Now Reading
«Γιόγκα οργής» – ιδανική για μαμάδες στα πρόθυρα υστερίας

«Γιόγκα οργής» – ιδανική για μαμάδες στα πρόθυρα υστερίας

Εκτόνωση, άσκηση, έλεγχος αναπνοής – αυτή η γιόγκα θα γίνει after lockdown hit!

Έχετε νεύρα γιατί έχει μαυρίσει το μάτι σας από την καραντίνα; Έχετε φτάσει στα όριά σας γιατί τα εγκλωβισμένα στο σπίτι παιδιά κοντεύουν επίσης να καταρρεύσουν ψυχικά από την απορρύθμιση της καθημερινότητάς τους; Νιώθετε θυμό που βλέπετε τις διακοπές του καλοκαιριού να γίνονται όνειρο θερινής νυχτός. Έχετε στρεσαριστεί όσο δεν παίρνει λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεών της;

Πάρτε μια βαθιά ανάσα… και βγάλτε έξω όλη σας την οργή! Τώρα έχετε σε αυτόν τον σκοπό και την ευλογία της γιόγκα!

Η πρακτική της Yoga Rage ή Γιόγκα Οργής περιλαμβάνει την ανακούφιση από το άγχος μέσω των μάντρα, την προώθηση της διαφώτισης και της διαύγειας, και την ανακούφιση από την ένταση και το άγχος – όλα αυτά κάνοντας γιόγκα ενώ πίνεις και εκτοξεύεις βρισιές.

Ακούγεται σαν την ιδανική απολαυστική εκτόνωση – ειδικά για μαμάδες μετά ή κατά τη διάρκεια μιας καραντίνας.

Μουσική στη διαπασών, αλκοόλ που επιτρέπεται την ώρα της άσκησης και breath in and …f@.k the breath out… ή απλώς ξεχάστε όλα όσα ξέρατε για τον διαλογισμό και τις ήρεμες πρακτικές γιόγκα.

Η rage yoga βοηθάει στην εκτόνωση των αρνητικών συναισθημάτων επιτρέποντάς σου να τα εκφράσεις, να τα φωνάξεις, να τα κάνεις συνθήματα και να τα βγάλεις από μέσα σου ενώ παράλληλα κινείσαι, ελέγχεις την αναπνοή σου και κάνεις ασκήσεις που χαλαρώνουν πνεύμα, ψυχή και σώμα.

https://www.instagram.com/p/B-fIdQUpr8k/

 

Ξεκίνησε από εκπαιδευτές που είχαν υπόβαθρο στη διδασκαλία της γιόγκα σε νοσοκομεία ψυχικής υγείας, με τη σκέψη ότι η γιόγκα οργής είναι ένας καλός τρόπος για να βγάλετε από μέσα τα πράγματα που σας καταπιέζουν. Αντί να τα εκτοξεύσετε χωρίς έλεγχο σε κάποιον που δικό σας άνθρωπο, εκτονωθείτε ενώ κάνετε γιόγκα και πίνοντας μπύρα. Είναι απλά ένα ακόμα εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει.

Η Lindsay Istace, ιδρυτής της Rage Yoga, την περιγράφει ως «εναλλακτική γιόγκα για εκτόνωση θυμού». «Σκοπεύει να είναι μια διαφορετική προσέγγιση για τη γιόγκα για όσους βρίσκουν το ειρηνικό τους κέντρο με διαφορετικό τρόπο», λέει. Η πρακτική «περιλαμβάνει λίγο επιπλέον χάος και αίσθηση του χιούμορ. Σκεφτείτε: κραυγές πολέμου, σόλο με κιθάρα heavy metal, περιστασιακά βρώμικα αστεία, βόμβες-βρισιών και ναι, ακόμη και ποτό. Ακούγεται σίγουρα σαν δυναμίτης».

Δείτε Επίσης

https://www.youtube.com/watch?v=R-ldgyRzmIE

 

Ενώ μπορεί να ακούγεται σαν το αντίθετο της ηρεμίας, σύμφωνα με τους ψυχοθεραπευτές, το να βρίζεις μπορεί πραγματικά να επιτρέψει μια συναισθηματική απελευθέρωση. Στο σωστό περιβάλλον, το βρίσιμο μπορεί να είναι θεραπευτική διαδικασία επειδή μπορεί να μας επιτρέψει να αφήσουμε τον θυμό μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένες λέξεις για να εκφραστούν.

Για την ακρίβεια, η έρευνα έχει δείξει ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν ορισμένα οφέλη για την υγεία όταν αφηνόμαστε να εκφραστούμε ελεύθερα χωρίς να λογοκρινόμαστε αρκεί να μη χάνουμε τον έλεγχο, το μέτρο και να μη γινόμαστε τοξικοί προς τους άλλους. Αλλά για αυτό είναι υπεύθυνοι οι δάσκαλοι των μαθημάτων και ως ασπίδα προστασίας υπάρχουν συγκεκριμένες εκφράσεις και λέξεις που απαγορεύονται να ειπωθούν κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top