Now Reading
Μαμά μοιράζεται μια σημαντική φράση για να βοηθήσει τα παιδιά (και τους ενήλικες) να επεξεργαστούν τον θυμό – και γίνεται viral

Μαμά μοιράζεται μια σημαντική φράση για να βοηθήσει τα παιδιά (και τους ενήλικες) να επεξεργαστούν τον θυμό – και γίνεται viral

Η συμβουλή της έγινε viral – επειδή αυτό το εργαλείο είναι εξίσου χρήσιμο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά.

Συμβαίνει πάρα πολύ συχνά: το παιδί σας βιώνει μια επική κατάρρευση, είστε εξαντλημένοι, είστε απογοητευμένοι και μετά το παιδί σας πετάει ένα αντικείμενο, χτυπά, δαγκώνει ή κάνει κάτι άλλο που είναι ξεκάθαρα απαγορευμένο. Το αίμα σας τώρα βράζει και ξεσπάτε, προκαλώντας το παιδί σας να γίνει ακόμα πιο υστερικό. Όταν όλοι είναι ήρεμοι, μπορείτε να επιδιορθώσετε και να ζητήσετε συγγνώμη από το παιδί σας για το πώς αντέδρασες. Αλλά υπάρχει επίσης ένας τρόπος να περιηγηθείτε στις καταρρεύσεις με συμπόνια και ένα σταθερό όριο για να περιορίσετε (ελπίζουμε) την κλιμάκωση και στα δύο άκρα.

Η Έριν Μόρισον, η οποία χρησιμοποιεί το @itstheconsciousmom στο Instagram, μοιράστηκε μια ανάρτηση που αποκαλύπτει μια φράση που χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση για να βοηθήσει τόσο το παιδί της όσο και τον εαυτό της να επεξεργαστούν τον θυμό: «Μπορείς να ξεφεύγεις, αλλά δεν μπορείς να γίνεσαι κακός».

Στο ποστ, εξηγεί πώς αυτός ο απλός όρος είναι χρήσιμος για την επεξεργασία του θυμού με δύο τρόπους:

Υπενθυμίζοντας στους γονείς ότι μπορεί να ξεφεύγουν αλλά δεν μπορούν να είναι κακοί

Δίνει το παράδειγμα στο παιδί πώς να αντιμετωπίσει μια κατάσταση με ήρεμο τρόπο

Ως συνειδητός επαγγελματίας ανατροφής και μητέρα δύο παιδιών η Erin Morrison έδωσε επίσης περισσότερη εικόνα για τον αντίκτυπο της φράσης στη λεζάντα, παραδεχόμενη ότι πολλοί ενήλικες δεν διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία για τη ρύθμιση του θυμού. «Πιστεύω ότι οι ενήλικες χρειάζεται να ακούν αυτή τη φράση περισσότερο από τα παιδιά μερικές φορές, επειδή τελικά τα μαθαίνουν όλα από εμάς, έτσι δεν είναι;», έγραψε. «Αλλά εδώ είναι το πράγμα, όλοι εργαζόμαστε με τα εργαλεία που έχουμε και οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε τα εργαλεία για να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας πόσο μάλλον τον θυμό. «Έτσι, μαθαίνουμε μαζί με τα παιδιά μας».

«Τις μισές φορές που ξεφεύγουμε είναι επειδή έχουμε ένα πολύ πιο τρυφερό συναίσθημα από κάτω που χρειάζεται φροντίδα… έτσι όσο περισσότερο ΕΜΕΙΣ ως ενήλικες αρχίζουμε να φροντίζουμε αυτές τις ανάγκες τόσο περισσότερο μπορούμε να το κάνουμε για τα μικρά μας», εξήγησε, προσθέτοντας «Ρωτήστε τον εαυτό σας λοιπόν, τι χρειάζεστε όταν νιώθετε ότι είστε έτοιμοι να παρεκτραπείτε ή να ξεφύγετε, η εύρεση αυτής της απάντησης θα είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να καθοδηγήσετε το παιδί σας στον θυμό του».

«Το δεύτερο μέρος αυτού είναι να διαμορφώσουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν είμαστε σε αυτή την κατάσταση ανησυχίας: μπορούμε να το συζητήσουμε, μπορούμε να πούμε στους άλλους πόσο πληγωμένοι, λυπημένοι, τρελοί είμαστε, μπορούμε να έχουμε χρόνο μόνοι μας, μπορούμε να παίξουμε μόνοι μας, μπορούμε να ζητήσουμε μια αγκαλιά…» συνέχισε η Morrison». «Θυμηθείτε ότι είναι οι μικρές αλλαγές που κάνουμε που δημιουργούν μεγάλες, διαρκείς αλλαγές. Κάθε μικρή αλλαγή που κάνετε έχει σημασία».

Οι σχολιαστές συμφώνησαν με τα συναισθήματά τους. «Οι ενήλικες χρειάζονται επίσης αυτή τη συμβουλή», έγραψε σε ένα σχόλιο η γονέας/παιδαγωγός και ιδρυτής του Union Square Play Jennie Monness.

«Ω, έπρεπε να το ακούσω αυτό σήμερα!» ήταν ένα άλλο σχόλιο.

«Ναι, μιλάμε για το πώς τα συναισθήματα είναι εντάξει, αλλά τι θα κάνουμε με αυτά; Λατρεύω αυτή τη μοναδική επένδυση! Διευκολύνει τόσο τα παιδιά μου όσο και για εμένα να το θυμόμαστε!» άλλο ένα σχόλιο.

Όταν μιλάτε με παιδιά, ο τρόπος είναι το κλειδί. Είναι πραγματικά εκπληκτικό πώς η και η πιο μικρή αναδιατύπωση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top