Now Reading
Κι όμως έρευνα λέει ότι οι μπαμπάδες αηδιάζουν λιγότερο από τις λερωμένες πάνες

Κι όμως έρευνα λέει ότι οι μπαμπάδες αηδιάζουν λιγότερο από τις λερωμένες πάνες

Αν προσπαθείτε, οι μαμάδες, να αποφύγετε το άλλαγμα πάνας, πλέον έχετε και σύμμαχό σας την επιστήμη.

Κανένας δεν απολαμβάνει να αλλάζει λερωμένες πάνες, ακόμα και ενός νεογέννητου μωρού, όμως οι μπαμπάδες είναι ελαφρώς πιο ανεκτικοί απέναντι στη δυσοσμία τους. Για την ακρίβεια, όπως ανακάλυψε ομάδα ερευνητών, οι γυναίκες αηδιάζουν περισσότερο από τους άντρες από ερεθίσματα όπως τα έντομα, οι ανοιχτές πληγές, τα βρόμικα ρούχα, τα κόπρανα και το χαλασμένο φαγητό.

Ο λόγος; Όπως υποθέτουν οι εξελικτικοί ψυχολόγοι, αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες, που συνδέονται πιο άμεσα με την επιβίωση ενός μικρού παιδιού, έχουν φυσικούς μηχανισμούς που τις προστατεύουν καλύτερα από απειλές όπως η τροφική δηλητηρίαση ή η μόλυνση από μια εστία μικροβίων.

«Οι γυναίκες που αηδιάζουν ευκολότερα είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν κάποια λοίμωξη», σχολιάζει σχετικά ο ψυχολόγος Laith Al-Shawaf, προσθέτοντας: «Και κατά συνέπεια είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν αυτή τη λοίμωξη στα παιδιά τους». Επομένως, η μικρότερη ανοχή σε «αηδιαστικά» ερεθίσματα όπως τα κόπρανα έδινε στο γυναικείο φύλο ένα εξελικτικό πλεονέκτημα, ιδιαίτερα σε μακρινές εποχές που τα αντιβιοτικά φάρμακα δεν υπήρχαν ούτε ως ιδέα.

Δείτε Επίσης

Οι άντρες, από την άλλη, στο μακρινό παρελθόν, ως πολεμιστές και κυνηγοί αναγκάστηκαν να αναπτύξουν μια ανοχή σε αηδιαστικά ερεθίσματα όπως τα ανοιχτά τραύματα και τα κουφάρια ζώων. Μια θεωρία ενδιαφέρουσα όσο και χρήσιμη για τις μαμάδες, οι οποίες μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως επιχείρημα για να αναθέσετε το άλλαγμα της πάνας του μωρού στο σύντροφό σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top