής ύπνος συνδέεται με την παχυσαρκία, τον διαβήτη, την υπέρταση και τις καρδιακές παθήσεις. Η έλλειψη ύπνου συνδέεται επίσης με διαταραχές της διάθεσης και κατάθλιψη. Όταν οι μητέρες κοιμούνται τις ώρες ύπνου που χρειάζονται, όλη η οικογένεια είναι υγιέστερη, σωματικά και ψυχικά, και οι μαμάδες διδάσκουν τα παιδιά ότι είναι σημαντικό όλοι να προσέχουν τον εαυτό τους όπως πρέπει.

Δείτε Επίσης

  1. Η ευθύνη της μητρότητας βαραίνει ακόμα περισσότερο

Η μητρότητα είναι πλήρης απασχόληση, δεν γνωρίζει διακοπές και αργίες και αφορά πολλά στάδια, πολλές υποχρεώσεις, πολλές ευθύνες, που όταν δεν είστε αρκετά ξεκούραστες δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε ούτε όσο αποτελεσματικά όσο επιθυμείτε αλλά ούτε και να απολαύσετε τις χαρές και την ευχαρίστηση που παράλληλα συνεπάγεται η μητρότητα.

Οι μαμάδες χρειάζονται επτά έως εννέα ώρες ύπνου ανά διανυκτέρευση για να νιώθουν ξεκούραστες και έτοιμες …για όλα! Όπως λοιπόν βάζετε στο καθημερινό πρόγραμμά σας χίλιες δυο υποχρεώσεις και τα βγάζετε πέρα, βάλτε στο πρόγραμμα και έναν καλό ύπνο – και θα δείτε ότι με αυτή την αλλαγή θα έχετε χρόνο και όρεξη για ακόμα περισσότερα πράγματα!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top