Now Reading
Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με τον μπακαλιάρο ή μόνη της, διατηρεί το άρωμα της γιορτής

Σε μικρό ή μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και μυρωδιά της 25ης Μαρτίου.
Συστατικά
1 κιλό πατάτες
Ξηροί καρποί – περίπου 50 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια
Σκόρδο – αυτό είναι το αστέρι συστατικό (περίπου 6 σκελίδες σκόρδου), αν και μπορείς να προσαρμόσεις την ποσότητα σκόρδου σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου ή να χρησιμοποιήσεις ψητό σκόρδο για μια ηπιότερη εκδοχή (δείτε τον τρόπο ψησίματος σκόρδου).
Εσπεριδοειδές – φρέσκο ​​χυμό λεμονιού ή ξίδι κόκκινου κρασιού θα λειτουργήσει εδώ (χρησιμοποιώ φρέσκο ​​χυμό λεμονιού περίπου ¼ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας)
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – όλες οι συνταγές σκορδαλιάς, αν γίνουν σωστά, θα χρησιμοποιήσουν ένα καλό παρθένο ελαιόλαδο, οπωσδήποτε από ¾ φλιτζάνι έως 1 ¼ φλιτζάνι. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ένα ποιοτικό ελαιόλαδο εδώ για να προσθέσεις πλούσια και καλή γεύση.
Γαρνιτούρα – για να ολοκληρώσεις αυτήν την υπέροχη παραδοσιακή συνταγή, τελείωσε με σταγόνες ελαιόλαδο, φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μαϊντανό και πασπαλισμένο ξύσμα λεμονιού.

Εκτέλεση

Προετοίμασε και μαγείρεψε τις πατάτες: Ξεφλούδισε τις πατάτες σε φέτες και ξέπλυνε με κρύο νερό. Βάλε τες σε μια κατσαρόλα και γέμισε με νερό (το νερό πρέπει να καλύπτει τις πατάτες). Πρόσθεσε μια καλή πρέζα αλάτι στο νερό. Άφησε να βράσει, στη συνέχεια χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 15 λεπτά). Θα πρέπει να σπάνε εύκολα σε αυτό το σημείο. Ξέπλυνε ξανά, αυτή τη φορά με ζεστό νερό. Και άφησέ τες για 5 έως 7 λεπτά (θέλεις να εξατμιστεί η υγρασία)

Φτιάξε το σκόρδο και την πάστα αμυγδάλου: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδύασε τα λευκά αμύγδαλα (ή τα καρύδια θα λειτουργήσουν επίσης) με το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού. Προσθέσε μια καλή πρέζα αλάτι. Θέσε σε λειτουργία τον επεξεργαστή έως ότου το μείγμα να μετατραπεί σε πάστα. (Μπορεί να είναι λίγο κοκκώδες στην αρχή, συνέχισε μέχρι να επιτύχεις την πιο ομαλή πάστα που μπορείς).

Πολτοποίησε τις πατάτες: Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή ένα μύλο τροφίμων για να πολτοποιήσεις τις πατάτες πολύ καλά.

Συνδύασε τις πατάτες με ελαιόλαδο και πάστα σκόρδου-αμυγδάλου: Εδώ συμβαίνει η μαγεία! Πρόσθεσε περίπου το μισό από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλλά κάνε το ένα κομμάτι τη φορά χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι για να αναμίξεις τις πατάτες. Πρόσθεσε το σκόρδο και την πάστα αμυγδάλου και συνέχισε να προσθέτεις το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο λίγο κάθε φορά ενώ χρησιμοποιείς ένα ξύλινο κουτάλι για να ανακατεύεις συνέχεια. Δοκιμάζεις και προσθέτεις αλάτι σύμφωνα με τη γεύση σου. Ανακατεύεις ξανά για να συνδυαστεί. (Σημείωση: σε αυτό το σημείο, μπορείς να βάλεις τη σκορδαλιά στο ψυγείο για να την σερβίρεις αργότερα).

Γαρνίρεις και σερβίρεις: Μεταφέρετε τη σκορδαλιά σε μπολ σερβιρίσματος Προσθέτεις ένα μια κουταλιά ή σταγόνες  από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και γαρνίρεις με ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού. Σερβίρεις σε θερμοκρασία δωματίου ή διατηρημένη σε απλή ψύξη (εάν επέλεξες να κρυώσει νωρίτερα).

Tips

Δείτε Επίσης

Ξέπλυνε τις πατάτες πριν και μετά το μαγείρεμα. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της αμυλούχας μεμβράνης και θα μειώσει τη ζύμωση του πουρέ πατάτας.

Η σκορδαλιά προορίζεται να έχει αρκετό σκόρδο! Αν θέλεις την πραγματική εκδοχή, χρησιμοποίησε περίπου 6 σκελίδες σκόρδου. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν δεν είσαι τόσο ένθερμη οπαδός, μπορείς να ξεκινήσεις με λιγότερο σκόρδο ή να χρησιμοποιήσεις ψητό σκόρδο. Εάν καταλήξεις να χρησιμοποιήσεις ψητό σκόρδο, να βάλεις μια καλή ποσότητα (περίπου 10 έως 12 σκελίδες ή περίπου).

Σέρβιρε τη σκορδαλιά παγωμένη ή σε θερμοκρασία δωματίου. Καθώς κάθεται, θα έχει παχύτερη συνοχή και οι γεύσεις της θα ενταθούν.

Πηγή: botrini.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top