Now Reading
Να στείλω ή όχι το παιδί μου σε κατασκήνωση;

Να στείλω ή όχι το παιδί μου σε κατασκήνωση;

Μια από τις ερωτήσεις που εύλογα απασχολεί πολλούς εργαζόμενους γονείς

Σε όλη τη χώρα, οι γονείς προσπαθούν να προγραμματίσουν ένα καλοκαίρι χωρίς ευρέως διαθέσιμα προγράμματα παιδικής φροντίδας, κατασκηνώσεις ή πάρκα, βασιζόμενοι σε ένα συνονθύλευμα οδηγιών και τοπικών κανονισμών για να καθοδηγήσουν αποφάσεις σχετικά με τα πάντα, από τη φροντίδα των παιδιών έως το καλοκαιρινό στρατόπεδο ή απλές συναντήσεις για παιχνίδι με άλλα παιδιά.

Μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή έως ότου τεθεί υπό έλεγχο ο κορωνοϊός, δυστυχώς, δεν υπάρχει τέτοιο περιβάλλον χωρίς κίνδυνο.

Όλα αυτά είναι εξαιρετικά αγχωτικά για τους εργαζόμενους γονείς που προσπαθούν να κάνουν ένα σχέδιο για τη φροντίδα των παιδιών μας αυτό το καλοκαίρι.

Είναι κατανοητό ότι πολλοί γονείς αναζητούν απεγνωσμένα μια εξειδικευμένη απάντηση στο ερώτημα αν είναι ασφαλές να στείλουν σε παιδικό κάμπινγκ αυτό το καλοκαίρι.

 

Δεν υπάρχει «μηδενικός κίνδυνος».

Οι επιδημιολόγοι εντοπίζουν τους παράγοντες κινδύνου για μετάδοση κοροναϊού από την άποψη του «χρόνου, χώρου, ανθρώπων, τόπου». Ο ιδανικός συνδυασμός για τη μείωση του κινδύνου είναι ένα μικρό χρονικό διάστημα, με περισσότερο χώρο μεταξύ λιγότερων ατόμων σε ένα μεγαλύτερο μέρος. Να επιλέγετε πάντα υπαίθριους αντί εσωτερικούς χώρους.

Οι οδηγίες ασφαλείας για τα προγράμματα κατασκήνωσης εξαρτώνται από τον φορέα της κατασκήνωσης για να εφαρμόσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά είναι αδύνατο να εγγυηθεί ότι κανένα παιδί ή υπάλληλος δεν θα αρρωστήσει.

 

Οι παιδικές κατασκηνώσεις δεν θεωρούνται περιβάλλοντα χαμηλού κινδύνου από ειδικούς.

Εξ ορισμού, η παιδική μέριμνα είναι ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά και οι ενήλικες συγκεντρώνονται για ώρες κάθε φορά, και συχνά είναι αναγκαίο να βρίσκονται μαζί και σε εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα μικρά παιδιά δεν είναι εύκολα στη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης. Για αυτό ακριβώς, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης ιών, και οι φορείς παιδικής μέριμνας, και οι κατασκηνώσεις κάνουν ό, τι μπορούν για να παρέχουν το ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον για τα παιδιά, από την αύξηση των πρακτικών δοκιμών, την τήρηση αποστάσεων και τη διασφάλιση της απολύμανσης.

Το επίπεδο κινδύνου εξαρτάται από το πού ζείτε.

Όπως όλα τα άλλα που σχετίζονται με αποφάσεις σχετικά με το πότε, πού και τι πρέπει να ανοίξουν ξανά, η απόφαση για το πώς και πότε να επιτρέπεται η επανέναρξη των παιδικών σταθμών και των ημερήσιων κατασκηνώσεων εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το πού ζείτε.

Εάν τυχαίνει να ζείτε σε μια περιοχή όπου ο αριθμός των κρουσμάτων είναι χαμηλός και τα καλά προγράμματα παιδικής φροντίδας είναι άφθονα, έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να μπορείτε να στείλετε με ασφάλεια το παιδί σας σε κατασκήνωση ή παιδική φροντίδα αυτό το καλοκαίρι, εάν το επιτρέπει η συγκεκριμένη κατάσταση της οικογένειάς σας.

 

Δείτε Επίσης
Το κρυολόγημα και η γρίπη είναι κάποια στιγμή αναπόφευκτα, αλλά υπάρχουν έξυπνα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα παιδιά σας υγιή.

Οι γονείς πρέπει να βασίζουν τις αποφάσεις στο συγκεκριμένο επίπεδο κινδύνου της οικογένειάς τους.

Εάν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχει ιστορικό υγείας και ανήκει στις υψηλές ομάδες κινδύνου ή αν έχετε υπό την προστασία σας ηλικιωμένους γονείς, η πιθανότητα να στείλετε το παιδί σας στο κάμπινγκ αυτό το καλοκαίρι πιθανότατα θα είναι χαμηλή – ή σχεδόν στο μηδέν. Ομοίως, εάν είστε έγκυος ή ο γονέας ενός νεογέννητου βρέφους, πιθανότατα θα είστε προσεκτικοί όταν στέλνετε τα μεγαλύτερα παιδιά σας σε παιδικό σταθμό ή κατασκήνωση αυτό το καλοκαίρι.

Εάν συμβαίνει αυτό, παίρνετε τη σωστή θέση για εσάς. Εάν αποφασίσετε ότι δεν είστε έτοιμοι, τότε αυτό είναι σωστό για την οικογένειά σας. Γνωρίζετε καλύτερα την ιδιαίτερη κατάσταση της οικογένειάς σας.

 

Οι γονείς πρέπει επίσης να βασίζουν τις αποφάσεις στη δική τους ανοχή κινδύνου.

Είστε ο απόλυτος υπεύθυνος λήψης αποφάσεων για την οικογένειά σας – και είναι εντάξει εάν δεν αισθάνεστε έτοιμοι να αναλάβετε κινδύνους αυτή τη στιγμή. Ελλείψει σαφών οδηγιών για την υγεία για το πιο περίεργο καλοκαίρι των δεκαετιών, εναπόκειται στα άτομο να αποφασίσει τι μοιάζει σωστό και ασφαλές για τον καθένα.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου τα περιστατικά είναι χαμηλά και μειώνονται σταθερά, το σύστημα δημόσιας υγείας είναι σταθερό και η κοινωνική απόσταση λαμβάνεται σοβαρά υπόψη – και κανείς στην οικογένειά σας δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου – μπορείτε να αποφασίσετε ότι το να στείλετε τα παιδιά σας σε κατασκήνωση το καλοκαίρι είναι ένας κίνδυνος που είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε, υποθέτοντας ότι ο φορέας της κατασκήνωσης έχει λάβει κάθε προφύλαξη που πρέπει.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top