Now Reading
Καταργώντας τα προβλήματα όρασης στο παιχνίδι

Καταργώντας τα προβλήματα όρασης στο παιχνίδι

Γιατί όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες όταν παίζουν

Τον Απρίλιο η Lego ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας σειράς για να βοηθήσει τα τυφλά παιδιά και τα άτομα με προβλήματα όρασης να μάθουν Braille. Η εταιρεία δοκιμάζει το πρόγραμμα το οποίο διαθέτει «τουβλάκια Braille», μια σειρά όπου κάθε τουβλάκι θα αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό γράμμα ή αριθμό Braille. Τα τουβλάκια τύπου braille θα διαμορφώνονται έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται ως μεμονωμένα γράμματα και αριθμοί στο αλφάβητο Μπράιγ, ενώ θα παραμείνουν πλήρως συμβατά με τα υπάρχοντα τουβλάκια. Θα διαθέτουν επίσης τυπωμένους χαρακτήρες που θα επιτρέπουν σε άτομα με προβλήματα όρασης να τα διαβάσουν, ενθαρρύνοντας τους εκπαιδευτικούς, τους σπουδαστές και τα μέλη της οικογένειας να χρησιμοποιούν τα τουβλάκια μαζί.

«Τα τυφλά και τα παιδιά με προβλήματα όρασης έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον τους, όπως τα παιδιά χωρίς προβλήματα όρασης. Έχουν την ίδια επιθυμία και ανάγκη να εξερευνήσουν τον κόσμο και να κοινωνικοποιηθούν μέσω του παιχνιδιού, αλλά συχνά αντιμετωπίζουν ακούσια απομόνωση ως συνέπεια του αποκλεισμού από τις δραστηριότητες. Ελπίζω ότι τα παιδιά, οι γονείς, οι φροντιστές, οι εκπαιδευτικοί και οι επαγγελματίες του κόσμου να είναι τόσο ενθουσιασμένοι όσο κι εμείς και ανυπομονούμε να δούμε το θετικό αντίκτυπο», δηλώνει ο John Goodwin, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Τη διεύθυνση του πρωτοποριακού πρότζεκτ έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Morten Bonde, ο οποίος είναι μερικώς τυφλός.
Το σετ θα περιλαμβάνει περίπου 250 διαφορετικά κομμάτια που φέρουν το πλήρες αλφάβητο Μπράιγ, καθώς και ορισμένους αριθμούς και σύμβολα μαθηματικών. Η ιδέα πίσω από το νέο προϊόν προτάθηκε για πρώτη φορά από τη δανική ένωση των τυφλών και πάλι το 2017 από το βραζιλιάνικο ίδρυμα dorina nowill για τους τυφλούς. Από τότε έχει διαμορφωθεί περαιτέρω σε στενή συνεργασία μεταξύ των ιδρυμάτων για τυφλούς από τη Δανία, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία και τα πρώτα δείγματα βρίσκονται τώρα στις ίδιες αυτές χώρες για δοκιμές ιδεών.

Το προϊόν δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή σε δανικά, νορβηγικά, αγγλικά και πορτογαλικά, ενώ η εταιρεία δοκιμάζει γερμανικά, ισπανικά και γαλλικά για αργότερα φέτος. Το τελικό κιτ αναμένεται να ξεκινήσει το 2020.

Δείτε Επίσης

Αυτές τις μέρες είχαμε και μια ακόμα θετική σχετική εξέλιξη: μια νέα πρωτοβουλία που θα επιτρέψει σε παιδιά και άτομα με προβλήματα όρασης να απολαύσουν την εμπειρία του παιχνιδιού με τα διάσημα τουβλάκια. Οι νέες οδηγίες χρήσης θα είναι και ακουστικές (Audio) και Braille και χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για την ερμηνεία των οδηγιών οπτικής κατασκευής σε χρήσιμη λεκτική και απτική μορφή. Αυτή η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τον Matthew Shifrin, ο οποίος τυχαίνει να είναι τυφλός. Οι Οδηγίες Audio και Braille βρίσκονται ακόμα στα αρχικά στάδια, με τέσσερα εύκολα συναρμολογημένα σύνολα που λαμβάνουν τους πρώτους πόρους για τους τυφλούς. Η εταιρεία υπόσχεται να εκδώσει περισσότερες οδηγίες για τα άτομα με προβλήματα όρασης μέχρι το 2020 και άλλες μελλοντικές συσκευασίες του να κυκλοφορήσουν με παρόμοια δωρεάν υποστήριξη.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top