Now Reading
Μαμά και διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων μας παρουσιάζει 4 τρόπους με τους οποίους άφησε την κόρη της να σχεδιάσει το δωμάτιό της

Μαμά και διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων μας παρουσιάζει 4 τρόπους με τους οποίους άφησε την κόρη της να σχεδιάσει το δωμάτιό της

Γιατί το δωμάτιο των παιδιών είναι πάνω απ’ όλα ο δικός τους χώρος

Η Marita White, ως μαμά αλλά και ως interior designer, πιστεύει ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν γνώμη στον σχεδιασμό του δωματίου τους. Εδώ είναι η συμβουλή της για το πώς οι γονείς μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους να κάνουν αυτό.

«Όταν έγινα single mom και αγόρασα ένα σπίτι μόνη μου, συνειδητοποίησα ότι ο χώρος δεν μου ανήκει. Η 4χρονη κόρη μου χρησιμοποιεί κάθε δωμάτιο όσο και εγώ, και όμως αρχικά το σχεδίασα μόνο για τον εαυτό μου. Αλλά μπήκα σε μια διαδικασία για να το αλλάξω αυτό.

Ήθελα κάθε δωμάτιο να αντικατοπτρίζει επίσης την κόρη μου, όχι μόνο η κρεβατοκάμαρά της. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι για όλους. Αλλά μέσω αυτής της εμπειρίας, μπορώ να σας πω ότι είναι συναρπαστικό να δείτε τι θα ονειρευτεί το παιδί σας!

Δίνετε τρομερή ενδυνάμωση στα παιδιά με το να τους επιτρέψετε να σχεδιάσουν τους δικούς τους χώρους κι αυτό τα κάνει να αισθάνονται πιο σίγουρα και πιο δημιουργικά. Μπορεί επίσης να τα βοηθήσει να αισθάνονται ασφαλείς και ότι ανήκουν στο σπίτι. Τα παιδιά θέλουν να δουν τον εαυτό τους να αντανακλάται στους χώρους τους. Θέλουν να μπορούν να ζουν στην κρεβατοκάμαρά τους και να βλέπουν τα αγαπημένα τους χρώματα, τα παιχνίδια, τα βιβλία και άλλα σημαντικά τους αντικείμενα.

Εκφράστε τις ιδέες σας μαζί

Τα παιδιά έχουν συνήθως μια ιδέα για το πώς θέλουν να μοιάζουν τα υπνοδωμάτιά τους. Ωστόσο, ενώ μερικές από τις ιδέες τους είναι συγκεκριμένες, άλλες τείνουν να είναι πιο αφηρημένες. Τα παιδιά μπορεί να θέλουν το playroom να γεμίσει με “χρώματα μονόκερων» ” ή να ζητήσουν να κάνουν το υπνοδωμάτιο τους να μοιάζει με έναν “μαγεμένο κήπο”. Το διασκεδαστικό μέρος της δουλειάς μου ως σχεδιαστή είναι πάρω από το παιδί αυτές τις μεγάλες, ονειρικές ιδέες και να τις μετατρέψω σε κάτι απτό.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να διαμορφώσουν τις ιδέες τους δημιουργώντας οπτικά βοηθήματα στα οποία να μπορούν αναφερθούν. Η δημιουργική άποψη του παιδιού σας θα είναι πιθανώς διαφορετική από τη δική σας, οπότε η ύπαρξη οπτικής βοήθειας μπορεί να αποτρέψει να χαθεί κάτι στη μετάφραση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ζητώντας από το παιδί σας για κάποιες αρχικές ιδέες και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο. Κάτι τέτοιο θα το βοηθήσει να δει τις ιδέες του σε δράση.

Όταν επισκέπτομαι τους πελάτες μου, φέρνω το γιγαντιαίο χρωματολόγιό μου. Αυτό επιτρέπει στα παιδιά να δείξουν την ακριβή απόχρωση που θέλουν για το δωμάτιό τους.

Δώστε έμφαση στο εφήμερο

Τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν γνώμη αρκετά συχνά. Ως εκ τούτου, προτείνω να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες του παιδιού σας με φθηνά αντικείμενα που μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν, όπως μαξιλάρια και κουβέρτες. Μου αρέσει η κόρη μου μπορεί να αλλάξει συχνά από το Paw Patrol στο Pokémon, αλλά ήξερα ότι αν την έκανα μια αίθουσα αφιερωμένη σε ένα μόνο θέμα, θα το μισούσε σε ένα μήνα.

Δείτε Επίσης

Δείξτε διαλλακτικότητα στις μεγάλες αλλαγές

Τι γίνεται αν το παιδί σας θέλει ένα χρώμα -σαν μια φωτεινή ροζ σκιά- που δεν το αντέχετε; Μπορείτε να πάτε στο τοπικό κατάστημα χρωμάτων και να επιλέξετε όλα τα δείγματα ροζ που κάπως ανέχεστε. Στη συνέχεια, δείξτε τα δείγματα στο παιδί σας και αφήστε το να επιλέξει το αγαπημένο του. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε και οι δύο να είστε ευχαριστημένοι με την επιλογή χρώματος. Το παιδί σας εξακολουθεί να κατευθύνει τον σχεδιασμό του δωματίου τους, αλλά έχετε προκαθοριστεί ποια χρώματα μπορούν να διαλέξουν.

Συμπεριλάβετε τα παιδιά σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού

Κάντε το παιδί σας να αισθάνεται σαν να αποτελεί μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού σε κάθε φάση του έργου. Όταν συζητάμε για νέες ιδέες μαζί της, κάθομαι στις μικροσκοπικές καρέκλες της ή γονατίζω κάτω και της δίνουν την πλήρη προσοχή μου. Επαναλαμβάνω τις ιδέες της λέγοντας κάτι σαν, “Θέλεις ένα ουράνιο τόξο, αλλά μόνο σε ροζ χρώματα;” Που επικυρώνει τις ιδέες της και με βοηθά να πάρω όλες τις λεπτομέρειες.

Αφού ακούσετε τις ιδέες τους, συμπεριλάβετε τα παιδιά στα επόμενα βήματα. Μπορείτε να βρείτε μικρότερες εργασίες για να κάνουν κι αυτό μπορεί να βοηθήσει την ανακαίνιση με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, αν δεν είναι αρκετά μεγάλα για να ζωγραφίσουν, αφήστε τα να σκουπίσουν πρώτα τους τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο, τελικά κάνουν κάτι σημαντικό για το δωμάτιό τους».

Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή δημοσίευση στο parents.com

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top