Now Reading
Μικρές συμβουλές για υγιή αυτοπεποίθηση από τον εκπαιδευτικό Μάριο Μάζαρη

Μικρές συμβουλές για υγιή αυτοπεποίθηση από τον εκπαιδευτικό Μάριο Μάζαρη

Ένα μεγάλο μπράβο για όλα όσα μπορούμε για όλα όσα δεν μπορούμε και για όλα τα «δεν πειράζει»

Αυτές τις μέρες στην τάξη του Μάριου Μάζαρη μιλάνε πολύ για το «δεν πειράζει»· «για πράγματα δηλαδή που είμαστε ή δεν είμαστε ικανοί, που κάνουμε καλά ή που κάνουμε χάλια, που θέλουμε ή δε θέλουμε να καταφέρουμε και καταλήγουμε στο δεν πειράζει, αυτό που όλους μας ενώνει, και που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Γιατί δεν μπορούμε όλοι να είμαστε καλοί στα ίδια πράγματα, ούτε είναι κακό που δεν είμαστε. Τα παιδιά το χαίρονται, μου λένε για πράγματα που δεν είναι καλοί ή που δεν έχουν καταφέρει, αλλά που υποσχόμαστε στον εαυτό μας να προσπαθήσουμε, γιατί η προσπάθεια είναι που έχει σημασία, τους λέω που δεν έμαθα ποτέ καλό ποδήλατο ή να σφυρίζω, μου λένε και μου δείχνουν πως δεν μπορούν να κάνουν ακροβατικά, χορούς ή να μάθουν ορθογραφία, το δεν πειράζει που λέμε χορωδιακά μετά μας κάνει και χαμογελάμε.

Γιατί δεν έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που λυπούνται τον εαυτό τους, αλλά που τον αγαπούν. Και κάθε τόσο του λέμε μπράβο, πιάνουμε τον ώμο με το χέρι μας ή σφίγγουμε τα δυο χέρια μεταξύ τους και λέμε μπράβο μου, για όσα πετυχαίνουμε, μικρά και μεγάλα.

Δείτε Επίσης

 

Και γελάμε πολύ. Έφτιαξα τις παραπάνω εικόνες σαν συμβουλές στους γονείς ή στους ανθρώπους που μεγαλώνουν παιδιά, με την ελπίδα να βοηθάμε κάθε άνθρωπο να αγαπά τον εαυτό του. τουλάχιστον μέσα στην τάξη έχω μάθει καλύτερο ποδήλατο και οι διαδρομές είναι υπέροχες, δίκιο έχουν!

(ευχαριστούμε τον Μάριο Μάζαρη για την άδεια αναδημοσίευσης και κυρίως για το πολύτιμο εκπαιδευτικό του παράδειγμα)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top