Now Reading
Γιατί το να έχεις δύο παιδιά αυξάνει κατά 8 φορές περισσότερο τις πιθανότητες να αρρωστήσετε

Γιατί το να έχεις δύο παιδιά αυξάνει κατά 8 φορές περισσότερο τις πιθανότητες να αρρωστήσετε

Μια μαμά και γιατρός μοιράζεται το τι μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε υγιείς οικογενειακώς.

Εάν το παιδί σας αρρωσταίνει συχνά, δεν είστε μόνοι. Γνωρίζατε ότι τα μωρά, τα νήπια και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας περνούν περίπου επτά με οκτώ κρυολογήματα το χρόνο κατά μέσο όρο;

Αυτό που ισχύει επίσης είναι ότι η ασθένεια ενός παιδιού δεν συμβαίνει μεμονωμένα. Οι γονείς μπορεί επίσης να βρουν τον εαυτό τους να αρρωσταίνει πιο συχνά, να χρειάζεται να παραλείψουν την εργασία τους ή να επαναπρογραμματίσουν εκδηλώσεις.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα έδειξε ότι σε νοικοκυριά με παιδιά, το ποσοστό των εβδομάδων που ένας ενήλικας ήταν άρρωστος αυξήθηκε σημαντικά, είπαν οι ερευνητές στο NPR. Η απόκτηση ενός παιδιού σήμαινε ότι οι ενήλικες είχαν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν. Με δύο παιδιά, το ποσοστό ανέβηκε σε 8 φορές.

Και οικογένειες με περισσότερα παιδιά σήμαιναν περισσότερες λοιμώξεις. Για οικογένειες με δύο, τρία ή τέσσερα παιδιά, κάποιος στο σπίτι είχε μόλυνση περισσότερο από έξι μήνες το χρόνο. Σας εκπλήσσει; Ή μήπως αυτό παρέχει περισσότερη άνεση ότι το παιδί σας μπορεί πράγματι να βρίσκεται εντός του μέσου όρου;

Ως φυσιοπαθητικός γιατρός που ειδικεύεται στην παιδιατρική και ως μητέρα τριών παιδιών, η Elana Roumell ξέρει πόσο αγχωτικό μπορεί να είναι όταν τα μικρά αρρωσταίνουν. Πολλοί γονείς με τους οποίους συνεργάζεται νιώθουν ότι κάνουν κάτι λάθος όταν το παιδί τους αρρωσταίνει. Τους διαβεβαιώνει ότι η ασθένεια είναι αναπόφευκτη και ότι είναι μια σημαντική διαδικασία. Η έκθεση σε βακτήρια και ιούς βοηθά στην εκπαίδευση του αναπτυσσόμενου ανοσοποιητικού συστήματος ενός παιδιού, ώστε να μπορεί να καταπολεμήσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά την ασθένεια στο μέλλον. Αλλά αυτό μπορεί να μην κάνει πιο εύκολη την αντιμετώπιση συχνών ασθενειών. Να γιατί τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες και πώς να διατηρήσετε την οικογένειά σας και τον εαυτό σας υγιή.

3 λόγοι για τους οποίους οι οικογένειες με παιδιά αντιμετωπίζουν περισσότερες ασθένειες

Αυξημένη έκθεση

Ενώ μπορεί να είστε σε θέση να μειώσετε την έκθεσή σας σε άρρωστα άτομα, το παιδί σας εκτίθεται συχνά σε άλλα παιδιά στο σχολείο, σε δραστηριότητες μετά το σχολείο και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών.

Οι μέσες σχολικές τάξεις έχουν 20 έως 30 παιδιά. Κατά τις περιόδους αιχμής ασθενειών, όπως ο χειμώνας ή κατά τη διάρκεια της μετάβασης στο σχολείο, είναι πολύ πιθανό τουλάχιστον ένα από τα παιδιά της τάξης τους να αρχίσει να έχει κρυολόγημα, γρίπη ή ιό — ο οποίος εξαπλώνεται γρήγορα.

