Now Reading
Γιατί η βιταμίνη D είναι τόσο σημαντική για τα παιδιά

Γιατί η βιταμίνη D είναι τόσο σημαντική για τα παιδιά

Μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για υγιή οστά και για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζετε εάν το παιδί σας λαμβάνει επαρκή ποσότητα.

 

Γιατί είναι σημαντική η βιταμίνη D;

Η βιταμίνη D έχει πολλά οφέλη για παιδιά και ενήλικες. Συνδέεται με ισχυρότερα οστά, ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα, χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρης γέννησης και πιθανή πρόληψη ασθενειών.

Ισχυρότερα οστά: Το ασβέστιο είναι πιθανότατα το πρώτο που σκέφτεσετ όταν πρόκειται για την υγεία των οστών του παιδιού σας, αλλά υπάρχει κάτι ακόμα που πρέπει να σκεφτείτε: τη Βιταμίνη D.

Πράγματι, το σώμα μπορεί να απορροφήσει το ασβέστιο που ενισχύει τα οστά μόνο όταν υπάρχει βιταμίνη D. Τα παιδιά χτίζουν οστά καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας και της εφηβείας τους, οπότε η λήψη αρκετού ασβεστίου και D είναι κρίσιμη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν έλλειψη βιταμίνης D που αναπτύσσουν μια κατάσταση που ονομάζεται ραχίτιδα, όταν τα οστά γίνονται αδύναμα και μαλακά και τα πόδια τους φαίνονται κεκλιμένα.

Ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα: Η βιταμίνη D παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, δημοσιευμένη έρευνα δείχνει ότι τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα των 50 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο (ng / ml) φαίνεται να προστατεύουν από ιογενείς αναπνευστικές λοιμώξεις.

Μειωμένος κίνδυνος πρόωρης γέννησης: Τα οφέλη της βιταμίνης D επεκτείνονται στις εγκύους. «Η έρευνα δείχνει ότι ο κίνδυνος πρόωρης γέννησης μειώνεται κατά 60% όταν τα επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα είναι 40 ng / ml ή υψηλότερα.

 

Πόση βιταμίνη D πρέπει να λαμβάνουν τα παιδιά;

Η σύγχρονη παιδιατρική αναφέρει ότι η βέλτιστη ποσότητα ισούται με 400 Διεθνείς Μονάδες (IU) την ημέρα βιταμίνης D για βρέφη κάτω των 12 μηνών και 600 IU την ημέρα για μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους. Για να χρησιμοποιήσουμε μια άλλη μέτρηση, οι περισσότεροι ειδικοί και επιστήμονες συμφωνούν ότι ένα επίπεδο αίματος 40-60 ng / ml είναι το ιδανικό εύρος για τη βιταμίνη D που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση προβλημάτων υγείας έως και 50% ή περισσότερο.

Δείτε Επίσης

 

Ποιες είναι οι καλύτερες πηγές βιταμίνης D;

Δυστυχώς, λίγα τρόφιμα είναι φυσικά πλούσια σε βιταμίνη D. Μια μερίδα σολομού περιέχει όλα την ποσότητα βιταμίνης D που χρειάζονται τα παιδιά σε μια μέρα, αλλά η ίδια μερίδα κονσερβοποιημένου τόνου έχει λιγότερο από το μισό. Τα αυγά περιέχουν μια μικρή ποσότητα D (στον κρόκο), αλλά τα παιδιά θα πρέπει να τρώνε περίπου 10 την ημέρα για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Τα μανιτάρια περιέχουν βιταμίνη D και μερικά καλλιεργούνται με υπεριώδη ακτινοβολία για να ενισχύσουν την περιεκτικότητα σε βιταμίνες.

Τα εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως το γάλα, το γιαούρτι, τα δημητριακά και ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να φαίνονται σαν ένας πιο εύχρηστος τρόπος για να βοηθήσετε το παιδί σας να πάρει την καθημερινή ποσότητα D. Ένα φλιτζάνι εμπλουτισμένο αγελαδινό γάλα περιέχει περίπου 130 IU βιταμίνης D. Ένα φλιτζάνι ενισχυμένο χυμό πορτοκάλι έχει 142 IU. Ελέγξτε τις ετικέτες στα δημητριακά και το γιαούρτι που αγοράζετε για να δείτε αν είναι ενισχυμένα.

Ευτυχώς, τα παιδιά μπορούν επίσης να πάρουν βιταμίνη D μέσω της έκθεσης στο ηλιακό φως, επειδή ο ήλιος μετατρέπει μια χημική ουσία στο δέρμα σε μια ενεργή μορφή D. Ακόμη και αν τα παιδιά φορούν αντηλιακό (το οποίο θα έπρεπε!), τα περισσότερα θα πάρουν αρκετό το φως του ήλιου στην καθημερινή τους ζωή για να παραχθεί επαρκής ποσότητα D.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top