Now Reading
Η Αργυρώ Πιπίνη απαντάει τον “Δεκάλογο του Παραμυθά”

Η Αργυρώ Πιπίνη απαντάει τον “Δεκάλογο του Παραμυθά”

Κι οι απαντήσεις της είναι ευφάνταστες όσο τα παραμύθια που μας χαρίζει!

  1. Αν ήσουν παραμύθι ποιο θα ήσουν;

Η Ματίλντα του Νταλ. Την αγαπώ για το πείσμα, τη φαντασία και τη σοφία της.

  1. Ποιον ήρωα παραμυθιού θα ήθελες να γνωρίσεις από κοντά;

Την Πίπη την Φακιδομύτη. Όταν πρωτοδιάβασα το παραμύθι, ήθελα να την κάνω φίλη μου, να βάψω τα ξανθά μαλλιά μου κόκκινα, να έχω φακίδες, φορούσα συνέχεια ριγέ μακριές κάλτσες και κυκλοφορούσα με τον Ντύλαν, το γατάκι μου, στον ώμο γιατί δεν είχα πιθηκάκι.

  1. Ποιο τέλος παραμυθιού θα ήθελες να γράψεις με διαφορετικό τρόπο;

Νομίζω πως μου αρέσουν έτσι όπως είναι φτιαγμένα τα παραμύθια. Δεν θέλω να τα αλλάξω ακόμα κι αν έχουν θλιβερό τέλος ― δεν θέλω να διαταραχτεί η θαυμάσια ισορροπία της γραφής τους.

  1. Αν έφτιαχνες «τα κουλουβάχατα των παραμυθιών» ποια πέντε παραμύθια θα μπέρδευες μεταξύ τους;

Αχ, δεν είμαι και τόσο καλή στα «μαγειρέματα παραμυθιών».

  1. Ποια εποχή θα διάλεγες για να διαδραματιστεί το παραμύθι σου;

Αν με ρωτάς ποια εποχή του χρόνου, θα διάλεγα χειμώνα. Αν μιλάς για ιστορική εποχή, θα παρέμενα στη σημερινή εποχή ή θα έκανα ένα ταξίδι στη βικτωριανή Αγγλία.

  1. Ποιο παραμύθι έχεις διαβάσει περισσότερες φορές στη ζωή σου;

Διαβάζω συχνά τα παραμύθια του Άντερσεν και πιο πολύ Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, αλλά και την ιστορία της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων. Έχω και μια συλλογή μ’ αυτά τα παραμύθια σε διαφορετικές γλώσσες και εικονογραφήσεις που την εμπλουτίζω με τη βοήθεια των φίλων μου.

  1. Με ποιον συγγραφέα θα ήθελες να είχες συνεργαστεί για να γράψετε ποιο παραμύθι του;

Ωραία ερώτηση. Με τη Λορίν Τσάιλντ για να γράψουμε το Με αγάπη, Κλάρις Μπιν και με τον Μπόιν για το υπέροχο Αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα.

Δείτε Επίσης

  1. Ποια «μαγική» εφεύρεση (που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί) θα χρησιμοποιούσες για να βοηθήσεις έναν ήρωά σου να πετύχει αυτό που ονειρεύεται;

Θα ήθελα να έχει το χάρισμα να διαβάζει τις σκέψεις αυτών που αγαπά, αυτών που φοβάται, αυτών που οι αποφάσεις τους επηρεάζουν τη ζωή του. Ώστε να μπορεί στη συνέχεια να διαλέγει νηφάλια ποιον δρόμο θέλει ν’ ακολουθήσει για να πετύχει αυτό που ονειρεύεται.

  1. Μια φορά κι έναν καιρό… (φτιάξε ένα παραμύθι με 5 προτάσεις)

… ζούσε ένα κορίτσι με πράσινα μαλλιά. Ήταν τόσο ξεχωριστό το χρώμα των μαλλιών της που όλοι ήθελαν να τα δουν από κοντά και να τα αγγίξουν. Η Χάριετ, λοιπόν, περιτριγυριζόταν από κόσμο γεμάτο περιέργεια, αλλά αποφάσισε ότι τη θαύμαζαν για τα μαλλιά της κι όχι ότι την περιεργάζονταν. Και γνώρισε τον Τζουντ που την αγάπησε για το γέλιο της και τα μοναδικά μαλλιά της.

  1. Κι έζησαν αυτοί καλά και… (συμπλήρωσε ένα απρόβλεπτο τέλος)

… η Χάριετ καλύτερα. Με τον αγαπημένο της. Η σπουδαία σχεδιάστρια Βίβιαν Ηστ-Γουέστ που λάτρευε το πράσινο χρώμα και σε όλες τις κολεξιόν της έβρισκες και κάτι πράσινο, έραψε για κείνη ένα πανέμορφο πράσινο ταφταδένιο νυφικό με μεγάλη ουρά και φουσκωτά μανίκια. Και η Χάριετ μάζεψε τα μαλλιά της ψηλά, το φόρεσε και μάγεψε τους καλεσμένους σ’ έναν γάμο που συζητιέται μέχρι σήμερα.

Περισσότερα για την Αργυρώ Πιπίνη biblionet

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top