Δεν πρόκειται για απλή επίπληξη Οι γονείς δεν επιτρέπεται να στέλνουν σκόπιμα το παιδί τους στο σχολείο ή σε ένα παιχνίδι. Οι πυρετοί και οι ασθένειες μπορεί μερικές φορές να αυξηθούν στο σχολείο, ακόμα κι αν το παιδί ήταν υγιές στο σπίτι.

Και ενώ συνιστάται να μείνετε μακριά από τους άλλους όταν είστε άρρωστοι, αυτό είναι αδύνατο όταν έχετε ένα άρρωστο παιδί. Οι γονείς θέτουν ανιδιοτελώς τους εαυτούς τους σε αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από ασθένεια όταν φροντίζουν το άρρωστο παιδί τους. Αυτό περιλαμβάνει να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο για να παρακολουθούν τα συμπτώματά του ή να χουχουλιάζουν το μικρό τους που έχει πυρετό.

(όχι και τόσο συνειδητή) υγιεινή

Ενώ οι γονείς κάνουν ό,τι μπορούν για να διδάξουν στα παιδιά τους υγιεινές συνήθειες υγιεινής, όπως να κρατούν τα δάχτυλά τους μακριά από το στόμα/μύτη τους, αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει. Αυτά τα μικρόβια μπορούν να ταξιδέψουν σε τηλεχειριστήρια τηλεόρασης, πόμολα πόρτας και μέρη που αγγίζουν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Τα παιδιά (και οι ενήλικες) μπορεί να μην πλένουν τα χέρια τους συχνά, πριν από τα γεύματα ή αρκετά καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα γρήγορο ξέβγαλμα κάτω από το νεροχύτη δεν θα κόψει τον ιό.

Επιπλέον, τα παιδιά μπορεί να πίνουν κατά λάθος από το ίδιο φλιτζάνι με τους γονείς τους ή οι γονείς μπορεί να φάνε τα υπολείμματα του παιδιού τους λίγο πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Το κάνουμε όλοι!

Ανάπτυξη ανοσοποιητικού συστήματος

Το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών εξακολουθεί να αναπτύσσεται, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να αρρωστήσουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι η έκθεση σε βακτήρια, ιούς και οργανισμούς τα βοηθά να αναπτύξουν ανθεκτικότητα για την ενήλικη ζωή. Άρα η αρρώστια δεν είναι πάντα τρομερό πράγμα.

Ενώ οι ενήλικες έχουν συχνά περισσότερα αντισώματα και πιο ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα, υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι ενήλικες μπορεί να εξακολουθούν να κολλούν την ασθένεια. Οι ενήλικες με αυτοάνοσο νόσημα ή μειωμένη ανοσολογική λειτουργία και οι ηλικιωμένοι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο. Ακόμα κι αν οι ενήλικες έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, η στενή και συχνή επαφή με άρρωστα παιδιά μπορεί να τους κάνει να κολλήσουν την ασθένεια.

4 τρόποι για να βοηθήσετε εσάς και την οικογένειά σας να παραμείνετε υγιείς στην εποχή του κρυολογήματος και των ιών

Ακολουθούν οι κορυφαίες συμβουλές, τα κόλπα και τα κλινικά hacks της Elana Roumell για να μειώσετε τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Ενώ η ασθένεια είναι αναπόφευκτη, να ξέρετε ότι με τη σωστή νοοτροπία και εργαλεία μπορείτε να αισθάνεστε ήρεμοι όταν εσείς ή το παιδί σας αρρωσταίνετε, να είστε ικανοί να χρησιμοποιείτε ολοκληρωμένη ιατρική και να γνωρίζετε πότε είναι ώρα να επισκεφτείτε τον γιατρό ή να ξέρετε πότε μπορείτε να βοηθήσετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τον εαυτό σας και το παιδί σας από το σπίτι.

