Now Reading
Γυμναστική στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα!

Γυμναστική στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα!

Είκοσι με τριάντα λεπτά τη μέρα αρκούν για υγεία, ευεξία κι ενέργεια!

Υποχρεώσεις, deadlines, άγχος, σκοτούρες, πίεση και μηδέν χρόνος για γυμναστική. Δικαιολογίες τέλος! Δεν χρειάζεται ούτε γυμναστήριο, ούτε πολύς χρόνος, ούτε καν εξοπλισμός. Ούτε καν διάθεση, καθώς η διάθεσή σας θα φτιάξει αμέσως και σιγά σιγά αυτή η μικρή καθημερινή εξάσκηση θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια! Μια πράξη αγάπης για τον εαυτό σας. Από τη ζεστασιά του σαλονιού σας ή όποιου άλλου δωματίου σάς βολεύει μερικά σετ επαναλήψεων συγκεκριμένων ασκήσεων επαρκούν για να βελτιώσουν τη φυσική σας κατάσταση, να νιώσετε ότι ελέγχετε ξανά όλες τις μυϊκές σας ομάδες και να ανακτήσετε ενέργεια και αντοχή.

Καθιερώστε μία συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα, είτε είναι το πρωί με το που ξυπνήσετε ή μόλις γυρίσετε από τη δουλειά. Βρείτε μια ώρα που σας βολεύει για να μπορέσετε να το καθιερώσετε ως καθημερινή ρουτίνα. Κάθε είδος γυμναστικής απαιτεί ένα καλό ζέσταμα. Ξεκινήστε με μουσική χορεύοντας ένα γρήγορο κομμάτι ή με επί τόπου τροχάδην ή, ακόμα καλύτερα, ανεβοκατεβαίνοντας μερικές φορές τις σκάλες αν μένετε σε πολυκατοικία.

Να θυμάστε να ελέγχετε την αναπνοή σας σε όλη τη διάρκεια των ασκήσεων.

Ξεκινήστε με προβολές ποδιών. Κάντε είκοσι επαναλήψεις σε κάθε πόδι. Τοποθετήστε τα χέρια στη μέση, κάντε ένα βήμα με λυγισμένα γόνατα σαν να κάνετε ένα μικρό π.

Συνεχίστε με ασκήσεις για τα πόδια, κάνοντας από είκοσι επαναλήψεις από βαθιά καθίσματα. Κρατήστε τα χέρια τεντωμένα μπροστά.

Τώρα που ζεσταθήκατε αρκετά κάντε ένα σετ τριάντα κοιλιακών.

Στη συνέχεια είκοσι ραχιαίους και κλείστε με ένα σετ είκοσι κάμψεων.

Μπορείτε ανά μέρα να εμπλουτίζετε ή να αλλάζετε λίγο τις ασκήσεις, κρατώντας ωστόσο τις παραπάνω βασικές, με μερικές ασκήσεις με πετσέτα ή με μικρά βαράκια, που μπορεί να είναι και ένα απλό μπουκάλι νερό…

Επιπλέον, προσπαθήστε να βάλετε το περπάτημα πιο πολύ στη ζωή σας, να χρησιμοποιείτε όσο μπορείτε τις σκάλες κι αν κάνετε καθιστική δουλειά να έχετε το νου σας στις διατάσεις άνω άκρων και να σηκώνεστε όσο μπορείτε για να ισιώνει η πλάτη σας… Μικρές αλλαγές, μικρές συνήθειες, μεγαλύτερη ικανοποίηση και πιο ισχυρό αίσθημα τόνωσης κι ευεξίας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top