Now Reading
«Ο μπαμπάς μου»: το πιο τέλειο βιβλίο-δώρο για όλους τους μπαμπάδες!

«Ο μπαμπάς μου»: το πιο τέλειο βιβλίο-δώρο για όλους τους μπαμπάδες!

Γιατί ο μπαμπάς θα είναι πάντα ο πιο αγαπημένος ήρωας… όλων μας

Ήδη από το εξώφυλλο νιώθεις μια πρώτη έλξη και θες να το πάρεις στα χέρια σου. Ο τίτλος του, «Ο μπαμπάς μου», καταλαβαίνεις ότι μιλάει για τον μπαμπά σου, για τον μπαμπά του μπαμπά σου ή για τον μπαμπά του παιδιού σου – για τους μπαμπάδες όλου του κόσμου!

Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου, ένα κοριτσάκι κι ο μπαμπάς της. Ένα μικρό λοιπόν κορίτσι που μας παρουσιάζει τον μπαμπά της. Έναν μπαμπά τεραστίων διαστάσεων – γιατί έτσι τεράστιο βλέπουν τα παιδιά τον μπαμπά τους, ό,τι μέγεθος κι αν έχει εκείνος στα αλήθεια.

Καθώς τεράστιος είναι ο θαυμασμός που έχουν τα παιδιά για τον μπαμπά τους αλλά και τεράστια είναι η αγάπη που του τρέφουν.

Και πώς να μην τον αγαπάει έτσι δυνατά η ηρωίδα μας τον μπαμπά της αφού εκείνος την αγαπάει επίσης με έναν μοναδικό τρόπο και καταφέρνει να τις το δείξει έμπρακτα και να τις το εκφράσει, με λόγια ή χωρίς. Την κάνει να γελάει. Τη φροντίζει. Τη στηρίζει. Την παρηγορεί. Την αγκαλιάζει. Περνάει χρόνο μαζί της.

Της το δείχνει είτε είναι δίπλα της είτε λείπει και είναι μακριά. Της το αποδεικνύει με το να της μαθαίνει τον κόσμο. Με το να τις λέει τις πιο όμορφες και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Να τη βοηθάει όποτε το χρειάζεται αλλά και να της δίνει τη δύναμη να φτάσει μέχρι τα αστέρια.

Το κείμενο είναι σύντομο, αλλά συμπυκνωμένο. Λιτό και μεστό, εστιάζει στην αλήθεια των συναισθημάτων. Μέσα από το ειλικρινές κι άδολο παιδικό βλέμμα της ηρωίδας –και κατ’ επέκταση της συγγραφέως και εικονογράφου Soosh– η μοναδική σχέση ανάμεσα στο παιδί (που τυχαίνει απλώς να είναι κορίτσι) και τον μπαμπά του ξεδιπλώνεται τόσο ανάγλυφα που ξεφυλλίζοντας τις σελίδες μπορούμε να την ψηλαφίσουμε.

 

Το βιβλίο διαβάζεται με όλες τις αισθήσεις: αγγίζουμε τις χαρακιές στον τοίχο με τις οποίες μετράνε τον χρόνο και το κοινό τους μεγάλωμα. Ακούμε τους ήχους των γέλιων, των ψιθύρων, της φωνής τους. Μυρίζουμε τις μυρωδιές και γευόμαστε τις γεύσεις από τα φαγητά που μαγειρεύουν. Βλέπουμε με τα μάτια αλλά κυρίως με τα μάτια της καρδιάς όλα αυτά τα μικρά και τα μεγάλα, τα σημαντικά και τα πιο ασήμαντα που περιλαμβάνει η καθημερινότητά τους.
Ένας μπαμπάς που δεν φοβάται να σταθεί δίπλα στο παιδί του, δεν φοβάται να χαμηλώσει και να έρθει στο ύψος του παιδιού, δεν φοβάται να μικρύνει για να αφήσει χώρο στο παιδί να χωρέσει μαζί του. Και κυρίως ένας μπαμπάς που δεν φοβάται να τσαλακώσει τα στερεότυπα που θέλουν τους μπαμπάδες αμέτοχους ή να μην μαγειρεύουν ή να μην ξέρουν να ράβουν ή να ασχολούνται με δουλειές και δραστηριότητες που θεωρούνται «γυναικείες» ή «υποχρεώσεις» της μαμάς.

Δείτε Επίσης

Αλλά και το παιδί αγαπάει τον μπαμπά της και του το δείχνει εξίσου. Είναι δίπλα του όταν τη χρειάζεται. Τον φροντίζει και τον βοηθάει με τη σειρά της όταν το έχει ανάγκη.

Είναι ένα βιβλίο για το μαζί! Για το ζούμε και μεγαλώνουμε μαζί. Αφορά τον δεσμό του παιδιού με τον μπαμπά του – αλλά του μπαμπά με το παιδί του. Του κάθε παιδιού και του κάθε μπαμπά. Όταν υπάρχει καθαρή κι ανόθευτη αγάπη. Τότε κάθε μπαμπάς είναι υπερήρωας – όπως κι ο μπαμπάς αυτού του βιβλίου!

Μπορείτε να παραγγείλετε online το βιβλίο εδώ

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top