Με μια υγιεινή διατροφή, οι ασθένειες θα είναι λιγότερο συχνές, λιγότερο έντονες και για μικρότερη διάρκεια. Η διατροφή είναι το θεμέλιο της υγείας για όλη την οικογένεια και δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη.

Ακολουθήστε αυτές τις διατροφικές αρχές:

Φάτε ένα ισορροπημένο πιάτο

Όταν δημιουργείτε γεύματα για την οικογένειά σας, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε μια πηγή άπαχης πρωτεΐνης, φρούτων ή/και λαχανικών, φυτικών λιπαρών (όπως αβοκάντο ή καρύδας) και υδατάνθρακες πυκνούς σε φυτικές ίνες.

Άπαχες πρωτεΐνες

Κατά μέσο όρο, τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον το ½ του σωματικού τους βάρους σε πρωτεΐνη (ένα παιδί 30 κιλών χρειάζεται τουλάχιστον 15 γραμμάρια πρωτεΐνης/ ημέρες). Για ενήλικες, στοχεύστε σε 0,7 – 1 γραμμάριο ιδανικού σωματικού βάρους. Αυτό πρέπει να απλώνεται όλη την ημέρα για να υποστηρίξει το σάκχαρο του αίματος και την ενέργεια.

Φρούτα & λαχανικά

Επιδιώξτε μια ποικιλία από πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά όσο πιο συχνά γίνεται. Αυτές οι τροφές παρέχουν αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που τροφοδοτούν τα ωφέλιμα βακτήρια και υποστηρίζουν ένα υγιές έντερο. Δυστυχώς, τα περισσότερα παιδιά και ενήλικες δεν λαμβάνουν αρκετές φυτικές ίνες στη διατροφή τους, συχνά λιγότερο από το ½ της ημερήσιας αξίας.

Λιπαρά φυτικής προέλευσης και λιπαρά ψάρια

Κάθε γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μία πηγή υγιεινού λίπους. Το υγιές λίπος διατηρεί τις κυτταρικές μεμβράνες ρευστές, ώστε τα θρεπτικά συστατικά να μπορούν να ρέουν στα κύτταρα και τα απόβλητα να ρέουν έξω. Επιλέξτε ολόκληρα λίπη τροφίμων όπως αβοκάντο, ελιές, ξηρούς καρπούς, σπόρους και έλαια όπως λάδι αβοκάντο και ελαιόλαδο. Αποφύγετε τα εξαιρετικά επεξεργασμένα λίπη όπως τα υδρογονωμένα λίπη και τα φυτικά έλαια. Εάν εσείς ή το παιδί σας δεν τρώτε τουλάχιστον 2 μερίδες λιπαρών ψαριών κάθε εβδομάδα, συμπεριλάβετε ένα συμπλήρωμα ωμέγα-3.

Υδατάνθρακες πυκνοί σε φυτικές ίνες

Είναι το πιο γρήγορο καύσιμο για ενέργεια και συχνά το αγαπημένο μέρος του γεύματος. Οι υδατάνθρακες πρέπει να είναι ισορροπημένοι με επαρκή πρωτεΐνη, λίπος και φυτικές ίνες για υποστήριξη του σακχάρου στο αίμα στα γεύματα και τα σνακ. Δώστε προτεραιότητα στα λαχανικά με ρίζα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τις φακές και τα όσπρια σε σχέση με τους εξαιρετικά επεξεργασμένους και εξευγενισμένους υδατάνθρακες όπως τα κράκερ, το λευκό ψωμί και τα δημητριακά.

