Now Reading
Ποια είναι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον στα παιδιά;

Ποια είναι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον στα παιδιά;

Ποιες οι μικρές διαφορές μεταξύ των συμπτωμάτων των μεταλλάξεων Όμικρον και Δέλτα

Τώρα που πολλά παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο μετά τις χειμερινές διακοπές -την ίδια στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται ξανά σε ολόκληρη τη χώρα- οι γονείς προετοιμάζονται πριν ο κορωνοϊός να χτυπήσει τα σπίτια τους, αν δεν έχει ήδη κάνει. Η μετάλλαξη Όμικρον έχει πλέον ξεπεράσει την παραλλαγή Δέλτα όσον αφορά τις νέες μολύνσεις, αλλά η Δέλτα εξακολουθεί να αποτελεί επίσης μεγάλο ποσοστό νέων κρουσμάτων.

Οι σοβαρές περιπτώσεις είναι ασυνήθιστες στα παιδιά

Είναι καθησυχαστικό να σημειωθεί ότι οι σοβαρές περιπτώσεις κορωνοϊού -από οποιοδήποτε στέλεχος- εξακολουθούν να είναι σχετικά σπάνιες στα παιδιά. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), παρόλο που τα παιδιατρικά κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται επί του παρόντος με δραστικούς ρυθμούς, φαίνεται ότι η σοβαρή ασθένεια λόγω κορωνοϊού είναι ασυνήθιστη μεταξύ των παιδιών. Το ποσοστό νοσηλείας στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 18 ετών είναι μόλις 0,1% έως 1,6% των περιπτώσεων περιπτώσεις στα παιδιά — πολύ χαμηλό.

Κοινά συμπτώματα της Όμικρον στα παιδιά

Τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα της Όμικρον, κατά σειρά εμφάνισης, περιλαμβάνουν:

Ερεθισμένος λαιμός, πονόλαιμος

Ρινική συμφόρηση

Ξηρός βήχας

Πόνοι στο σώμα, κυρίως πόνος στην πλάτη και στον αυχένα

Ήπιος πυρετός

Τα συμπτώματα της Όμικρον συνήθως ξεκινούν με πονόλαιμο και μετατρέπονται σε ρινική καταρροή και βήχα με πόνο στο σώμα». Οι πυρετοί μεταξύ των ασθενών σημειώνονται πιο ήπιοι σε αυτό το κύμα του ιού και πολύ λίγοι ασθενείς αναφέρουν απώλεια γεύσης και όσφρησης ή δύσπνοια. Σε αντίθεση με την παραλλαγή Δέλτα, η Όμικρον μοιάζει πολύ με γρίπη.

Πρόσθετα συμπτώματα της Όμικρον στα παιδιά μπορεί να περιλαμβάνουν:

Πονοκέφαλο

Κόπωση και λήθαργο

Γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως ναυτία και διάρροια

Συμπτώματα που εμφανίζονται λιγότερο συχνά με το Όμικρον:

Απώλεια γεύσης και όσφρησης

Δείτε Επίσης

Δυσκολία στην αναπνοή

Οι ειδικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σημειώσει ότι η Όμικρον φαίνεται να προστατεύει τους πνεύμονες από σοβαρές βλάβες, μια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτού του στελέχους και της μετάλλαξης Δέλτα. Σε πολλές περιπτώσεις, η δύσπνοια και η γρήγορη, ρηχή αναπνοή που κλασικά συνδέονταν με τη Δέλτα δεν εμφανίζονται με τη μόλυνση από την Όμικρον. Ωστόσο μερικοί άνθρωποι με λοίμωξη Όμικρον, ειδικά εάν δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν μολυνθεί προηγουμένως με τον ιό, μπορεί να αρρωστήσουν σοβαρά και να χρειαστούν νοσηλεία.

Πότε αρχίζουν να εμφανίζονται τα συμπτώματα;

Με την Όμικρον, τα συμπτώματα μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται πολύ νωρίτερα – γενικά τρεις έως πέντε ημέρες μετά την έκθεση. Τα συμπτώματα τείνουν επίσης να διαρκούν πέντε έως επτά ημέρες, με την τρίτη ή τέταρτη ημέρα να είναι το αποκορύφωμα της σοβαρότητας των συμπτωμάτων. Μετά από μια εβδομάδα, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να αισθάνονται καλύτερα.

Είναι η λοίμωξη από τη μετάλλαξη Όμικρον πιο ήπια;

Η έρευνα επισημαίνει το γεγονός ότι η Όμικρον μπορεί να είναι πιο ήπια από άλλα στελέχη του ιού. Είναι πιο ήπια αλλά πιο μεταδοτική ταυτόχρονα καθώς απλώνεται πολύ γρήγορα. Εάν ένα μέλος ενός νοικοκυριού βγει θετικό στον ιό, ότι είναι πιθανό να μολυνθούν και άλλα μέλη, ειδικά αν ζουν σε κοντινή απόσταση. Το να κρατάτε τα μολυσμένα άτομα σε καραντίνα μακριά από μικρότερα παιδιά είναι ένας καλός τρόπος για να προσπαθήσετε να αποτρέψετε την ασθένεια.

Πώς να αποτρέψετε τη μόλυνση από την Όμικρον

Συνιστάται να προστατεύεστε όσο το δυνατόν περισσότερο και να αποφεύγετε μεγάλες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις. Εάν πρέπει να παρευρεθείτε σε μια εκδήλωση, κάντε τεστ πριν και μετά την έξοδο και παρακολουθήστε τυχόν συμπτώματα. Εάν το παιδί σας πηγαίνει σχολείο ή παιδικό σταθμό και είναι άνω των 2 ετών, η χρήση μάσκας κάνει μεγάλη διαφορά, ειδικά οι μάσκες ιατρικής ποιότητας, και μην ξεχνάτε το σωστό πλύσιμο των χεριών.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top