Now Reading
Γιατί δεν πρέπει να κατεβαίνετε την τσουλήθρα αγκαλιά με το παιδί σας

Γιατί δεν πρέπει να κατεβαίνετε την τσουλήθρα αγκαλιά με το παιδί σας

Ίσως νομίζετε ότι με αυτό τον τρόπο το προστατεύετε, στην πραγματικότητα όμως το εκθέτετε σε μεγαλύτερους κινδύνους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Είναι πιο ασφαλές να αφήνετε το παιδί σας να κατεβαίνει μόνο του την τσουλήθρα παρά να την κατεβαίνετε μαζί αγκαλιά. Σε αυτό το συμπέρασμα οδήγησε μια νέα έρευνα, που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής στις 18/9.

Όπως ανακάλυψαν οι ειδικοί, 352.698 παιδιά κάτω των 6 ετών τραυματίστηκαν σε ατυχήματα σε τσουλήθρες που έγιναν στις ΗΠΑ το διάστημα 2002-2015. Πολλοί από αυτούς τους τραυματισμούς ήταν κατάγματα ποδιών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις των καταγμάτων, ο τραυματισμός συνέβη όταν το παιδί κατέβαινε την τσουλήθρα αγκαλιά με το γονιό του και το πόδι του παγιδεύτηκε στην άκρη της τσουλήθρας και γύρισε ανάποδα.

Μπορεί να ακούγεται φρικιαστικό, αλλά φαίνεται πως συμβαίνει συχνότερα από όσο ίσως νομίζουμε. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι όταν ένα παιδί κατεβαίνει την τσουλήθρα μόνο του, το σώμα του παραμένει σε χαμηλότερο ύψος, μέσα στα όρια δηλαδή των τοιχωμάτων της τσουλήθρας, και κινδυνεύει λιγότερο από τραυματισμούς. Εξάλλου, όταν κατεβαίνουμε την τσουλήθρα μαζί με το παιδί μας το συνολικό μας βάρος αυξάνεται και μαζί με αυτό η ορμή της καθόδου.

Δείτε Επίσης

«Πολλοί γονείς και φροντιστές κατεβαίνουν την τσουλήθρα με ένα μικρό παιδί στην αγκαλιά τους χωρίς να το σκεφτούν καλά», σχολίασε ο επικεφαλής ερευνητής Charles Jennissen, MD, καθηγητής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αϊόβα. «Και στις περισσότερες περιπτώσεις που έχω δει, οι γονείς δεν είχαν ιδέα ότι με την πράξη τους εξέθεσαν το παιδί τους στον κίνδυνο ενός τόσο σοβαρού τραυματισμού», πρόσθεσε ο ίδιος.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top