Δείτε Επίσης

Υγρά

Αν και μπορεί να μη διψάτε όταν είστε άρρωστοι, ειδικά όταν έχετε πυρετό ή στομαχικό σφάλμα, η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Όταν είστε αφυδατωμένοι, δυσκολεύεστε να καταπολεμήσετε τη μόλυνση. Εάν είναι δύσκολο να πίνετε υγρά, επιλέξτε τροφές πλούσιες σε νερό όπως φρούτα, smoothies και γιαούρτι. Εάν αντιμετωπίζετε εμετό ή διάρροια, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια σκόνη ηλεκτρολύτη ή νερό καρύδας για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών που χάνονται.

Συμπεριλάβετε τροφές που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό

Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση

Δεδομένου ότι το 70% έως 80% των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκονται στο έντερό σας, είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε την υγεία του εντέρου σας. Συμπεριλάβετε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως ξινολάχανο, κομπούχα και γιαούρτι. Εάν στα παιδιά σας δεν αρέσουν τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, μπορείτε να συμπεριλάβετε στοχευμένα πρεβιοτικά, προβιοτικά και μεταβιοτικά (τα τελικά προϊόντα των προβιοτικών που παράγουν θεραπευτικές ιδιότητες).

Ζωμός οστών

Ο ζωμός των οστών είναι πλούσιος σε γλουταμίνη, η οποία υποστηρίζει μια υγιή επένδυση του εντέρου και βοηθά το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργεί καλά. Μπορείτε να το προσφέρετε σε σούπες, μαγειρευτά, να το ανακατέψετε σε smoothie φρούτων ή να το χρησιμοποιήσετε ως υγρό όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά ή ρύζι. Ο ζωμός των οστών βοηθά επίσης στην υποστήριξη των στόχων ενυδάτωσης. Φτιάξτε το στο σπίτι ή επιλέξτε έναν ζωμό από κόκαλα υψηλής ποιότητας που κάνει ζελέ για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιμικροβιακά τρόφιμα που βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών. Είναι φθηνό, εύκολο και προσθέτει τόση γεύση. Ενισχύστε τα γεύματά σας με αυτό το καταπληκτικό συστατικό που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο σε μια κουταλιά ποιοτικό μέλι (ασφαλές για παιδιά άνω του 1).

Αποφύγετε αυτές τις τροφές

Ευαισθησίες στα γαλακτοκομικά ή άλλα τρόφιμα

Σε ορισμένα άτομα, ορισμένα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν επιδεινωμένη ανοσολογική απόκριση. Τα γαλακτοκομικά, συγκεκριμένα, είναι μια από τις πιο κοινές ευαισθησίες στην κλινική πράξη. Πολλά παιδιά με επαναλαμβανόμενα κρυολογήματα έχουν ευαισθησίες στα γαλακτοκομικά. Μόλις εξαλειφθούν τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή τους, βλέπουμε συχνά λιγότερα κρυολογήματα, λιγότερη συμφόρηση και καταρροή, πιο υγιή κόπρανα και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια να εξαφανίζονται. Αναζητήστε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για εξέταση IgG εάν το παιδί σας είναι ευαίσθητο στα γαλακτοκομικά ή απλώς εξαλείψτε τα για 6-8 εβδομάδες ως δοκιμή για να δείτε εάν τα συμπτώματα βελτιώνονται.

Μεγάλες ποσότητες πρόσθετης ζάχαρης

Είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά δώστε προσοχή στην προσθήκη ζάχαρης στη διατροφή σας/του παιδιού σας. Η περίσσεια ζάχαρης οδηγεί σε εξασθενημένη λειτουργία του ανοσοποιητικού και ενισχυμένη φλεγμονώδη απόκριση.

Χρωστικές και πρόσθετα τροφίμων

Δώστε προσοχή στα τεχνητά χρώματα τροφίμων και τα πρόσθετα στα τρόφιμα σας, τα οποία έχουν συνδεθεί με νευροσυμπεριφορικά ζητήματα. Τα τεχνητά χρώματα μπορούν να εμφανιστούν ακόμη και σε φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται, γι’ αυτό επιλέξτε επιλογές χωρίς βαφές όταν χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top