Now Reading
Εμπιστοσύνη: Το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση

Εμπιστοσύνη: Το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση

Αν παλεύεις με θέματα εμπιστοσύνης στη σχέση σου, τότε αυτό το άρθρο σε αφορά

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου
Η εμπιστοσύνη είναι το βασικό συστατικό που χρειάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά. Εμπιστοσύνη σημαίνει πως έχουμε την πεποίθηση ότι ο σύντροφος μας είναι ειλικρινής και φερέγγυος μαζί μας και δεν έχει καμία πρόθεση να μας βλάψει.
Η ακεραιότητα, η πίστη και ο σεβασμός είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται η σχέση μας. Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στην ασφάλεια. Όταν μπορείς και νιώθεις ασφαλής στα χέρια του συντρόφου σου, να είσαι βέβαιη πως η σχέση σας καλά κρατεί.
Επειδή, όμως, όλοι μας κουβαλάμε τραύματα  και φόβους, μερικές φορές είναι δύσκολο να δείξουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον σύντροφο μας, ανεξάρτητα από την συμπεριφορά του. Αν όμως η σχέση σου μαζί του,  πιστεύεις πως αξίζει τον κόπο και την καρδιά σου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές ώστε να ενδυναμώσεις την εμπιστοσύνη ανάμεσα σας.
1. Κράτα για σένα και τον σύντροφο σου, όσα σου λέει εκείνος. Προσωπικές σκέψεις, προβλήματα μέχρι και κάποιο μεταξύ σας κουτσομπολιό, είναι υποθέσεις που δεν αφορούν καθόλου τις φίλες σου.
2. Τήρησε τις υποσχέσεις σου. Ακόμα και τις πιο μικρές. Οι μικρές πράξεις, όπως για παράδειγμα όταν του υπόσχεσαι ότι θα του τηλεφωνήσεις, είναι εκείνες που βοηθούν να χτίσετε σχέση εμπιστοσύνης, αφού ό,τι λες θα συμβεί.

3. Ζήτα συγγνώμη όταν κάνεις λάθος. Ίσως είναι το δυσκολότερο πράγμα, γιατί η αληθινή συγγνώμη απαιτεί ειλικρίνεια και πραγματική μετάνοια για όσα έχεις κάνει. Αν έπραξες λάθος και το αναγνωρίσεις, βάλε τον εγωισμό σου στην άκρη και ζήτα μια αυθεντική συγγνώμη που θα βγαίνει από την καρδιά σου.

Και να θυμάσαι πως η εμπιστοσύνη χρειάζεται χρόνο για να χτιστεί και μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να καταρρεύσει. Στο χέρι σου είναι τι θα επιλέξεις.

Δείτε Επίσης

Πηγή: ΑllYou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top