Now Reading
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Ακρόπολης – Σάββατο 23/9 & Κυριακή 24/9

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Ακρόπολης – Σάββατο 23/9 & Κυριακή 24/9

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με το οικογενειακό πρόγραμμα «Αναζητώντας το σήμερα σε ιστορίες του χθες».

Το πρόγραμμα είναι εναρμονισμένο με το φετινό πανευρωπαϊκό θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση. Μαρτυρίες του Χθες στο Σήμερα».

Με οδηγό το φανταστικό ημερολόγιο της Φειδούς, μίας μικρής Αθηναίας του 5ου αι. π.Χ., τα παιδιά προσεγγίζουν με διαφορετική ματιά τα εκθέματα του Μουσείου. Ακούν ιστορίες από την αρχαιότητα, εξερευνούν μύθους, γνωρίζουν αρχαίες συνήθειες, ανάγκες και δοξασίες και τις συνδέουν με τη σημερινή εποχή. Στο τέλος, γεμίζουν τη δική τους «χρονοκάψουλα» με όλα όσα θα ήθελαν να διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές.

Πληροφορίες προγράμματος:

Ημέρες: Σάββατο 23/9 & Κυριακή 24/9
Ώρες
: 10:30 π.μ. & 12:30 μ.μ.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ηλικίες: Παιδιά 6 έως 12 ετών και οι συνοδοί τους
Συμμετοχή: Έως 30 άτομα ανά πρόγραμμα. Εγγραφές γίνονται μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποκτούν πρόσβαση σε χιλιάδες χώρους που ανοίγουν σπάνια για το κοινό, καθώς και σε μοναδικές εκδηλώσεις.

Σκοπός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μέσω των εκδηλώσεων αυτών, οι διοργανωτές έχουν ως στόχο

  • να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με τον πολιτιστικό πλούτο και την πολυμορφία της Ευρώπης
  • να προκαλέσουν το ενδιαφέρον για την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης
  • να αντιπαραταχθούν στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία και να προτρέψουν για μεγαλύτερη ανοχή απέναντι στους άλλους πολιτισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη
  • να ενημερώσουν το κοινό και τις κυβερνήσεις (ή τους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής) σχετικά με την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς
  • να καλέσουν την Ευρώπη να ανταποκριθεί στις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις του πολιτιστικού τομέα

Συμμετοχή 50 χωρών

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς πραγματοποιούνται στις 50 χώρες που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Πολιτιστικής Κληρονομιάς κάθε Σεπτέμβριο και διοργανώνονται σε στενή συνεργασία με τους εθνικούς συντονιστές.

Δείτε Επίσης

Σε κάθε χώρα, ένα δίκτυο περιφερειακών και τοπικών αρχών, ομάδων πολιτών και ιδιωτικών ομάδων και χιλιάδες εθελοντών είναι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις έχουν ένα ιδιαίτερο κοινό πανευρωπαϊκό θέμα. Οι χώρες μπορούν να συμμετέχουν στο ετήσιο κοινό θέμα. Εναλλακτικά, μπορούν να διοργανώνουν εκδηλώσεις γύρω από μια τοπική προσαρμογή του θέματος ή ένα θέμα της επιλογής τους.

Μάθετε περισσότερα στον ιστότοπο Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top